X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • floraviun Nowa

Wysłany: 18 maja, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    W 13dc było największe stężenie LH i prawdopodobnie wyłapałas pik czyli owulka w przeciągu 12-36 godzin. Od piku w sumie nie powinno się testować bo poziom będzie już spadać.

Dziękuję za odpowiedź :)

A byś mi poradziła w jakim czasie najlepiej się przytulać? Zanim pojawi się pik, po zobaczeniu piku czy jakiś czas po jak już są kreski słabsze też jest szansa?

Wybacz, ale ja trochę zielona w tym temacie.

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floraviun wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :)

A byś mi poradziła w jakim czasie najlepiej się przytulać? Zanim pojawi się pik, po zobaczeniu piku czy jakiś czas po jak już są kreski słabsze też jest szansa?

Wybacz, ale ja trochę zielona w tym temacie.

Jeśli mniej więcej wiesz kiedy masz dni płodne to już starać się co dwa dni (można nawet codziennie jeśli ma się chęci 😅). Ciężko powiedzieć jak najlepiej się wstrzelić. Mozna przed pikiem, w dniu piku i poprawić kolejnego dnia 😅 jeśli mierzysz temperature to też jest łatwiej bo jeśli będzie już skok to wiemy, że juz owulka albo po. Oczywiście potwierdzenie 100% da monitoring czy jajeczko pękło

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia ✅
    🔸AMH 7,17

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨6cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-25dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
    05.05 badanie HSG

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • floraviun Nowa

Wysłany: 19 maja, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Jeśli mniej więcej wiesz kiedy masz dni płodne to już starać się co dwa dni (można nawet codziennie jeśli ma się chęci 😅). Ciężko powiedzieć jak najlepiej się wstrzelić. Mozna przed pikiem, w dniu piku i poprawić kolejnego dnia 😅 jeśli mierzysz temperature to też jest łatwiej bo jeśli będzie już skok to wiemy, że juz owulka albo po. Oczywiście potwierdzenie 100% da monitoring czy jajeczko pękło

Nie jestem, aż tak zaznajomiona z tematem :D Forum czytam od jakiegoś czasu. Jestem na początku swoich starań. Zaczęliśmy się starać od kwietnia. Póki co wdrożyłam to testy owu, temperatury jeszcze nie miałam okazji mierzyć, czy stosować monitoringu :)

• MroziaMM Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Wstawiam zdjecie testów owulacyjnych
    Wychodzi ze najbardziej pozytywny test wyszedł 12 dnia cyklu wieczorem.

https://ibb.co/YFHH80DW

Serduszkowałam tego dnia 2 razy rano i wieczorem.
    Zastanawiam się kiedy była owulacja bo temperatury są następujące:
    13 DC - 36.64 - najwyższa temp z poprzednich
    14 DC- 36.44 - temp spadła poniżej linii podstawowej.
    15 DC - 36.61 - dzisiejszy dzień.
    Czyli owulacja mogła być wczoraj ???

‹‹ 411 412 413 414 415
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ