X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Za szybko przyjęty Duphaston
Odpowiedz

Za szybko przyjęty Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa__lewa Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Od ponad roku staramy się o dziecko z mężem. Mam za sobą 9 poronień, potem urodziłam zdrową córeczkę i po niej znów poronilam 3 razy. Lekarz przepisał mi estrofem, duphaston, acard i neoparin w zastrzyku (mam podejrzenie nawykowych poronień). Estrofem miałam brać od 1-15dc. Od 16dc przez 10 dni duphaston. Acard i neoparin przez cały cykl. Niestety... Dostałam uczulenia na estrofem i w 9 dc musiałam przerwac stosowanie tego leku. Owulacje miałam zawsze w 14 dc. Jednak przez ten estrofem wszystko się chyba pomieszało, bo dziś już 26 dc a ja dopiero mam owulacje. Testy owu, śluz i temp to potwierdzają znam swoje ciało i wiem że na bank mam owu.

Mój lekarz jest na urlopie. Nie mam do kogo się zwrócić o doradę. Duphaston powinnam dziś przestać brać ale nie wiem co zrobić.

Wiem że duphaston nie zablokował mi owulacji. Jednak biorę go już 10 dni. Teraz owu i logiczne jest ze powinnam go brac kolejne 10dni. Czy ktoś z was miał kiedyś taka sytuacje, że brał dupka za wcześnie była owu i udało się zajść w ciążę???

Dodam, że nie wiem kiedy nadazy mi się kolejna okazja zajścia, bo mój mąż pracuje za granicą i przez koronawirusa w zależności jak rozwinie się sytuacja, może tam zostać i nie wracać narazie do Polski. Proszę o komentarze, osoby. Które posiadają wiedzę czy ten za wcześnie wzięty duphaston mocno namiesza i czy może jest w tym cyklu możliwość zajścia w ciążę?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ