X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne a monitoring...
Odpowiedz

Testy owulacyjne a monitoring...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam dziwną sytuację w tym cyklu 10 dc wyszedł mi pozytywny test owulacyjny, śluz był typowo płodny na drugi dzień miałam monitoring i ginek stwierdził że do piątku mamy poczekać z <3 ze względu na nasienie męża i że nie ma szans by owulacja szybciej nastąpiła. Potem codziennie robiłam testy, każdy był coraz bardziej negatywny. Czy to możliwe by owulacja wystąpiła po 72h od pozytywnego testu? Co najśmieszniejsze tempkę mam codzień wyższą a ovu jeszcze nie zaznaczył mi ovulki która zawsze występowała od 9 dc-12 dc. Bardzo proszę o radę... Mój wykres poniżej..

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie sugeruj sie testami owu, one raz wychodzą ok a niekiedy w ogóle nie w czas

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ