Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Może mi pomożecie lub wyjaśnicie. Robię testy clearblue z buźką. Wg testów uśmiechnięta buźka 2.08, 3.08, 4.08. W kolejnych dniach brak buźki testy negatywne. Skok temperatury dopiero 7.08.
Nie byłam na monitoringu cyklu na UsG I chyba od kolejnego cyklu tak zrobię
Wspolzylam 2 i 3. Czy jest szansa na ciaze ?
Jak to jest z tą owulacja czy zawsze następnego dnia dopiero po temperatura rośnie? -
Nat222 wrote:Cześć. Może mi pomożecie lub wyjaśnicie. Robię testy clearblue z buźką. Wg testów uśmiechnięta buźka 2.08, 3.08, 4.08. W kolejnych dniach brak buźki testy negatywne. Skok temperatury dopiero 7.08.
Nie byłam na monitoringu cyklu na UsG I chyba od kolejnego cyklu tak zrobię
Wspolzylam 2 i 3. Czy jest szansa na ciaze ?
Jak to jest z tą owulacja czy zawsze następnego dnia dopiero po temperatura rośnie?
Akurat tych testów nie znam, więc nie bardzo się wypowiem o nich, ale generalnie gdy już jest PIK to owulacja powinna pojawić się w przeciągu 12-36h od tego momentu. Temperatura może rosnąć stopniowo, a może być skok. Sprawdza się głównie 3 pierwsze dni tempki po owulce i jak są wyższe od podstawowej przed owulka to można uznać, że ta owulacja się odbyła.
A szansa zawsze jest 🤗 plemniki mogą przeżyć nawet 5 dni 🤭👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
🔸Powrót owulacji 11.2024r.
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 25-30dc
✨7cs - przerwa (antybiotyki)
✨8cs - próbujemy dalej
02.25 cb? 💔
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy)
🔜 10.25 stymulacja + drożność?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Iskierka2006 wrote:Hej dziewczyny
Te testy owulacyjne robi się dopóki nie będą bledsze?
Robię testy pierwszy cykl, od paru dni. Cykle mam około 24 dni, dzisiaj 12 dzień cyklu i moim zdaniem wyszły pozytywne plus byłam na monitoringu jest pecherzyk 25 mm.
Na kolejny monitoring zapisana jestem dopiero 15 dc, bo nie mogłam się nigdzie dostać. I teraz czy dalej mam robić testy i czekać aż będą negatywne ?
Testuje się do pierwszego pozytywnego czyli PIKU 😊 pozytywny jest wtedy jak dwie kreski są tak samo mocno zabarwione lub testowa jest mocniejsza 😊 później już w sumie nie ma sensu, chyba że będziesz mieć wątpliwość czy to aby napewno pik to można powtórzyć za kilka godzin jeszcze raz. W okolicach owulacji najlepiej testować z dwa razy dziennie, żeby nie przegapić 😊Iskierka2006 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
🔸Powrót owulacji 11.2024r.
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 25-30dc
✨7cs - przerwa (antybiotyki)
✨8cs - próbujemy dalej
02.25 cb? 💔
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy)
🔜 10.25 stymulacja + drożność?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Jak dla mnie nie ma piku. I widzę że nie robisz codziennie, a szkoda, bo można przeoczyć. Jeśli jesteś w tym nowa, albo dopiero testujesz te testy , to polecam robić 2x dziennie, na początek , dla wprawy .2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog -> mówi że wyniki super
Worek supli -
W 12 dni wygląda jakby się coś zbliżało, a w 14 już jakby po, ale to też zależy od moczu ( czy piłaś dużo wody czy nie, czy stężony, no i pora dnia). Czyli w 13 dc mogło się coś zadziac ( pik). Sprawdzasz na podstawie też innych objawów ( temp, śluz itp?) , czy steikte testy ??2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Luteina 1x1
👨
Worek supli -
Proszę o pomoc. Nie obserwuję u siebie śluzu płodnego. W jednym cyklu robiłam test owulacyjny i wyszedł dodatni (może ciut jaśniejsza druga kreska). Poza tym miesiączki regularne co 27 dni, nie ma żadnych odstępstw w cyklach. To początki starań, ale martwi mnie ten brak śluzu od pewnego czasu. Wewnętrznie sprawdzałam i również nie ma. Czy jest szansa na ciążę? Czy powinnam zrobić jakieś badania czy na razie czekać cierpliwie?
-
Cześć
Mam pytanie, test w 6dc, czy to możliwe? Robiłam dzień przed okresem i żadnej kreski nie było, testy z action.
https://zapodaj.net/plik-8G0RjQKU42
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
-
Marta.R. wrote:Cześć
Mam pytanie, test w 6dc, czy to możliwe? Robiłam dzień przed okresem i żadnej kreski nie było, testy z action.
https://zapodaj.net/plik-8G0RjQKU42
Na tych testach się nie znam, ale generalnie dla mnie wszystko jest możliwe. Dowiaduje się z kazdym dniem starań.. mój rekord to był 9 DC2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Luteina 1x1
👨
Worek supli -
Cześć dziewczyny! Lata temu przy staraniach o pierwsze dziecko używałam testów owulacyjnych i nie ukrywam, że mocno ułatwiły cały proces. Teraz jestem dopiero w 1 cyklu po odstawieniu antykoncepcji, testuję żeby sprawdzić kiedy owulacja wróci i cóż, jak na razie nie wraca 😅
Powiedzcie mi proszę jak to wygląda u Was, gdy jest PIK, to mocna druga kreska pojawia się szybko po kontakcie z moczem, czy i tak trzeba czekać 5 min aż się wybarwi?
Nie wiem czy moje pytanie jest klarowne 😆💔 CB 09.2019
⏸️ 11.2019
👧🏼nr 1 - 07.2020
👶🏼 nr 2 - starania od 08.2025 -
racuszek wrote:Cześć dziewczyny! Lata temu przy staraniach o pierwsze dziecko używałam testów owulacyjnych i nie ukrywam, że mocno ułatwiły cały proces. Teraz jestem dopiero w 1 cyklu po odstawieniu antykoncepcji, testuję żeby sprawdzić kiedy owulacja wróci i cóż, jak na razie nie wraca 😅
Powiedzcie mi proszę jak to wygląda u Was, gdy jest PIK, to mocna druga kreska pojawia się szybko po kontakcie z moczem, czy i tak trzeba czekać 5 min aż się wybarwi?
Nie wiem czy moje pytanie jest klarowne 😆
U mnie wiem że będzie, trzymając zamoczony patyczek w moczu już. Choć trwa to 20 sekund, to widzę że już się wybarwia testowa ( horieny)
Przy dl to nie było takie oczywiste, i musiałam poczekać a czasem 2min żeby wysechł i było widać2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Luteina 1x1
👨
Worek supli -
onalola wrote:U mnie wiem że będzie, trzymając zamoczony patyczek w moczu już. Choć trwa to 20 sekund, to widzę że już się wybarwia testowa ( horieny)
Przy dl to nie było takie oczywiste, i musiałam poczekać a czasem 2min żeby wysechł i było widać💔 CB 09.2019
⏸️ 11.2019
👧🏼nr 1 - 07.2020
👶🏼 nr 2 - starania od 08.2025 -
racuszek wrote:No właśnie mam 70szt z domowego laboratorium (same paski), ale mam wrażenie że wersja sprzed kilku lat wybarwiała się praktycznie od razu. Tutaj nie dość, że muszę długo czekać, to jeszcze te kreski takie dość dyskusyjne wychodzą. No nic, pozostaje uzbroić się w ciepliwosc 😐
To chyba jakaś taka partia, bo caly tamten miesiac używałam tych testów domowe labolatorium i musialam dluzej czekac az sie wybrawia, obie kreseczki były dziwnie blade.
W poprzednich miesiącach jak kupowałam wychodziły o wiele wyraźniejsze kreski, a w dniu piku juz po około 30 sekundach sie wybarwialy.
Z tym ze u mnie to trzeba miec cierpliwość, bo owu mam dopiero miedzy 17-20dcWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 22:19
👩 33
starania od 04.2025 -
Hej dziewczyny mam do was pytanko na temat testów. Nie wiem czy to u mnie tylko taki problem. Mam testy z trzech różnych firm jedna facelle z rosmana, domowe laboratorium i jakieś z allegro horienmedical. Problem polega na tym że kiedy nie zrobię testu z facelle to jest pozytyw. Robiłam po dwa na raz z tej samej próbki moczu. Gdzie np na DL wychodziła blada kreska na facelle wychodziła taka sama jak kontrolna. Jestem półtora dnia po ovu (tak przypuszczam bo nie rozumiem juz tych testow) zrobiłam dziś rano testy. Facelle - intensywna kreska. DL - blada kreska. Horienmedical - brak kreski. Czy któraś z was może mi to wyjaśnić? Może coś źle robie już zgłupiałam.
Dodam jeszcze że facelle to te strumieniowe. A reszta to paskowe. Może jest w tym jakas różnica👩🏻 28l. & 🧑🏽 33l.
😞 starania od 07.2024r.
11.09.2025 KRIOBANK ❔️❕️
💊 Naturell Folian Forte (800 µg 5-MTHF), Witamina D3 4000 IU, Naturell Omega-3 2000, Castagnus, Olej z wiesiołka. -