X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owu negatywne a ból jajnika i skok temperatury
Odpowiedz

Testy owu negatywne a ból jajnika i skok temperatury

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, robiłam testy owu od 5dc, ciągle wychodziły negatywne (jaśniejsza testowa niż kontrolna), gdzie nagle wczoraj poczułam takie jednorazowe ukłucie w jajniku i po południu zrobiłam test owu i ta kreska była dużo bardziej jaśniejsza od kontrolnej.. dzisiaj to samo i dodatkowo wzrost temperatury.

Rozumiem że owulacja była wczoraj, ale tak szybko by LH spadło żeby ta kreska była dużo jaśniejsza od razu? Cykl wcześniej ta kreska była dużo ciemniejsza od kontrolnej przez 2 dni i mnie to martwi trochę..

❤️ było w czwartek wieczorem, a następne może być dopiero dziś wieczorem - myliście że się jeszcze uda? 🥲

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czasami łatwo jest przegapić pik LH, bo tak jak mówisz czasami to tylko kilka godzin.

Ja w tym cyklu codziennie robiłam testy i zawsze negatywne. Poszłam na monitoring i akurat byłam po owulacji potwierdzonej.

U mnie na 5 cykli tylko w jednym złapałam pik. Moje LH bardzo delikatnie skacze na góry - zrobiłam badanie krwi w okresie owulacji. Ale jest wystarczające żeby pęknąć pęcherzyk. Każda dziewczyna jest inna

Jak w połowie cyklu się kochacie co dwa dni to zawsze jest szansa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:00

Malojka lubi tę wiadomość

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 9 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Hej czasami łatwo jest przegapić pik LH, bo tak jak mówisz czasami to tylko kilka godzin.

Ja w tym cyklu codziennie robiłam testy i zawsze negatywne. Poszłam na monitoring i akurat byłam po owulacji potwierdzonej.

U mnie na 5 cykli tylko w jednym złapałam pik. Moje LH bardzo delikatnie skacze na góry - zrobiłam badanie krwi w okresie owulacji. Ale jest wystarczające żeby pęknąć pęcherzyk. Każda dziewczyna jest inna

Jak w połowie cyklu się kochacie co dwa dni to zawsze jest szansa 😊

Dzisiaj spadek temperatury i test owulacyjny pozytywny, to ja już sama nie wiem nic 😂 od tego piku (pozytywnego testu) jest już pęcherzyk uwolniony czy dopiero w ciągu 24-36 h godzin będzie? Bo teraz mi ovi wyznacza owulację za dwa dni i sama już nie rozumiem 🥲

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    Dzisiaj spadek temperatury i test owulacyjny pozytywny, to ja już sama nie wiem nic 😂 od tego piku (pozytywnego testu) jest już pęcherzyk uwolniony czy dopiero w ciągu 24-36 h godzin będzie? Bo teraz mi ovi wyznacza owulację za dwa dni i sama już nie rozumiem 🥲

Najprawdopodobniej dzisiaj w nocy albo jutro będziesz miała owulację. Czyli to najlepszy czas na starania - spróbujcie dzisiaj i jutro podziałać. Mierz temperature i poczekaj na skok - trzy wyższe temperatury znaczą że już jesteś w fazie lutealnej. Potem możesz zerknąć na wykres i dzień przed skokiem temperatury prawdopodobnie był owulacja.

Na wyznaczanie owulacji przez aplikację nie patrz, szczególnie w pierwszych cyklach, bo ona musi się ciebie nauczyć. Ja po 7 miesiącach dalej ręcznie ustawiam owulację w programie bo mi wskazuje źle. A wiem kiedy jest po robię USG

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Malojka Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Najprawdopodobniej dzisiaj w nocy albo jutro będziesz miała owulację. Czyli to najlepszy czas na starania - spróbujcie dzisiaj i jutro podziałać. Mierz temperature i poczekaj na skok - trzy wyższe temperatury znaczą że już jesteś w fazie lutealnej. Potem możesz zerknąć na wykres i dzień przed skokiem temperatury prawdopodobnie był owulacja.

Na wyznaczanie owulacji przez aplikację nie patrz, szczególnie w pierwszych cyklach, bo ona musi się ciebie nauczyć. Ja po 7 miesiącach dalej ręcznie ustawiam owulację w programie bo mi wskazuje źle. A wiem kiedy jest po robię USG

Dzisiaj byłam u ginekologa i powiedział że już mam widoczne ciałko żółte więc jest po owulacji. Dziś test pierwszy negatywny od 3 dni.

Mam pytania:

1. To kiedy miałam owulację w takim razie?😅 Niedziela i poniedziałek testy pozytywne, dziś negatywny ale brak dalej skoku.
    2. To mamy się jeszcze starać w tym cyklu 😅? Czy jak jest ciałko żółte to jeszcze uwolniony pęcherzyk można zapłodnić czy już jest po wszystkim? Wczoraj tego nie zrobiliśmy, tylko dzień wcześniej czy to źle?
    3. Lekarz powiedział że na drugim jajniku jest widoczny pęcherzyk 11 mm - rozumiem że on się już nie uwolni? Czy jest szansa że się uwolni? Jakie są prawidłowe wymiary pęcherzyka do owulacji?

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Testy wystarczy robić do pierwszego pozytywnego. Po pierwszym pozytywnym teście, owulacja występuje w czasie od 12 do 36 godzin. Prawdopodobnie była w poniedziałek. Chociaż tego nigdy na 100% nie wiadomo. Mogła być w niedziele w nocy albo w poniedziałek w nocy.

2. Wydaje mi się że jak wczoraj były przytulanki to akurat trafiliście w owulację. Teoretycznie uwolnione jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez 12 do 24 godzin. Ale jak ciałko żółte było wyraźnie widoczne na USG to prawdopodobnie minął już dzień od owulacji.

3. Pęcherzyki pękają jak mają 18-20 mm. Możesz obserwować co się stanie z twoim pęcherzykiem. Teoretycznie organizm może przygotować się do drugiej owulacji, ale myślę że bardziej prawdopodobne że on się wchłonie.

💊 Leki & suplementy:

• Malojka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    1. Testy wystarczy robić do pierwszego pozytywnego. Po pierwszym pozytywnym teście, owulacja występuje w czasie od 12 do 36 godzin. Prawdopodobnie była w poniedziałek. Chociaż tego nigdy na 100% nie wiadomo. Mogła być w niedziele w nocy albo w poniedziałek w nocy.

2. Wydaje mi się że jak wczoraj były przytulanki to akurat trafiliście w owulację. Teoretycznie uwolnione jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez 12 do 24 godzin. Ale jak ciałko żółte było wyraźnie widoczne na USG to prawdopodobnie minął już dzień od owulacji.

3. Pęcherzyki pękają jak mają 18-20 mm. Możesz obserwować co się stanie z twoim pęcherzykiem. Teoretycznie organizm może przygotować się do drugiej owulacji, ale myślę że bardziej prawdopodobne że on się wchłonie.

Dzisiaj już skok temperatury. Bardzo dziękuję za wszystkie informacje ❤️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ