X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację wyznaczenie owulki bez mierzenia temp
Odpowiedz

wyznaczenie owulki bez mierzenia temp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • fifi Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mam prosbe czy prowadzi ktoras z was kalendarzyk bez mierzenia temp i wykres pokazał wam owulke, bo u mnie niby tydzien po a na wykresie nic, moze nie umiał jej odczytac, nie wiem juz sama, moze ktoras z was pokazac mi swoj wykres , porownam sobie (bez mierzenia temp owczywiscie), dzieki i pozdrawiam

• Mała Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma takiej opcji...Ja tak 2 prowadziłam, i na ślepo tylko te zielone płodne były, ale zero wyznaczenia. I oczywiście zero detektora wtedy, a to fajne:) 3 ci cykl masakra bo mierzyłam w cały świat, ovulke przesuwał co chwile aż zgłupałam: p teraz mierze ok, ale jednak chyba testy ovu lepsze:) Tez mam teraz więcej i chyba bardziej wiarygodne:)

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wrote:
    Chyba nie ma takiej opcji...Ja tak 2 prowadziłam, i na ślepo tylko te zielone płodne były, ale zero wyznaczenia. I oczywiście zero detektora wtedy, a to fajne:) 3 ci cykl masakra bo mierzyłam w cały świat, ovulke przesuwał co chwile aż zgłupałam: p teraz mierze ok, ale jednak chyba testy ovu lepsze:) Tez mam teraz więcej i chyba bardziej wiarygodne:)

hehe dzięki za info :) u mnie nie da rady z mierzeniem temp takze chyba musze sie zdac na siebie i moje odczucia :)

• agula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi wrote:
    czesc dziewczyny, mam prosbe czy prowadzi ktoras z was kalendarzyk bez mierzenia temp i wykres pokazał wam owulke, bo u mnie niby tydzien po a na wykresie nic, moze nie umiał jej odczytac, nie wiem juz sama, moze ktoras z was pokazac mi swoj wykres , porownam sobie (bez mierzenia temp owczywiscie), dzieki i pozdrawiam

hej fifi, ja przez pierwszy cykl nie mierzylam tempki i tez mi nie wyznaczyl owulki

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • Mała Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agula wrote:
    fifi wrote:

hej fifi, ja przez pierwszy cykl nie mierzylam tempki i tez mi nie wyznaczyl owulki

Hej:-) No to tak jak mi. Jakoś się zdaję na testy temperaturę mierzę jakoś mi się, ale jednak testy zakupiłam:-)

• anna_w Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej fifi, ja nie mierzę tempki a mimo to owulkę mi wyznacza, ale w moim przypadku zapewne ten system sugeruje się śluzem i wynikiem testów owulacyjnych. Tempke zmierzyłam dzisiaj pierwszy raz, dzisiaj jest mój 25 dzień cyklu i 12 po owulacji, przedwczoraj zaobserwowałam plamienie i za radą dziewczyn z forum zmierzyłam dzisiaj tempkę ale na "ciążową" to mi ona niestety nie wygląda.

f3e915dd02887c6abc1de7086f9f4903.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2013, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, ja też nie mierze tempki i nie wyznacza owu, tylko tyle, że zaznaczam co się którego dnia dzieje :)

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mierze temp, przy moim trybie pracy to ciężkie :-( dzionki, nocki nieregularny grafik, więc nie ma sensu, wiem mniejwięcej kiedy mam owulkę, już dwa razy poroniłam także wiem, że zajść w ciążę mogę, ale problem tkwi w tym, że mojego M nie ma wtedy kiedy powinien być bo pracuje jako kierowca i często jest za granicą, także u nas to jakieś szczęście musi być, żeby to wszystko się zgrało w czasie :-( w tym miesiącu udało nam się zgrać urlopy, także zobaczymy co z tego wyniknie, jeszcze tydzień i wszystko się okaże :-)

iśka lubi tę wiadomość

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi wrote:
    ja nie mierze temp, przy moim trybie pracy to ciężkie :-( dzionki, nocki nieregularny grafik, więc nie ma sensu, wiem mniejwięcej kiedy mam owulkę, już dwa razy poroniłam także wiem, że zajść w ciążę mogę, ale problem tkwi w tym, że mojego M nie ma wtedy kiedy powinien być bo pracuje jako kierowca i często jest za granicą, także u nas to jakieś szczęście musi być, żeby to wszystko się zgrało w czasie :-( w tym miesiącu udało nam się zgrać urlopy, także zobaczymy co z tego wyniknie, jeszcze tydzień i wszystko się okaże :-)

To tak jak i mój M.

• Olena Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto wybrać się w trasę razem ze swoim M. Tak zrobiła moja koleżanka i w końcu udało im się zgrać terminy.

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ