X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację test owu pozytywny w 7 dniu??
Odpowiedz

test owu pozytywny w 7 dniu??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rehotka Nowa

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam podobnego wątku ale nie znalazłam więc piszę tu.
    Za mną już jakiś rok starań, dostałam castagnusa i tabletki anty żeby wywołać tkz efekt odbicia. Zwykle moje cykle wynosiły ok 23-25 dni. W 7dc zrobiłam test ovu i wyszedł pozytywny, zdarzyło sie Wam tak? Tempka na wykresie póki co stoi, zastanawiam się czy to nie są jakieś rewolucje w organizmie spowodowane odstawieniem tabletek? Była któraś z Was w podobnej sytuacji?

• Unlike Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 23dniowym cyklu, zakładając 16dniową faze lutealną, owulka wychodzi idealnie na 7 dzień ;) Plus pozytywne testy wychodzą od 8-48h przed owulką, więc może być ona jutro, bądź pojutrze co pasuje do długości cykli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 16:38

Lillith lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ