X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne -ciągle pozytywne
Odpowiedz

Testy owulacyjne -ciągle pozytywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OliBr Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam zapytać czy mieliście kiedyś sytuację, aby wszystkie robione testy owulacyjne były pozytywne? Czy wiecie coś na ten temat? Mój lekarz rozkłada ręce i nie wie dlaczego mój organizm twierdzi, że ma ciągle owulację nawet kiedy jej nie mam, bo są dni nie płodne. Mam robiony monitoring i walczę od września o każdą owulację, której nie ma :( jedynie na testach wychodzi pozytywnie … czy ktoś miał taki problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 19:21

• Talalalaaa Znajoma

Wysłany: 16 marca 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nadmierne wydzielanie LH? Masz pcos?

• Anka1312 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam,kiedyś po pierwszej ciąży lekarz napomniał coś o pcos tylko raz potem była cisza.O drugie dziecko staraliśmy się 3 lata aż w końcu po wyrzuceniu wszystkich leków i próbą naturalnego zajścia się udało. Teraz byłam w lutym u lekarza powiedział że jeden jajnik jest policystyczny.Testy owulacyjne mam pozytywne a owulacji brak ...

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliBr wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałam zapytać czy mieliście kiedyś sytuację, aby wszystkie robione testy owulacyjne były pozytywne? Czy wiecie coś na ten temat? Mój lekarz rozkłada ręce i nie wie dlaczego mój organizm twierdzi, że ma ciągle owulację nawet kiedy jej nie mam, bo są dni nie płodne. Mam robiony monitoring i walczę od września o każdą owulację, której nie ma :( jedynie na testach wychodzi pozytywnie … czy ktoś miał taki problem?

Ja mam cały czas wysokie LH, ale u mnie zdiagnozowano przedwczesne wygasanie czynności jajników. Dlatego organizm stymuluje do owulacji wydzielając LH, a jajniki nie słuchają :) Testy owulacyjne nie mają zastosowania w moim przypadku. Może zbadaj hormony żeby ustalić dlaczego to LH takie wysokie.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • OliBr Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie zdiagnozował u mnie PCO, jedynie że trochę może prawy jajnik jest policystyczny. Ogólnie widzę, że lekarze mają problem z tą diagnozą, problem chyba tkwi w za wysokim LH :( muszę zrobić badanie krwi :(

• Alabama37 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliBr wrote:

Możesz zrobić Mezoterapie jajników i potem obniży się LH.

Ropuszka lubi tę wiadomość

• dusia026 Nowa

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie mi czy ten test owulacyjny jest pozytywny?
    https://ibb.co/V99HwDp
    Te z Domowe Laboratorium ciągle wychodzą mi takie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 13:32

MagicznyBanan lubi tę wiadomość

• Alabama37 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliBr wrote:

Masz wygaszona czynność jajników i wcale nie masz naturalnej owulacji. Wtedy te testy owulacyjne wlasnie wychodzą "Pozytywne"- chociaż owulacji nie ma. Nie ważne w którym dniu cyklu będziesz testować to zawsze bedzie fałszywie pozytywny wynik.

Po obserwacji śluzu i temperatury szybciej się dowiesz.

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alabama ma racje, ja również tak mam. Wszystkie testy pozytywne przez wysokie LH a owu nigdy nie było. Wiec podczas okresu biorę Aromek a od 7 dnia Menopur i tym sposobem pecherzyki rosną pięknie , potem zastrzyk na pekniecie i owu jest zawsze ;)

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ