X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne niepotrzebne?
Odpowiedz

Testy owulacyjne niepotrzebne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niskie lh, w zasadzie najniższe z norm w 1 fazie cyklu. W fazie owulacyjnej najniższa norma to 14. Testy wykrywaja stężenie lh 30/40 prawda? Czy w takim razie jest szansa, że mam owulacje mając niskie lh i dlatego cały czas wychodzą negatywne mimo pęcherzyków w poprzednich cyklach i bolu owulacyjnego?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieją też testy o czułości 10, warto spróbować. Poza tym testy owulacyjne nie są wyznacznikiem przebytej owulacji, bo taką pewność daje tylko monitoring. Niejedna dziewczyna ma testy negatywne cały cykl, a ciąża się pojawia.

Przydałoby się zrobić więcej badań hormonalnych.

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, nie wiedziałam, że są czulsze testy. Poszukam :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro są testy o czułości 10.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring też nie daję pewności czy owulacja była czynie... dwa razy miałam przypadek, że lekarze stwierdzili cykle bezowulacyjne..a jednak owu była ;) nie chcę mieszać w głowie, ale najtańszym sposobem jest po prostu obserwacja siebie i mierzenie temp. Oczywiście to też nie da pewności czy owulka była czy nie. Przynjamniej dużo pieniędzy nie wywali się błoto.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ