X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne niepotrzebne?
Odpowiedz

Testy owulacyjne niepotrzebne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niskie lh, w zasadzie najniższe z norm w 1 fazie cyklu. W fazie owulacyjnej najniższa norma to 14. Testy wykrywaja stężenie lh 30/40 prawda? Czy w takim razie jest szansa, że mam owulacje mając niskie lh i dlatego cały czas wychodzą negatywne mimo pęcherzyków w poprzednich cyklach i bolu owulacyjnego?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieją też testy o czułości 10, warto spróbować. Poza tym testy owulacyjne nie są wyznacznikiem przebytej owulacji, bo taką pewność daje tylko monitoring. Niejedna dziewczyna ma testy negatywne cały cykl, a ciąża się pojawia.

Przydałoby się zrobić więcej badań hormonalnych.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, nie wiedziałam, że są czulsze testy. Poszukam :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro są testy o czułości 10.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring też nie daję pewności czy owulacja była czynie... dwa razy miałam przypadek, że lekarze stwierdzili cykle bezowulacyjne..a jednak owu była ;) nie chcę mieszać w głowie, ale najtańszym sposobem jest po prostu obserwacja siebie i mierzenie temp. Oczywiście to też nie da pewności czy owulka była czy nie. Przynjamniej dużo pieniędzy nie wywali się błoto.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ