X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • Nat222 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Może mi pomożecie lub wyjaśnicie. Robię testy clearblue z buźką. Wg testów uśmiechnięta buźka 2.08, 3.08, 4.08. W kolejnych dniach brak buźki testy negatywne. Skok temperatury dopiero 7.08.
    Nie byłam na monitoringu cyklu na UsG I chyba od kolejnego cyklu tak zrobię
    Wspolzylam 2 i 3. Czy jest szansa na ciaze ?
    Jak to jest z tą owulacja czy zawsze następnego dnia dopiero po temperatura rośnie?

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat222 wrote:
    Cześć. Może mi pomożecie lub wyjaśnicie. Robię testy clearblue z buźką. Wg testów uśmiechnięta buźka 2.08, 3.08, 4.08. W kolejnych dniach brak buźki testy negatywne. Skok temperatury dopiero 7.08.
    Nie byłam na monitoringu cyklu na UsG I chyba od kolejnego cyklu tak zrobię
    Wspolzylam 2 i 3. Czy jest szansa na ciaze ?
    Jak to jest z tą owulacja czy zawsze następnego dnia dopiero po temperatura rośnie?

Akurat tych testów nie znam, więc nie bardzo się wypowiem o nich, ale generalnie gdy już jest PIK to owulacja powinna pojawić się w przeciągu 12-36h od tego momentu. Temperatura może rosnąć stopniowo, a może być skok. Sprawdza się głównie 3 pierwsze dni tempki po owulce i jak są wyższe od podstawowej przed owulka to można uznać, że ta owulacja się odbyła.
    A szansa zawsze jest 🤗 plemniki mogą przeżyć nawet 5 dni 🤭

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)

🔸Powrót owulacji 11.2024r.
    🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 25-30dc

✨7cs - przerwa

02.25 cb? 💔
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
    07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy)
    08.25 start stymulacji?

Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Te testy owulacyjne robi się dopóki nie będą bledsze?
    Robię testy pierwszy cykl, od paru dni. Cykle mam około 24 dni, dzisiaj 12 dzień cyklu i moim zdaniem wyszły pozytywne plus byłam na monitoringu jest pecherzyk 25 mm.
    Na kolejny monitoring zapisana jestem dopiero 15 dc, bo nie mogłam się nigdzie dostać. I teraz czy dalej mam robić testy i czekać aż będą negatywne ?

Testuje się do pierwszego pozytywnego czyli PIKU 😊 pozytywny jest wtedy jak dwie kreski są tak samo mocno zabarwione lub testowa jest mocniejsza 😊 później już w sumie nie ma sensu, chyba że będziesz mieć wątpliwość czy to aby napewno pik to można powtórzyć za kilka godzin jeszcze raz. W okolicach owulacji najlepiej testować z dwa razy dziennie, żeby nie przegapić 😊

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)

🔸Powrót owulacji 11.2024r.
    🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 25-30dc

✨7cs - przerwa

02.25 cb? 💔
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
    07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy)
    08.25 start stymulacji?

Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3
‹‹ 413 414 415 416 417
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ