wysoka prolaktyna dawkowanie leku
-
Moje drogie napiszcie mi jakie miałyście dawkowanie leku Dostinex ?
Lekarz napisał dawkowanie 1x1 i wnioskując z rozmowy byłam pewna, że to znaczy, że 1 tabletka raz dziennie. Pierwszy raz to będę przyjmować więc nie wiem. Czytam ulotke a tam dawkowanie "raz na tydzień" Mam przepisane 1 opakowanie mam brac 8 tyg. Już zgłupiałam czy któraś brała to codziennie??
Niestety już kiedys lekarz źle mi rozpisał dawkowanie więc jestem nieufana pod tym wzgledem także proszę o wyrozumiałość.38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
💊Cyclogest - na niski progesteron
💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
VII zabieg z kontrastem olejowym -
A jak wysoka masz tą prolaktynę? Ja dostinex też brałam jedną tabletkę na tydzień. Wygląda to po prostu tak że zaczynając dzisiaj czyli w środę potem kolejna tabletka za tydzień w środę i potem następna w następne środy że tak powiem warto np po 4 tygodniach pobrać sobie krew i sprawdzić wynik bo ja miałam przepisane też na 8 tygodni ale po 4 już ładnie spadła i nie brałam kolejnych tabletek
Bloombloo lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za odpowiedź. Mój wynik to 30.3 ng/ml więc nie jest jakiś bardzo wysoki. Będę brała w takim razie po 1 na tydzień. Tak na badanie pójdę na pewno za jakiś czas zresztą mam znowu pakiet badan do wykonania.
A swoją drogą nawet nie wiedziałam, że jeśli poziom prolaktyny się unormuje podczas brania leku to można go odstawić.
38 lat
Starania od 2021
2022 laparoskopia
Endometrioza IV stopnia
Jajowody drożne
💊Cyclogest - na niski progesteron
💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
VII zabieg z kontrastem olejowym -