X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Test owu - domowe laboratorium
Odpowiedz

Test owu - domowe laboratorium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, robiłam dziesiątki testów owu (te z allegro) I nigdy nie mialam problemu z ustaleniem czy to już- zawsze była tłusta kreska. Teraz kupiłam w aptece z domowe laboratorium - i mam dylemat. Muszę oznaczyć proga w 7dpo więc zależy mi na w miarę precyzyjnym wyznaczeniu dnia owu. Ze względu na bol jajnkow wcześniej niż zwykle bo już 11dc, zatestowalam wczoraj dwa razy(rano i wieczorem) moim zdaniem negatywnie, ale mam dylemat czy ten trzeci z dziś to już pozytyw ?
    Macie doświadczenie z tą firmą ? Wychodzą wam takie czy jeszcze powinien być ciemniejszy ? Dodam że pierwszy był robiony po bardzo długim czasie bez picia, drugi niedługo po wypiciu o 300-400 ml plynow; ten trzeci z dzis jest po wypiciu ok 0,4 szklanki kawy - także te testy są zbliżone czy nie pije, czy pije 400 ml.

https://naforum.zapodaj.net/d2bccf408709.jpg.html

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Cześć dziewczyny, robiłam dziesiątki testów owu (te z allegro) I nigdy nie mialam problemu z ustaleniem czy to już- zawsze była tłusta kreska. Teraz kupiłam w aptece z domowe laboratorium - i mam dylemat. Muszę oznaczyć proga w 7dpo więc zależy mi na w miarę precyzyjnym wyznaczeniu dnia owu. Ze względu na bol jajnkow wcześniej niż zwykle bo już 11dc, zatestowalam wczoraj dwa razy(rano i wieczorem) moim zdaniem negatywnie, ale mam dylemat czy ten trzeci z dziś to już pozytyw ?
    Macie doświadczenie z tą firmą ? Wychodzą wam takie czy jeszcze powinien być ciemniejszy ? Dodam że pierwszy był robiony po bardzo długim czasie bez picia, drugi niedługo po wypiciu o 300-400 ml plynow; ten trzeci z dzis jest po wypiciu ok 0,4 szklanki kawy - także te testy są zbliżone czy nie pije, czy pije 400 ml.

https://naforum.zapodaj.net/d2bccf408709.jpg.html
    One są bardzo czułe i według mnie to jeszcze nie jest pozytywny test, chociaż to zależy od osobniczych cech (niemniej ja tu zawsze miałam minimum taka gruba krechę, jak kontrolną, potem zrobiła się bordowa i porzuciłam te testy).
    Rób dalej, najlepiej chociaż dwa dziennie, żeby nie przegapić piku.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • IKA Znajoma

Wysłany: 14 września 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie, o jakiej porze dnia wykonujecie testy? Sa różne informacje na ten temat

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKA wrote:
    A ja mam pytanie, o jakiej porze dnia wykonujecie testy? Sa różne informacje na ten temat
    W okresie okoloowulacyjnych staram się minimum dwa razy: raz rano (ale nie z pierwszego porannego sika), raz o 22 wieczorem. Często robię trzeci popołudniu, żeby nie przegapić piku na pewno.

IKA lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳

♂️ 33
    ◾HBA 49%

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie do południa i wieczorem. Właśnie dziś wieczorem mam bardziej pozytywny niż wcześniej, testowa pokazała się szybko, zanim próbka dotarła do kontrolnej i jest ciemniejsza- czyli poprzednie były negatywne.
    https://naforum.zapodaj.net/c28fdb93df79.jpg.html

IKA lubi tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edkaa wrote:
    Ja robie do południa i wieczorem. Właśnie dziś wieczorem mam bardziej pozytywny niż wcześniej, testowa pokazała się szybko, zanim próbka dotarła do kontrolnej i jest ciemniejsza- czyli poprzednie były negatywne.
    https://naforum.zapodaj.net/c28fdb93df79.jpg.html

Sprawdzaj dalej czy będzie już blednąć czy jeszcze będzie się wzmacniał pasek testowy.

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Sprawdzaj dalej czy będzie już blednąć czy jeszcze będzie się wzmacniał pasek testowy.
    Nie sprawdzałam bo musiałabym kupić kolejne opakowanie testow :) dzień później mialam ostre objawy owulki tj. mega bol jajnika, dużo wodnisto kremowego sluzu i ewidentny wzrost temp - miałam wręcz uczucie zimna i dreszcze. Do tego załączył się ból piersi - czyli 100% moich objawów na owu. Udało się wyznaczyć owu i termin badania proga. Dzięki za wskazówki:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ