X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne, jak zacząć i kiedy zwiększać ilość testów?
Odpowiedz

Testy owulacyjne, jak zacząć i kiedy zwiększać ilość testów?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie robiłam nigdy testów owulacyjnych sikanych. Miałam tester Afrodyta i z nim sobie radziłam a teraz proszę o radę.
    Moje cykle są mega nieregularne - znowu. Ostatnie 27,26,20 i teraz już 41 dzień cyklu. [ wybieram się z tym do gina ]. Kiedy, w którym dniu cyklu najlepiej zacząć robić testy i kiedy zacząć robić np po dwa dziennie, żeby nie przegapić owulki?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Ani Debiutantka

Wysłany: 22 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuj swoje ciało, a przede wszystkim moim zdaniem śluz najwięcej Ci powie :) co do testów owulacyjnych, ważne jest byś 2h przed testem nic nie piła,wtedy jest pewność,że wynik jest prawidłowy. A kiedy zacząć testować wszystko możesz przeczytać w bazie wiedzy. Jeśli twój cykl trwa np:20 dni to zacznij testować pare dni po okresie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z godziną? Bo ja np. raz zrobiłam po 10 rano i wyszedł pozytywny, a potem koło 22 (bo znalazłam, że wieczorem lepiej - ulotka pisała, że tylko z porannego nie może być) wyszedł negatywny... jak przeglądam internet to wszędzie piszą inaczej - raz 16-22, raz że do 20, raz że do 12... cholery można dostać :-/

• juwelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:28

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    może wtedy rano był pozytywny, bo czasem test pozytywnie wychodzi tylko jeden raz - bo akurat wtedy było najwyższe stężenie LH a potem się zmniejszyło i test wyszedł inaczej to przecież 12 godz różnicy...hmm tak myślę:)

Nie pocieszyłaś mnie tym ;-) Ale i tak nic z tego pozytywnego nie wyszło, więc mam nadzieję, że tym razem trafię na jeden całkiem pozytywny wieczorem :-)

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze robię o 11 - gdzieś przeczytałam, że od 10 do 12 wychodzą najwiarygodniejsze wyniki i od 16 do 18 ... ile w tym prawdy ? nie mam pojęcia - co o tym myślicie ?

lv8pusw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to czytałam i sama nie wiem, co robić... jak robiłam o 10 to mi wyszedł pozytywny... ale wątpię, żeby owu wtedy była... teraz robię między 17 a 18 i na razie nic nie widać... tzn. kreski ciemnieją, ale jeszcze raczej do owu daleko :-/ No i tempka mi odrobinę spadła... chociaż może to dlatego, że budziłam się w nocy?

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 23 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wychodziły pozytywne testy o 11 tzn zaczęłam około 10 dnia robić, były negatywne, potem około 14 dnia pozytywny, 15 pozytywny, także chyba coś w tym jest. Ważne, żeby testy robić o stałych godzinach, żeby wynik był wiarygodny .

lv8pusw.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b18817d71ea6.jpg

Tutaj macie ściągę, ale najlepiej jest obserwować swój organizm. Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 14:24

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień zaczęcia testów to akurat nawet na ulotce jest napisany. Mi problem sprawia godzina... a w sumie to nie chce mi się robić 2-3 razy dziennie, jak niektóre dziewczyny - szkoda mi kasy, bo jakoś średnio w te testy wierzę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Mala wrote:
    Dzień zaczęcia testów to akurat nawet na ulotce jest napisany. Mi problem sprawia godzina... a w sumie to nie chce mi się robić 2-3 razy dziennie, jak niektóre dziewczyny - szkoda mi kasy, bo jakoś średnio w te testy wierzę :-)

Też średnio wierzyłam, nie wychodziły mi, a na wykresie skok był ok. połowy cyklu.. aż do ostatniego cyklu, gdzie miałam usg w 18 dc - skok tempki, a owulacji nie było ani śladu. Możliwe że była później ale i możliwe, że wcale. Gin mnie przekonał, że warto przerobić jeden cykl z testami-zacząć 8dc, następnie robić co 2 dni, aż kreska zacznie się wzmacniać i wtedy już robić codziennie aż do pozytywnego, a jeśli go nie będzie to do końca cyklu, żeby mieć pewność, że żaden nie wyszedł do samego końca. Przeczytałam też bardzo ciekawy artykuł odnośnie badań nad metodą termiczno-objawową tzn. tempka +śluz+ szyjka i okazuje się że te objawy współgrają z owulacją u 50% kobiet (całej grupie badanych robiono też monitoring owulacji). Jednoznacznie to dowodzi, że są panie które celując w skok itd. mają bardzo małe szanse że trafią. Myślę, że warto wspomóc się testami, ale też trzeba pamiętać że sam test pozytywny tylko zapowiada a nie potwierdza.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ