X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Test owulacyjny dwie kreski
Odpowiedz

Test owulacyjny dwie kreski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • yield88 Nowa

Wysłany: 23 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to mój pierwszy cykl od kiedy zaczęłam mierzyć temperaturę. Przybliżę Wam mniej więcej mój przypadek i proszę o rady bardziej doświadczonych. Z mężem staramy się o dziecko już długi czas. Mam już syna, który urodził się w czerwcu 2016 i od tamtego czasu aż do 9 maja tego roku nie miałam okresu, więc marne były szanse na zajście w ciążę (ale wiem, że niemożliwe). Karmiłam piersią i dopiero teraz jak zlikwidowałam karmienia nocne to okres po dwóch tygodniach wrócił. Zaczęłam więc mierzyć temperaturę i żadnych skoków nie odnotowałam. Codziennie 35,9-36,0..
    7 dc 36,3
    8 dc 36,1
    9 dc 36,0
    10 dc 35,9
    11 dc 35,9
    12 dc 35,9
    13 dc 35,8
    14 dc 36,0
    15 dc (dzisiaj) 36,1

Jak widać nie wygląda to zbyt obiecująco. Zdaję sobie sprawę, że okres jeszcze nie oznacza regularnej i pięknej owulacji.
    Przedwczoraj jednak zauważyłam śluz przezroczysty i rozciągliwy (ale bardzo mało), od 5 dni robię też testy owulacyjne i nie do końca wiem jak mam interpretować wyniki. Bo 10 dnia pojawiła się tylko kreska kontrolna, 11 dnia ledwie zauważalna kreska testowa i mocna kontrolna, 12 dnia tak samo jak w 11 dniu, 13 dnia chyba najmocniejsza kreska testowa i kontrolna (ale spora różnica między nimi i ogólnie słabo się odznaczała ta kreska testowa), wczoraj i dzisiaj ledwie widoczne kreski testowe. Czy uważacie, że owulacja była? Czy gdyby nie było owulacji to ta druga kreska w ogóle by się nie pojawiła? Nie jestem pewna czy testy pokazują dwoma kreskami, że owulacja gdzieś tam czyha, a gdyby był cykl bezowulacyjny to po prostu cały czas pokazywałaby się tylko kreska kontrolna?
    Mam nadzieję, że doradzicie coś i spojrzycie na to z boku..

• pap86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeildi dopiero zakonczylas karmienie to organizm musi wrocic na swoje tory. Musisz poobserwowac cykle troche dluzej zeby wiedziec co i jak.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ