X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne, jak zacząć i kiedy zwiększać ilość testów?
Odpowiedz

Testy owulacyjne, jak zacząć i kiedy zwiększać ilość testów?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie robiłam nigdy testów owulacyjnych sikanych. Miałam tester Afrodyta i z nim sobie radziłam a teraz proszę o radę.
    Moje cykle są mega nieregularne - znowu. Ostatnie 27,26,20 i teraz już 41 dzień cyklu. [ wybieram się z tym do gina ]. Kiedy, w którym dniu cyklu najlepiej zacząć robić testy i kiedy zacząć robić np po dwa dziennie, żeby nie przegapić owulki?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Ani Debiutantka

Wysłany: 22 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuj swoje ciało, a przede wszystkim moim zdaniem śluz najwięcej Ci powie :) co do testów owulacyjnych, ważne jest byś 2h przed testem nic nie piła,wtedy jest pewność,że wynik jest prawidłowy. A kiedy zacząć testować wszystko możesz przeczytać w bazie wiedzy. Jeśli twój cykl trwa np:20 dni to zacznij testować pare dni po okresie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z godziną? Bo ja np. raz zrobiłam po 10 rano i wyszedł pozytywny, a potem koło 22 (bo znalazłam, że wieczorem lepiej - ulotka pisała, że tylko z porannego nie może być) wyszedł negatywny... jak przeglądam internet to wszędzie piszą inaczej - raz 16-22, raz że do 20, raz że do 12... cholery można dostać :-/

• juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:28

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    może wtedy rano był pozytywny, bo czasem test pozytywnie wychodzi tylko jeden raz - bo akurat wtedy było najwyższe stężenie LH a potem się zmniejszyło i test wyszedł inaczej to przecież 12 godz różnicy...hmm tak myślę:)

Nie pocieszyłaś mnie tym ;-) Ale i tak nic z tego pozytywnego nie wyszło, więc mam nadzieję, że tym razem trafię na jeden całkiem pozytywny wieczorem :-)

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze robię o 11 - gdzieś przeczytałam, że od 10 do 12 wychodzą najwiarygodniejsze wyniki i od 16 do 18 ... ile w tym prawdy ? nie mam pojęcia - co o tym myślicie ?

lv8pusw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to czytałam i sama nie wiem, co robić... jak robiłam o 10 to mi wyszedł pozytywny... ale wątpię, żeby owu wtedy była... teraz robię między 17 a 18 i na razie nic nie widać... tzn. kreski ciemnieją, ale jeszcze raczej do owu daleko :-/ No i tempka mi odrobinę spadła... chociaż może to dlatego, że budziłam się w nocy?

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wychodziły pozytywne testy o 11 tzn zaczęłam około 10 dnia robić, były negatywne, potem około 14 dnia pozytywny, 15 pozytywny, także chyba coś w tym jest. Ważne, żeby testy robić o stałych godzinach, żeby wynik był wiarygodny .

lv8pusw.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b18817d71ea6.jpg

Tutaj macie ściągę, ale najlepiej jest obserwować swój organizm. Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:24

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień zaczęcia testów to akurat nawet na ulotce jest napisany. Mi problem sprawia godzina... a w sumie to nie chce mi się robić 2-3 razy dziennie, jak niektóre dziewczyny - szkoda mi kasy, bo jakoś średnio w te testy wierzę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Mala wrote:
    Dzień zaczęcia testów to akurat nawet na ulotce jest napisany. Mi problem sprawia godzina... a w sumie to nie chce mi się robić 2-3 razy dziennie, jak niektóre dziewczyny - szkoda mi kasy, bo jakoś średnio w te testy wierzę :-)

Też średnio wierzyłam, nie wychodziły mi, a na wykresie skok był ok. połowy cyklu.. aż do ostatniego cyklu, gdzie miałam usg w 18 dc - skok tempki, a owulacji nie było ani śladu. Możliwe że była później ale i możliwe, że wcale. Gin mnie przekonał, że warto przerobić jeden cykl z testami-zacząć 8dc, następnie robić co 2 dni, aż kreska zacznie się wzmacniać i wtedy już robić codziennie aż do pozytywnego, a jeśli go nie będzie to do końca cyklu, żeby mieć pewność, że żaden nie wyszedł do samego końca. Przeczytałam też bardzo ciekawy artykuł odnośnie badań nad metodą termiczno-objawową tzn. tempka +śluz+ szyjka i okazuje się że te objawy współgrają z owulacją u 50% kobiet (całej grupie badanych robiono też monitoring owulacji). Jednoznacznie to dowodzi, że są panie które celując w skok itd. mają bardzo małe szanse że trafią. Myślę, że warto wspomóc się testami, ale też trzeba pamiętać że sam test pozytywny tylko zapowiada a nie potwierdza.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ