Testy owulacyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
nadunia2903 wrote:Hej dziewczyny jestem nowa na tym wątku, trochę was poczytałam. Postanowiliśmy z mężem postarać się o rodzeństwo dla naszej sześciolatki. 3 miesiące temu odstawiłam anty. Mierze temperature codziennie rano, zamówiłam zioła ojca nr 3, olej z wiesiołka, witaminki.. no i chce się wspomóc testami od przyszłego cyklu. I nie wiem które zamówić. Herion 50szt czy domowe laboratorium 25szt. Cena wiadomo za herion 2 razy lepsza ale chodzi o jakość faktycznego wykrywania piku.
Wszystko zależy od organizmu, i jakie masz LH. Tak naprawdę trzeba próbować. Jednej spasują te a innej tamte.. ja byłam na dl, horieny obecnie mam, jest pik, widać , facelle z rosmana też testowałam, są ok, ale drogo wychodzi
Rób testy 2x dziennie, żeby nie przegapić to napewno. A firma... No musisz sama coś wybrać i metodą prób i błędów trochę2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
10.25 5-9 DC lametta, 22.10- orvitrell
Owu z lewego 🙌
Prawy jajnik torbiel endometrialna
AMH 09.25 0.42
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 2%, agregacja..
Worek supli -
Ola5555 wrote:Hej
Czy którejś z was testy były codziennie negatywne? To znaczy ze owulacji nie było w ogole? Testy z Domowego Laboratorium.
U mnie też testy z Domowego Laboratorium przez cały cykl były negatywne, a owulacja i tak była – potwierdzona później progesteronem. Czasem pik LH jest bardzo krótki i test po prostu go nie złapie.
A mialas inne objawy? – śluz, ból jajnika, temperatura?
Warto isc w kolejnym cyklu na monitoring, wtedy bedziesz miala pewność czy jest owulacja
👩❤️👨 33&34
🍀 starania od 04.2025
🤷♂️ bardzo zle wyniki badania nasienia, diagnostyka i walka o poprawe
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Ola5555 wrote:Hej
Czy którejś z was testy były codziennie negatywne? To znaczy ze owulacji nie było w ogole? Testy z Domowego Laboratorium.
Najpewniejszy masz monitoring.
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
Cześć dziewczyny🥰
Na tym wątku jestem nowa☺️ mam dwójkę dzieciaków, ale kusi mnie żeby postarać się o jeszcze jedno. Zaczęłam robić testy owulacyjne od tego cyklu☺️ a że nie jestem ekspertem to przychodzę do Was☺️ wstawię tutaj zdjęcie i bardzo bym prosiła o interpretację 🥰
https://zapodaj.net/plik-HL9x9zMcwr -
Hej👋 ja niestety też nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że kreska testująca powinna być taka sama jak kontrolna, więc chyba jeszcze nie było owy, chociaż jest już blisko. Tak samo w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami, dziś robiłam pierwszy, ale jeszcze za wcześnie bo u mnie jest ledwo widoczna.Magdalena 94 wrote:Cześć dziewczyny🥰
Na tym wątku jestem nowa☺️ mam dwójkę dzieciaków, ale kusi mnie żeby postarać się o jeszcze jedno. Zaczęłam robić testy owulacyjne od tego cyklu☺️ a że nie jestem ekspertem to przychodzę do Was☺️ wstawię tutaj zdjęcie i bardzo bym prosiła o interpretację 🥰
https://zapodaj.net/plik-HL9x9zMcwr
A który dzień cyklu u Ciebie?? ☺️
Magdalena 94 lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Amelia96 wrote:Hej👋 ja niestety też nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że kreska testująca powinna być taka sama jak kontrolna, więc chyba jeszcze nie było owy, chociaż jest już blisko. Tak samo w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami, dziś robiłam pierwszy, ale jeszcze za wcześnie bo u mnie jest ledwo widoczna.
A który dzień cyklu u Ciebie?? ☺️
Hej❤️
Dziękuję za wiadomość🥰 u mnie w tym momencie 16 dzień cyklu☺️ więc cykl będzie z tych dłuższych☺️ wstawię jutro kolejne zdjęcie, więc będziesz mogła i inne dziewczyny, pomóc mi z interpretacją tego🥰
A u Ciebie który dzień cyklu?❤️
Amelia96 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś 9dc. Jeśli chodzi o Twój test to spokojnie można się starać bo owulka bliżej niż dalej, ja jeszcze poczekam na lepszy moment.Magdalena 94 wrote:Hej❤️
Dziękuję za wiadomość🥰 u mnie w tym momencie 16 dzień cyklu☺️ więc cykl będzie z tych dłuższych☺️ wstawię jutro kolejne zdjęcie, więc będziesz mogła i inne dziewczyny, pomóc mi z interpretacją tego🥰
A u Ciebie który dzień cyklu?❤️
U mnie owu powinna być między 12 a 14 dc, ale wolę wcześniej testować żeby wyłapać dokładniej ten moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 22:30
Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Amelia96 wrote:U mnie dziś 9dc. Jeśli chodzi o Twój test to spokojnie można się starać bo owulka bliżej niż dalej, ja jeszcze poczekam na lepszy moment.
U mnie owu powinna być między 12 a 14 dc, ale wolę wcześniej testować żeby wyłapać dokładniej ten moment
Pewnie, że tak❤️ długo się staracie? U mnie niedoczynność tarczycy no i anemia🫥
A sytuacja wygląda tak☺️ chyba to już było😑
https://zapodaj.net/plik-2ZrbFgIeFk -
Wychodzi na to że już jesteś po wszystkim.Ja dziś sprawdzałam to mam nadal mało widoczna kreskę więc trochę jeszcze muszę poczekać.Magdalena 94 wrote:Pewnie, że tak❤️ długo się staracie? U mnie niedoczynność tarczycy no i anemia🫥
A sytuacja wygląda tak☺️ chyba to już było😑
https://zapodaj.net/plik-2ZrbFgIeFk
My staramy się około 4 lata o pierwszą ciążę. U mnie też niedoczynność - hashimoto i endometrioza. Anemie też często miewalam ale łykam Ascofer więc chyba jest ok
chociaż przydało by się zbadać 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 23:02
Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Amelia96 wrote:Wychodzi na to że już jesteś po wszystkim.Ja dziś sprawdzałam to mam nadal mało widoczna kreskę więc trochę jeszcze muszę poczekać.
My staramy się około 4 lata o pierwszą ciążę. U mnie też niedoczynność - hashimoto i endometrioza. Anemie też często miewalam ale łykam Ascofer więc chyba jest ok
chociaż przydało by się zbadać 🤔
Ja obecnie mieszkam w Danii. Mimo złych wyników tarczycy i ewidentnej anemii oraz złego samopoczucia powiedzieli, że moje wyniki są świetnie😅 powiedzieli że jak chce to mogą mi przepisać leki na depresję😉 dopiero jak przyjechałam do Polski, zrobiłam badania i poszłam na wizytę, dostałam leki ☺️ -
O kurde to zupełnie inne podejście do leczenia niż u nas 🫢 coś wspominałaś że masz już dwójkę dzieci czy rodziłas w Danii? Bo ciekawa jestem jak oni podchodzą do ciazy i porodu 🤔Magdalena 94 wrote:Ja obecnie mieszkam w Danii. Mimo złych wyników tarczycy i ewidentnej anemii oraz złego samopoczucia powiedzieli, że moje wyniki są świetnie😅 powiedzieli że jak chce to mogą mi przepisać leki na depresję😉 dopiero jak przyjechałam do Polski, zrobiłam badania i poszłam na wizytę, dostałam leki ☺️Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Amelia96 wrote:O kurde to zupełnie inne podejście do leczenia niż u nas 🫢 coś wspominałaś że masz już dwójkę dzieci czy rodziłas w Danii? Bo ciekawa jestem jak oni podchodzą do ciazy i porodu 🤔
Rodziłam w Polsce☺️ ciąża tutaj? Masz tylko jak dobrze pamiętam 3 USG, oprócz tego co miesiąc badania krwi. Nie wczuwają się w ciążę za bardzo tutaj😑 a jeżeli chodzi o poród to znajome nie narzekają. Są bardzo zadowolone. Nie jestem w stanie opowiedzieć szczegółów, bo nie mam doświadczenia. Ale za to zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny i zrozumiałam jak to ważne jest robić w odpowiednim momencie😅
https://zapodaj.net/plik-orPuBMx9cY
Amelia96 lubi tę wiadomość
-
Hej Wszystkim ☺️ jestem nowa i jeszcze zielona w temacie... 🤦🏻♀️😏
Wczoraj 14dc, byłam na monitoringu, pęcherzyk 19mm
dzisiaj lekarz zalecił zrobić zastrzyk Ovitrelle i starać się wczoraj, dzisiaj i jutro. Działamy ❤️
Test owulacyjny negatywny.
🍀❤️ -
aniluaP19 wrote:Hej Wszystkim ☺️ jestem nowa i jeszcze zielona w temacie... 🤦🏻♀️😏
Wczoraj 14dc, byłam na monitoringu, pęcherzyk 19mm
dzisiaj lekarz zalecił zrobić zastrzyk Ovitrelle i starać się wczoraj, dzisiaj i jutro. Działamy ❤️
Test owulacyjny negatywny.
Hej❤️ powodzenia🍀 jaka u Was historia?☺️ -
Super! Teraz wyraźna krecha więc można działac, a ja dziś zrobiłam z rana dla odmiany i też wyszły dwie grube kreski więc musimy się starać wieczorem i jeszcze jutro na dokładke ☺️Magdalena 94 wrote:Rodziłam w Polsce☺️ ciąża tutaj? Masz tylko jak dobrze pamiętam 3 USG, oprócz tego co miesiąc badania krwi. Nie wczuwają się w ciążę za bardzo tutaj😑 a jeżeli chodzi o poród to znajome nie narzekają. Są bardzo zadowolone. Nie jestem w stanie opowiedzieć szczegółów, bo nie mam doświadczenia. Ale za to zrobiłam jeszcze jeden test owulacyjny i zrozumiałam jak to ważne jest robić w odpowiednim momencie😅
https://zapodaj.net/plik-orPuBMx9cY
Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 -
Amelia96 wrote:Super! Teraz wyraźna krecha więc można działac, a ja dziś zrobiłam z rana dla odmiany i też wyszły dwie grube kreski więc musimy się starać wieczorem i jeszcze jutro na dokładke ☺️
Powodzenia🍀🍀
Mąż zachęcił mnie do zrobienia jeszcze jednego testu, więc zrobiłam i kreska jest jeszcze ciemniejsza niż wczoraj😅 ból macicy i w ogóle jajnika nie do zniesienia😑 -
Magdalena 94 wrote:Hej❤️ powodzenia🍀 jaka u Was historia?☺️
Długa i zawiła, staramy się z pomocą już dość długo.
Ale dopiero teraz inny lekarz dał mi zastrzyk i trochę taka nowość, nie wiem czy potrzebny, ale jak ma pomóc to okej.
Kwiecień- ciąża biochemiczna,
zespół policystycznych jajników, problem z zajściem...
W sierpniu amputacja fragmentu szyjki macicy, wyniki z biopsji ok i teraz zielone światło na ponowne działanie ❤️
Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny, wyszedł pozytywny, dwie takie same wyraźne kreski.
Ale w moim przypadku zastrzyk Ovitrelle może fałszować test.
Dziś 16dc więc zażywam Duphaston.
➡️❤️🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 20:56
🍀❤️ -
aniluaP19 wrote:Długa i zawiła, staramy się z pomocą już dość długo.
Ale dopiero teraz inny lekarz dał mi zastrzyk i trochę taka nowość, nie wiem czy potrzebny, ale jak ma pomóc to okej.
Kwiecień- ciąża biochemiczna,
zespół policystycznych jajników, problem z zajściem...
W sierpniu amputacja fragmentu szyjki macicy, wyniki z biopsji ok i teraz zielone światło na ponowne działanie ❤️
Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny, wyszedł pozytywny, dwie takie same wyraźne kreski.
Ale w moim przypadku zastrzyk Ovitrelle może fałszować test.
Dziś 16dc więc zażywam Duphaston.
➡️❤️🍀
To faktycznie zawiła i kręta droga😔
Ale mam nadzieję, że szybko się Wam uda🍀 w końcu musi❤️
aniluaP19 lubi tę wiadomość