X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Test owu - domowe laboratorium
Odpowiedz

Test owu - domowe laboratorium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, robiłam dziesiątki testów owu (te z allegro) I nigdy nie mialam problemu z ustaleniem czy to już- zawsze była tłusta kreska. Teraz kupiłam w aptece z domowe laboratorium - i mam dylemat. Muszę oznaczyć proga w 7dpo więc zależy mi na w miarę precyzyjnym wyznaczeniu dnia owu. Ze względu na bol jajnkow wcześniej niż zwykle bo już 11dc, zatestowalam wczoraj dwa razy(rano i wieczorem) moim zdaniem negatywnie, ale mam dylemat czy ten trzeci z dziś to już pozytyw ?
    Macie doświadczenie z tą firmą ? Wychodzą wam takie czy jeszcze powinien być ciemniejszy ? Dodam że pierwszy był robiony po bardzo długim czasie bez picia, drugi niedługo po wypiciu o 300-400 ml plynow; ten trzeci z dzis jest po wypiciu ok 0,4 szklanki kawy - także te testy są zbliżone czy nie pije, czy pije 400 ml.

https://naforum.zapodaj.net/d2bccf408709.jpg.html

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Cześć dziewczyny, robiłam dziesiątki testów owu (te z allegro) I nigdy nie mialam problemu z ustaleniem czy to już- zawsze była tłusta kreska. Teraz kupiłam w aptece z domowe laboratorium - i mam dylemat. Muszę oznaczyć proga w 7dpo więc zależy mi na w miarę precyzyjnym wyznaczeniu dnia owu. Ze względu na bol jajnkow wcześniej niż zwykle bo już 11dc, zatestowalam wczoraj dwa razy(rano i wieczorem) moim zdaniem negatywnie, ale mam dylemat czy ten trzeci z dziś to już pozytyw ?
    Macie doświadczenie z tą firmą ? Wychodzą wam takie czy jeszcze powinien być ciemniejszy ? Dodam że pierwszy był robiony po bardzo długim czasie bez picia, drugi niedługo po wypiciu o 300-400 ml plynow; ten trzeci z dzis jest po wypiciu ok 0,4 szklanki kawy - także te testy są zbliżone czy nie pije, czy pije 400 ml.

https://naforum.zapodaj.net/d2bccf408709.jpg.html
    One są bardzo czułe i według mnie to jeszcze nie jest pozytywny test, chociaż to zależy od osobniczych cech (niemniej ja tu zawsze miałam minimum taka gruba krechę, jak kontrolną, potem zrobiła się bordowa i porzuciłam te testy).
    Rób dalej, najlepiej chociaż dwa dziennie, żeby nie przegapić piku.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • IKA Znajoma

Wysłany: 14 września 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, o jakiej porze dnia wykonujecie testy? Sa różne informacje na ten temat

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKA wrote:
    A ja mam pytanie, o jakiej porze dnia wykonujecie testy? Sa różne informacje na ten temat
    W okresie okoloowulacyjnych staram się minimum dwa razy: raz rano (ale nie z pierwszego porannego sika), raz o 22 wieczorem. Często robię trzeci popołudniu, żeby nie przegapić piku na pewno.

IKA lubi tę wiadomość

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie do południa i wieczorem. Właśnie dziś wieczorem mam bardziej pozytywny niż wcześniej, testowa pokazała się szybko, zanim próbka dotarła do kontrolnej i jest ciemniejsza- czyli poprzednie były negatywne.
    https://naforum.zapodaj.net/c28fdb93df79.jpg.html

IKA lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Ja robie do południa i wieczorem. Właśnie dziś wieczorem mam bardziej pozytywny niż wcześniej, testowa pokazała się szybko, zanim próbka dotarła do kontrolnej i jest ciemniejsza- czyli poprzednie były negatywne.
    https://naforum.zapodaj.net/c28fdb93df79.jpg.html

Sprawdzaj dalej czy będzie już blednąć czy jeszcze będzie się wzmacniał pasek testowy.

9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Sprawdzaj dalej czy będzie już blednąć czy jeszcze będzie się wzmacniał pasek testowy.
    Nie sprawdzałam bo musiałabym kupić kolejne opakowanie testow :) dzień później mialam ostre objawy owulki tj. mega bol jajnika, dużo wodnisto kremowego sluzu i ewidentny wzrost temp - miałam wręcz uczucie zimna i dreszcze. Do tego załączył się ból piersi - czyli 100% moich objawów na owu. Udało się wyznaczyć owu i termin badania proga. Dzięki za wskazówki:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ