X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Wysoki estradiol a owulacja
Odpowiedz

Wysoki estradiol a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie, ponieważ bardzo martwi mnie za wysoki poziom estradiolu w fazie owulacyjnej.
    Robiłam badania w 3dc:
    Prolaktyna 221,2 [102-496]
    LH 4,4 [2,4-12,6]
    FSH 5,3 [3,5-12,5]
    Estradiol 131,5 [12,5-166]
    TSH 0,96 [0,27-4,2]
    fT4 1,29 [0,93-1,7]
    Badania w 14 dc:
    Estradiol 525,3 [85,8-498]
    LH 25,3 [14,0-95,6]
    Co to może znaczyć? Czasami w okolicach spodziewanej owulacji mnie mdli, do tej pory zwalałam to na problemy z nietolerancjami pokarmowymi ale wyczytałam w Internecie, że to może być od wysokiego stężenia estradiolu. Czy któraś z was miała coś takiego?
    Jutro idę na usg sprawdzić czy owulacja wystąpiła.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari, mnie do owulacji zawsze mdliło..po z kolei miałam napady jedzeniowe..przyznam, że nigdy nie badałam estradiolu..ale taki stan,jak opisałam trwał u mnie bardzo długo

marissith lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na monitoringu, lekarz stwierdził, że taki estradiol jest dobry. Stężenie estradiolu na jeden pęcherzyk dominujący wynosi 200–300 pg/ml, widać u mnie były dwa pęcherzyki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:39

• Judyta Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam estradiol 770 i 3 pecherzyki, wiec dlatego taki wysoki. Natomiast LH mam wybitnie niskie jak na 3 pecherzyki, bo 9,7 wiec chyba owulacja sama nie nastapi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta faktycznie niskie LH, gin przy moim marudził, że niskie a miałam 25,3. Może lekarz zaleci Ci zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ