Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Pelasia30 wrote:W 13dc było największe stężenie LH i prawdopodobnie wyłapałas pik czyli owulka w przeciągu 12-36 godzin. Od piku w sumie nie powinno się testować bo poziom będzie już spadać.
Dziękuję za odpowiedź
A byś mi poradziła w jakim czasie najlepiej się przytulać? Zanim pojawi się pik, po zobaczeniu piku czy jakiś czas po jak już są kreski słabsze też jest szansa?
Wybacz, ale ja trochę zielona w tym temacie. -
floraviun wrote:Dziękuję za odpowiedź
A byś mi poradziła w jakim czasie najlepiej się przytulać? Zanim pojawi się pik, po zobaczeniu piku czy jakiś czas po jak już są kreski słabsze też jest szansa?
Wybacz, ale ja trochę zielona w tym temacie.
Jeśli mniej więcej wiesz kiedy masz dni płodne to już starać się co dwa dni (można nawet codziennie jeśli ma się chęci 😅). Ciężko powiedzieć jak najlepiej się wstrzelić. Mozna przed pikiem, w dniu piku i poprawić kolejnego dnia 😅 jeśli mierzysz temperature to też jest łatwiej bo jeśli będzie już skok to wiemy, że juz owulka albo po. Oczywiście potwierdzenie 100% da monitoring czy jajeczko pękło👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Pelasia30 wrote:Jeśli mniej więcej wiesz kiedy masz dni płodne to już starać się co dwa dni (można nawet codziennie jeśli ma się chęci 😅). Ciężko powiedzieć jak najlepiej się wstrzelić. Mozna przed pikiem, w dniu piku i poprawić kolejnego dnia 😅 jeśli mierzysz temperature to też jest łatwiej bo jeśli będzie już skok to wiemy, że juz owulka albo po. Oczywiście potwierdzenie 100% da monitoring czy jajeczko pękło
Nie jestem, aż tak zaznajomiona z tematemForum czytam od jakiegoś czasu. Jestem na początku swoich starań. Zaczęliśmy się starać od kwietnia. Póki co wdrożyłam to testy owu, temperatury jeszcze nie miałam okazji mierzyć, czy stosować monitoringu
-
Hejka.
Wstawiam zdjecie testów owulacyjnych
Wychodzi ze najbardziej pozytywny test wyszedł 12 dnia cyklu wieczorem.
https://ibb.co/YFHH80DW
Serduszkowałam tego dnia 2 razy rano i wieczorem.
Zastanawiam się kiedy była owulacja bo temperatury są następujące:
13 DC - 36.64 - najwyższa temp z poprzednich
14 DC- 36.44 - temp spadła poniżej linii podstawowej.
15 DC - 36.61 - dzisiejszy dzień.
Czyli owulacja mogła być wczoraj ???
-
Cześć dziewczyny tak się zastanawiam. 10 maja rano miałam monitoring z potwierdzonym stanem po owulacji. Wcześniej 5 maja o 18:00 pik LH potwierdzony testem. Kiedy mogła wypaść owulacja? Z ciekawości robiłam analizę z czatem ai i wypadało na 6go wtorek wieczór/maks 7go środa rano. Mam 33 dzień cyklu czuję się już bardzo na okres..i myślę czy po prostu nie poszło (staramy się już długo)czy jednak się nie "wstrzeliliśmy"
Przytulanki były 3go, 5go i 7goWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 22:35
♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do 1 IUI 05.24
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24, ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków
USG 18dc torbiel 5,14/4,29 cm 💊Orgametril
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
MroziaMM wrote:Hejka.
Wstawiam zdjecie testów owulacyjnych
Wychodzi ze najbardziej pozytywny test wyszedł 12 dnia cyklu wieczorem.
https://ibb.co/YFHH80DW
Serduszkowałam tego dnia 2 razy rano i wieczorem.
Zastanawiam się kiedy była owulacja bo temperatury są następujące:
13 DC - 36.64 - najwyższa temp z poprzednich
14 DC- 36.44 - temp spadła poniżej linii podstawowej.
15 DC - 36.61 - dzisiejszy dzień.
Czyli owulacja mogła być wczoraj ???
wydaje mi sie ze owulacji nie bylo temperatura po owulacji powinna byc okolo 37 stopni jaka mialas wczesniej -
MroziaMM wrote:Udostępniłam wykres. Widać ?
testy owulacyjne pokazuja tak naprawde tylko wzrost lh a to czy owulacja byla widac tak naprawde dopiero w pozniejszych wynikach miedzy innymi wzrost temperatury czy progesteron badany 7dpo po owulacji temperatura ciala wzrasta serdnio o 0,6 stopni np przed owulacja temperatura 36,5 po owulacji 37,1 -
Hania2010 wrote:testy owulacyjne pokazuja tak naprawde tylko wzrost lh a to czy owulacja byla widac tak naprawde dopiero w pozniejszych wynikach miedzy innymi wzrost temperatury czy progesteron badany 7dpo po owulacji temperatura ciala wzrasta serdnio o 0,6 stopni np przed owulacja temperatura 36,5 po owulacji 37,1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 13:46
-
Nie wiem też jaka temperaturę miałam 12 DC bo byłam na weselu u brata i pomiar był zrobiony po 4 h snu o 10 rano. Byla wyższa temp, ale na bank zakłamana. I tego również dnia miałam śluz typu "białka jajka ". I tego dnia wieczorem test owulacyjny był najbardziej wybarwiony jak na zdjęciu. 13 dnia cyklu robilam testy i żaden juz tak nie wyglądał. Osttani raz robiliśmy to dwa razy w 12 DC.. dlatego się zastanawiam ciagle czy udało nam się wstrzelić.. wiadomo czas pokaże 😆 bylam u ginekologa jakos w 6 dniu cyklu to widziala juz ze owulacja idzie z lewego jajnika bo widziala pęcherzyk ale nie pytalam jaka wielkość.
Hania2010 lubi tę wiadomość
-
MroziaMM wrote:Nie wiem też jaka temperaturę miałam 12 DC bo byłam na weselu u brata i pomiar był zrobiony po 4 h snu o 10 rano. Byla wyższa temp, ale na bank zakłamana. I tego również dnia miałam śluz typu "białka jajka ". I tego dnia wieczorem test owulacyjny był najbardziej wybarwiony jak na zdjęciu. 13 dnia cyklu robilam testy i żaden juz tak nie wyglądał. Osttani raz robiliśmy to dwa razy w 12 DC.. dlatego się zastanawiam ciagle czy udało nam się wstrzelić.. wiadomo czas pokaże 😆 bylam u ginekologa jakos w 6 dniu cyklu to widziala juz ze owulacja idzie z lewego jajnika bo widziala pęcherzyk ale nie pytalam jaka wielkość.
Ja byłam w 12dc pęcherzyk 18x13 z lewej strony dostałam ovitrelle na pęknięcie miałam wsiąść w 16dc i tak zrobiłam w tym dniu temperatura skoczyła z 36.5 na 36.9 w kolejnym była już 37.1MroziaMM lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny może polecicie dobre testy owullacyjne, cena nie gra roli.
Jestem po poronieniu więc tak ciężko teraz wyznaczyć dni płodne dzisiaj 12 dzień, ogólnie cykle mam 35 dniowe + -, i tak myślę by koło piątku już robić testy,.
Czytałam różne informacje raz jest już po poroniu po 2 tygodniach szansa na dni płodne a raz po 4 tygodniach, też zależy jak beta spadnie a to będę kontrolować w wtorek plus inne wyniki sobie porobię13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
Hej wszystkim
Jestem tu nowa.
Zacznę od tego, że cykle mam nieregularne, więc u mnie z wyłapaniem owulacji czasem jest trudno. Okres miałam od 27.04 do 02.05. W tym cyklu mierzyłam temperaturę i robiłam testy owulacyjne.
7 - 24 dc - negatywny test owulacyjny, temperatura 36,6,
25 dc - pozytywny test owulacyjny, temperatura 37.0/37.1, ból jajników (taki, że jak chodziłam to je czułam)
26 - 31 dc (do dzisiaj) - temperatura utrzymuje się cały czas w wysokości 36,9/37.0, ból podbrzusza, nabrzmiałe piersi
Dzisiaj w sumie 6dpo i sama nie wiem jak się czuję. Trochę jak na okres, trochę jakby inaczejPodbrzusze delikatnie pobolewa, ale nie mam typowych bólów okresowych. Śluz raz biały, a raz przezroczysty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 11:11
-
35Ja wrote:Dziewczyny może polecicie dobre testy owullacyjne, cena nie gra roli.
Jestem po poronieniu więc tak ciężko teraz wyznaczyć dni płodne dzisiaj 12 dzień, ogólnie cykle mam 35 dniowe + -, i tak myślę by koło piątku już robić testy,.
Czytałam różne informacje raz jest już po poroniu po 2 tygodniach szansa na dni płodne a raz po 4 tygodniach, też zależy jak beta spadnie a to będę kontrolować w wtorek plus inne wyniki sobie porobię
ja osobiescie kiedys uzywalam tych z rossmana teraz od kilku miesicy zamawiam z amazona easy home
jest do nich aplikacja gdzie po dodaniu zdjecia pokazuje na jakim etapie jest twoj cykl jak dla mnie najlesze jakie mialam -
Dziewczyny czy myślicie, że owulacja mogła wystąpić pomimo ujemnych testów owulacyjnych? Od kilku dni bardzo duża ilość płodnego śluzu, szyjka wysoko, miękka i otwarta. Dzisiaj szyjka już opadła i zaczyna twardnieć, wiec pewnie już po owulacji, a żaden test nie pokazał piku. Nie mierzę temperatury ponieważ testy zawsze wychodziły i nie miałam problemu z określeniem czy owulacja jest. Jest to dla mnie dość istotne bo muszę przyjmować progesteron po owulacji. Na USG już nie ma szans się dostać. Czy badanie progesteronu (2-3 dni po potencjalnej owu)z krwi pokaże czy owulacja była?7cs
Naturalne owulacje ✅
Lewy jajnik w zroście z macica ❌
Suplementacja:
Miovelia pro -
Owulacja mogła się przesunąć. Jeśli robisz testy 1x dzienie mogłaś przegapić. Testy nie są wiarygodne na 100%, i nie ma co tylko na nich polegać. Też mi to wczoraj mój lekarz mówił..
2-3 dni po ci nic nie powie. Jedynie 7-8 kiedy jest go najwięcej.. dla pewności możesz to wziąć od soboty też. On rośnie stopniowo. Mi raz lekarka nawet mówiła żebym brała 7 dni po owulacji dopieroAurora98 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Hejka Kochane.
Kolejny cykl starań po poronieniu .
serduszkowanie 12, 14 i 16 dc , dziś czyli 17 dc i wczoraj pozytywny test owulacyjny, ale objawow kłucia itd brak.
Czy teraz starać się codziennie?euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex
Nie zawsze będzie kłucie i ból. Wiem to po samej sobie2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
o to super kurcze ciekawe czy coś się uda . bo kreska była dziś rano dużo mocniejsza, w tamtym cyklu było identycznie też pik w 17 dc.euthyrox 37,5 mg
Metformax 500 3x1
Ovarin
wit D3
Wit B Complex