w oczekiwaniu na owulację po tabletkach antykoncepcyjnych
-
Cześć dziewczyny, dzisiaj mija 32 dzień cyklu po odstawieniu tabletek anty. Brałam je ponad 8 lat. Na owulację nie zapowiada się, na miesiączkę również (według moich obserwacji oraz niedawno zrobionego USG). Po jakim czasie powinnam udać się do ginekologa na ewentualne wywołanie?Hashimoto, PCOS
5cs - UDAŁO SIĘ!
24.03.2018 godzina 9.35 Łucja (35tc) -
hej dziewczyny. ja dostałam 19 dni pozniej dostalam krwawienie z odstawienia, a miesiaczke dostalam 28 dni pozniej od tego krwawienia. a jesli chodzi o owulacje to wedlug temp to nie mam pojecia, raz jest wysoka, nastepnie spada. dzisiaj jest 15dc i mam straszny ból prawego jajnika, mdłości, czy to moze byc owulacja?
27 lat -
Mój pierwszy "cykl" po krwawieniu z odstawienia trwał dwa tygodnie, dopiero drugi (trwający teraz) wygląda bardziej przyzwoicie, no ale zobaczymy...
Generalnie nie liczę na nic i czekam, az moj organizm dojdzie do siebie. Staranie sie o dzieciaka to nic fajnego dla takich niecierpliwcow ja. A zabawa dopiero sie zaczyna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:37
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Karakorum, rozumiem Cię doskonale -też nie należę do najcierpliwszych pod Słońcem A to dopiero 3 cykl. Najgorsza jest ta niewiedza, czy wszystko gra, i czy grało przed tym, jak zaczęłam brać tabletki. W piątek USG, 18dc, także zobaczymy.Hashimoto, PCOS
5cs - UDAŁO SIĘ!
24.03.2018 godzina 9.35 Łucja (35tc) -
Cześć, a macie może jakieś doświadczenia lub wiedzę od znajomych koleżanek, ile czasu trwa powrót do płodności po usunięciu implantu antykoncepcyjnego? Miałam go dwa lata, a wcześniej przez ponad 10 lat byłam na tabletkach anty. Mija dopiero niecały miesiąc, od kiedy go usunęłam, więc po prostu staram się sobie przyglądać i wyłapywać sygnały "powrotu do normalności", jednak podnoszące na duchu byłyby jakieś pozytywne historie... Ciągle nie dostałam krwawienia z odstawienia, jakieś blade paski i średnie paprotki na testach już były, ale chyba to dopiero wątłe podrygi budzącego się organizmu. Cieszę się, że w ogóle są, tylko cierpliwości mi brak, jak Wam
-