Testy owulacyjne -ciągle pozytywne
-
Cześć dziewczyny, chciałam zapytać czy mieliście kiedyś sytuację, aby wszystkie robione testy owulacyjne były pozytywne? Czy wiecie coś na ten temat? Mój lekarz rozkłada ręce i nie wie dlaczego mój organizm twierdzi, że ma ciągle owulację nawet kiedy jej nie mam, bo są dni nie płodne. Mam robiony monitoring i walczę od września o każdą owulację, której nie ma jedynie na testach wychodzi pozytywnie … czy ktoś miał taki problem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 19:21
-
Ja tak miałam,kiedyś po pierwszej ciąży lekarz napomniał coś o pcos tylko raz potem była cisza.O drugie dziecko staraliśmy się 3 lata aż w końcu po wyrzuceniu wszystkich leków i próbą naturalnego zajścia się udało. Teraz byłam w lutym u lekarza powiedział że jeden jajnik jest policystyczny.Testy owulacyjne mam pozytywne a owulacji brak ...12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
OliBr wrote:Cześć dziewczyny, chciałam zapytać czy mieliście kiedyś sytuację, aby wszystkie robione testy owulacyjne były pozytywne? Czy wiecie coś na ten temat? Mój lekarz rozkłada ręce i nie wie dlaczego mój organizm twierdzi, że ma ciągle owulację nawet kiedy jej nie mam, bo są dni nie płodne. Mam robiony monitoring i walczę od września o każdą owulację, której nie ma jedynie na testach wychodzi pozytywnie … czy ktoś miał taki problem?
Ja mam cały czas wysokie LH, ale u mnie zdiagnozowano przedwczesne wygasanie czynności jajników. Dlatego organizm stymuluje do owulacji wydzielając LH, a jajniki nie słuchają Testy owulacyjne nie mają zastosowania w moim przypadku. Może zbadaj hormony żeby ustalić dlaczego to LH takie wysokie.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
OliBr wrote:Cześć dziewczyny, chciałam zapytać czy mieliście kiedyś sytuację, aby wszystkie robione testy owulacyjne były pozytywne? Czy wiecie coś na ten temat? Mój lekarz rozkłada ręce i nie wie dlaczego mój organizm twierdzi, że ma ciągle owulację nawet kiedy jej nie mam, bo są dni nie płodne. Mam robiony monitoring i walczę od września o każdą owulację, której nie ma jedynie na testach wychodzi pozytywnie … czy ktoś miał taki problem?
Możesz zrobić Mezoterapie jajników i potem obniży się LH.Ropuszka lubi tę wiadomość
-
Masz wygaszona czynność jajników i wcale nie masz naturalnej owulacji. Wtedy te testy owulacyjne wlasnie wychodzą "Pozytywne"- chociaż owulacji nie ma. Nie ważne w którym dniu cyklu będziesz testować to zawsze bedzie fałszywie pozytywny wynik.
Po obserwacji śluzu i temperatury szybciej się dowiesz. -
Alabama ma racje, ja również tak mam. Wszystkie testy pozytywne przez wysokie LH a owu nigdy nie było. Wiec podczas okresu biorę Aromek a od 7 dnia Menopur i tym sposobem pecherzyki rosną pięknie , potem zastrzyk na pekniecie i owu jest zawsze2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2025 - IVF
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
📍 Hashimoto, niedoczynność
📍 PAI- 1 homo