X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Torbiel krwotoczna, a ciąża
Odpowiedz

Torbiel krwotoczna, a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś w Was miała sytuację że miała torbiel krwiotoczna i się okazało, że jesteście w ciąży?
    Ja mam 3 torbiele krwiotoczne po ostatniej "owulacji" i od lekarza usłyszałam, że to nie przekreśla ciąży, gdyż może udało się jakieś komórce ewakuować się za nim pecherzyk zalał się krwią.
    Sama nie wiem co myśleć, już nie chce szukać kropli nadzieji w tym wszystkim😔

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 14 marca 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Czy ktoś w Was miała sytuację że miała torbiel krwiotoczna i się okazało, że jesteście w ciąży?
    Ja mam 3 torbiele krwiotoczne po ostatniej "owulacji" i od lekarza usłyszałam, że to nie przekreśla ciąży, gdyż może udało się jakieś komórce ewakuować się za nim pecherzyk zalał się krwią.
    Sama nie wiem co myśleć, już nie chce szukać kropli nadzieji w tym wszystkim😔

Hej, natknęłam się przypadkiem na Twój wątek.
    Jak się potoczyła twoja historia z torbielą? Ja obecnie też mam ,tzn dowiem się za tydzień czy nadal jest , bo może się wchlonęła i też szukam wszędzie odpowiedzi o ciąży w tej sytuacji

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Rosołek123 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam dokładnie taka samą sytuację. Dwa pecherzyki. Jeden pękł a z drugiego zrobiła sie torbiel krwotoczna wielkości 5 cm. I też szukam odpowiedzi na pytanie czy w tym cyklu może się coś udać 🙃

• Pinkflower Autorytet

Wysłany: 30 września 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosołek123 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam dokładnie taka samą sytuację. Dwa pecherzyki. Jeden pękł a z drugiego zrobiła sie torbiel krwotoczna wielkości 5 cm. I też szukam odpowiedzi na pytanie czy w tym cyklu może się coś udać 🙃

Hej :) ja miałam stymulację, zrobiła się torbiel krwotoczna. Dopytywałam ginekolog o to czy są szanse na ciążę, zapewniała że tak i właśnie z tego cyklu jestem w ciąży 😊

Kc1234, Rosołek123 lubią tę wiadomość

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 2 października 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też torbiel Krwotoczna podczas monitoringu ale i gin powiedział że z takich zaobserwował nawet więcej ciąż:) on zawsze tak optymistycznie podchodzi a ja przy nim wypadam jak wednesday z serialu.. xD no akurat wtedy się nie udało i próbujemy dalej 💪🏻
    Ja w ciągu tych 6 miesięcy starań miałam dwa monitoringi, mówił że tyle wystarczy żeby potwierdzić owulację plus próg 7dni po też potwierdził w jednym cyklu. Czy jednak tych monitoringów było zbyt mało co myślicie?
    Ale jak macie jakieś więcej info to dajcie znać .

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Rosołek123 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Hej :) ja miałam stymulację, zrobiła się torbiel krwotoczna. Dopytywałam ginekolog o to czy są szanse na ciążę, zapewniała że tak i właśnie z tego cyklu jestem w ciąży 😊

gratulacje 😍😍😍
    Super czytać takie wiadomosci 🙂
    u mnie niestety się nie udało. Będziemy podchodzili do pierwszej próby IUI.

• Rosołek123 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Ja miałam też torbiel Krwotoczna podczas monitoringu ale i gin powiedział że z takich zaobserwował nawet więcej ciąż:) on zawsze tak optymistycznie podchodzi a ja przy nim wypadam jak wednesday z serialu.. xD no akurat wtedy się nie udało i próbujemy dalej 💪🏻
    Ja w ciągu tych 6 miesięcy starań miałam dwa monitoringi, mówił że tyle wystarczy żeby potwierdzić owulację plus próg 7dni po też potwierdził w jednym cyklu. Czy jednak tych monitoringów było zbyt mało co myślicie?
    Ale jak macie jakieś więcej info to dajcie znać .

My do tej pory próbowaliśmy stymulacja.
    Lametta + ovitrelle. W 10 dniu od okresu monitoring. Jak byly pecherzyki to ovitrelle. Później sprawdzenie czy pękły.
    Ja już też miałam dwa razy torbiel. Powstała wtedy kiedy brałam lamette I nie dostałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków.
    W tym cyklu biorę antykoncepcję przez miesiąc żeby torbiel szybciej się oczyściła. Po 21 dniach mam kolejny monitoring czy jest już czysto.
    Myślę, że co lekarz to ma inne podejscie:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ