X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne
Odpowiedz

Testy owulacyjne

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 6 września, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadunia2903 wrote:
    Hej dziewczyny jestem nowa na tym wątku, trochę was poczytałam. Postanowiliśmy z mężem postarać się o rodzeństwo dla naszej sześciolatki. 3 miesiące temu odstawiłam anty. Mierze temperature codziennie rano, zamówiłam zioła ojca nr 3, olej z wiesiołka, witaminki.. no i chce się wspomóc testami od przyszłego cyklu. I nie wiem które zamówić. Herion 50szt czy domowe laboratorium 25szt. Cena wiadomo za herion 2 razy lepsza ale chodzi o jakość faktycznego wykrywania piku.

Wszystko zależy od organizmu, i jakie masz LH. Tak naprawdę trzeba próbować. Jednej spasują te a innej tamte.. ja byłam na dl, horieny obecnie mam, jest pik, widać , facelle z rosmana też testowałam, są ok, ale drogo wychodzi
    Rób testy 2x dziennie, żeby nie przegapić to napewno. A firma... No musisz sama coś wybrać i metodą prób i błędów trochę

2 cs 11/24 cb 💔

2025 ??

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    10.25 5-9 DC lametta, 22.10- orvitrell
    Owu z lewego 🙌
    Prawy jajnik torbiel endometrialna
    AMH 09.25 0.42

👨
    Obniżona ruchliwość , morfologia 2%, agregacja..
    Worek supli
  • Ola5555 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Czy którejś z was testy były codziennie negatywne? To znaczy ze owulacji nie było w ogole? Testy z Domowego Laboratorium.

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 10 października, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    Hej :) Czy którejś z was testy były codziennie negatywne? To znaczy ze owulacji nie było w ogole? Testy z Domowego Laboratorium.

U mnie też testy z Domowego Laboratorium przez cały cykl były negatywne, a owulacja i tak była – potwierdzona później progesteronem. Czasem pik LH jest bardzo krótki i test po prostu go nie złapie.

A mialas inne objawy? – śluz, ból jajnika, temperatura?

Warto isc w kolejnym cyklu na monitoring, wtedy bedziesz miala pewność czy jest owulacja

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

🤷‍♂️ bardzo zle wyniki badania nasienia, diagnostyka i walka o poprawe

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 11 października, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:

Najpewniejszy masz monitoring.

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
    💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
     • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
     • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
     • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
     • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
     • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
     • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
     • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
     • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Magdalena 94 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny🥰
    Na tym wątku jestem nowa☺️ mam dwójkę dzieciaków, ale kusi mnie żeby postarać się o jeszcze jedno. Zaczęłam robić testy owulacyjne od tego cyklu☺️ a że nie jestem ekspertem to przychodzę do Was☺️ wstawię tutaj zdjęcie i bardzo bym prosiła o interpretację 🥰

https://zapodaj.net/plik-HL9x9zMcwr

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 12 października, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    Cześć dziewczyny🥰
    Na tym wątku jestem nowa☺️ mam dwójkę dzieciaków, ale kusi mnie żeby postarać się o jeszcze jedno. Zaczęłam robić testy owulacyjne od tego cyklu☺️ a że nie jestem ekspertem to przychodzę do Was☺️ wstawię tutaj zdjęcie i bardzo bym prosiła o interpretację 🥰

https://zapodaj.net/plik-HL9x9zMcwr
    Hej👋 ja niestety też nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że kreska testująca powinna być taka sama jak kontrolna, więc chyba jeszcze nie było owy, chociaż jest już blisko. Tak samo w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami, dziś robiłam pierwszy, ale jeszcze za wcześnie bo u mnie jest ledwo widoczna.
    A który dzień cyklu u Ciebie?? ☺️

Magdalena 94 lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜

Wysłany: 12 października, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Hej👋 ja niestety też nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że kreska testująca powinna być taka sama jak kontrolna, więc chyba jeszcze nie było owy, chociaż jest już blisko. Tak samo w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami, dziś robiłam pierwszy, ale jeszcze za wcześnie bo u mnie jest ledwo widoczna.
    A który dzień cyklu u Ciebie?? ☺️

Hej❤️
    Dziękuję za wiadomość🥰 u mnie w tym momencie 16 dzień cyklu☺️ więc cykl będzie z tych dłuższych☺️ wstawię jutro kolejne zdjęcie, więc będziesz mogła i inne dziewczyny, pomóc mi z interpretacją tego🥰
    A u Ciebie który dzień cyklu?❤️

Amelia96 lubi tę wiadomość

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 12 października, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    Hej❤️
    Dziękuję za wiadomość🥰 u mnie w tym momencie 16 dzień cyklu☺️ więc cykl będzie z tych dłuższych☺️ wstawię jutro kolejne zdjęcie, więc będziesz mogła i inne dziewczyny, pomóc mi z interpretacją tego🥰
    A u Ciebie który dzień cyklu?❤️
    U mnie dziś 9dc. Jeśli chodzi o Twój test to spokojnie można się starać bo owulka bliżej niż dalej, ja jeszcze poczekam na lepszy moment.
    U mnie owu powinna być między 12 a 14 dc, ale wolę wcześniej testować żeby wyłapać dokładniej ten moment :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 22:30

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜

Wysłany: 13 października, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    U mnie dziś 9dc. Jeśli chodzi o Twój test to spokojnie można się starać bo owulka bliżej niż dalej, ja jeszcze poczekam na lepszy moment.
    U mnie owu powinna być między 12 a 14 dc, ale wolę wcześniej testować żeby wyłapać dokładniej ten moment :)

Pewnie, że tak❤️ długo się staracie? U mnie niedoczynność tarczycy no i anemia🫥
    A sytuacja wygląda tak☺️ chyba to już było😑

https://zapodaj.net/plik-2ZrbFgIeFk

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 13 października, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    Pewnie, że tak❤️ długo się staracie? U mnie niedoczynność tarczycy no i anemia🫥
    A sytuacja wygląda tak☺️ chyba to już było😑

https://zapodaj.net/plik-2ZrbFgIeFk
    Wychodzi na to że już jesteś po wszystkim.Ja dziś sprawdzałam to mam nadal mało widoczna kreskę więc trochę jeszcze muszę poczekać.

My staramy się około 4 lata o pierwszą ciążę. U mnie też niedoczynność - hashimoto i endometrioza. Anemie też często miewalam ale łykam Ascofer więc chyba jest ok :) chociaż przydało by się zbadać 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 23:02

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜

Wysłany: 14 października, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Wychodzi na to że już jesteś po wszystkim.Ja dziś sprawdzałam to mam nadal mało widoczna kreskę więc trochę jeszcze muszę poczekać.

My staramy się około 4 lata o pierwszą ciążę. U mnie też niedoczynność - hashimoto i endometrioza. Anemie też często miewalam ale łykam Ascofer więc chyba jest ok :) chociaż przydało by się zbadać 🤔

Ja obecnie mieszkam w Danii. Mimo złych wyników tarczycy i ewidentnej anemii oraz złego samopoczucia powiedzieli, że moje wyniki są świetnie😅 powiedzieli że jak chce to mogą mi przepisać leki na depresję😉 dopiero jak przyjechałam do Polski, zrobiłam badania i poszłam na wizytę, dostałam leki ☺️

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 14 października, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    Ja obecnie mieszkam w Danii. Mimo złych wyników tarczycy i ewidentnej anemii oraz złego samopoczucia powiedzieli, że moje wyniki są świetnie😅 powiedzieli że jak chce to mogą mi przepisać leki na depresję😉 dopiero jak przyjechałam do Polski, zrobiłam badania i poszłam na wizytę, dostałam leki ☺️
    O kurde to zupełnie inne podejście do leczenia niż u nas 🫢 coś wspominałaś że masz już dwójkę dzieci czy rodziłas w Danii? Bo ciekawa jestem jak oni podchodzą do ciazy i porodu 🤔

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜

Wysłany: 14 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    O kurde to zupełnie inne podejście do leczenia niż u nas 🫢 coś wspominałaś że masz już dwójkę dzieci czy rodziłas w Danii? Bo ciekawa jestem jak oni podchodzą do ciazy i porodu 🤔

Rodziłam w Polsce☺️ ciąża tutaj? Masz tylko jak dobrze pamiętam 3 USG, oprócz tego co miesiąc badania krwi. Nie wczuwają się w ciążę za bardzo tutaj😑 a jeżeli chodzi o poród to znajome nie narzekają. Są bardzo zadowolone. Nie jestem w stanie opowiedzieć szczegółów, bo nie mam doświadczenia. Ale za to zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny i zrozumiałam jak to ważne jest robić w odpowiednim momencie😅

https://zapodaj.net/plik-orPuBMx9cY

Amelia96 lubi tę wiadomość

• aniluaP19 Debiutantka

Wysłany: 14 października, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim ☺️ jestem nowa i jeszcze zielona w temacie... 🤦🏻‍♀️😏

Wczoraj 14dc, byłam na monitoringu, pęcherzyk 19mm
    dzisiaj lekarz zalecił zrobić zastrzyk Ovitrelle i starać się wczoraj, dzisiaj i jutro. Działamy ❤️

Test owulacyjny negatywny.

🍀❤️

Wysłany: 15 października, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniluaP19 wrote:
    Hej Wszystkim ☺️ jestem nowa i jeszcze zielona w temacie... 🤦🏻‍♀️😏

Wczoraj 14dc, byłam na monitoringu, pęcherzyk 19mm
    dzisiaj lekarz zalecił zrobić zastrzyk Ovitrelle i starać się wczoraj, dzisiaj i jutro. Działamy ❤️

Test owulacyjny negatywny.

Hej❤️ powodzenia🍀 jaka u Was historia?☺️

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    Rodziłam w Polsce☺️ ciąża tutaj? Masz tylko jak dobrze pamiętam 3 USG, oprócz tego co miesiąc badania krwi. Nie wczuwają się w ciążę za bardzo tutaj😑 a jeżeli chodzi o poród to znajome nie narzekają. Są bardzo zadowolone. Nie jestem w stanie opowiedzieć szczegółów, bo nie mam doświadczenia. Ale za to zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny i zrozumiałam jak to ważne jest robić w odpowiednim momencie😅

https://zapodaj.net/plik-orPuBMx9cY
    Super! Teraz wyraźna krecha więc można działac, a ja dziś zrobiłam z rana dla odmiany i też wyszły dwie grube kreski więc musimy się starać wieczorem i jeszcze jutro na dokładke ☺️

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜

Wysłany: 15 października, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Super! Teraz wyraźna krecha więc można działac, a ja dziś zrobiłam z rana dla odmiany i też wyszły dwie grube kreski więc musimy się starać wieczorem i jeszcze jutro na dokładke ☺️

Powodzenia🍀🍀
    Mąż zachęcił mnie do zrobienia jeszcze jednego testu, więc zrobiłam i kreska jest jeszcze ciemniejsza niż wczoraj😅 ból macicy i w ogóle jajnika nie do zniesienia😑

• aniluaP19 Debiutantka

Wysłany: 15 października, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    Hej❤️ powodzenia🍀 jaka u Was historia?☺️

Długa i zawiła, staramy się z pomocą już dość długo.
    Ale dopiero teraz inny lekarz dał mi zastrzyk i trochę taka nowość, nie wiem czy potrzebny, ale jak ma pomóc to okej.
    Kwiecień- ciąża biochemiczna,
    zespół policystycznych jajników, problem z zajściem...
    W sierpniu amputacja fragmentu szyjki macicy, wyniki z biopsji ok i teraz zielone światło na ponowne działanie ❤️

Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny, wyszedł pozytywny, dwie takie same wyraźne kreski.
    Ale w moim przypadku zastrzyk Ovitrelle może fałszować test.
    Dziś 16dc więc zażywam Duphaston.

➡️❤️🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 20:56

🍀❤️

Wysłany: 16 października, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniluaP19 wrote:
    Długa i zawiła, staramy się z pomocą już dość długo.
    Ale dopiero teraz inny lekarz dał mi zastrzyk i trochę taka nowość, nie wiem czy potrzebny, ale jak ma pomóc to okej.
    Kwiecień- ciąża biochemiczna,
    zespół policystycznych jajników, problem z zajściem...
    W sierpniu amputacja fragmentu szyjki macicy, wyniki z biopsji ok i teraz zielone światło na ponowne działanie ❤️

Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny, wyszedł pozytywny, dwie takie same wyraźne kreski.
    Ale w moim przypadku zastrzyk Ovitrelle może fałszować test.
    Dziś 16dc więc zażywam Duphaston.

➡️❤️🍀

To faktycznie zawiła i kręta droga😔
    Ale mam nadzieję, że szybko się Wam uda🍀 w końcu musi❤️

aniluaP19 lubi tę wiadomość

• aniluaP19 Debiutantka

Wysłany: 16 października, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena 94 wrote:
    To faktycznie zawiła i kręta droga😔
    Ale mam nadzieję, że szybko się Wam uda🍀 w końcu musi❤️

Dziękujemy, za miłe słowa ☺️
    Mogłoby się w końcu udać 👌🏼❤️
    Wierzę w to mocno 🥰

🍀❤️
‹‹ 415 416 417 418 419
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ