Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Za szybko przyjęty Duphaston
Odpowiedz

Za szybko przyjęty Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa__lewa Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Od ponad roku staramy się o dziecko z mężem. Mam za sobą 9 poronień, potem urodziłam zdrową córeczkę i po niej znów poronilam 3 razy. Lekarz przepisał mi estrofem, duphaston, acard i neoparin w zastrzyku (mam podejrzenie nawykowych poronień). Estrofem miałam brać od 1-15dc. Od 16dc przez 10 dni duphaston. Acard i neoparin przez cały cykl. Niestety... Dostałam uczulenia na estrofem i w 9 dc musiałam przerwac stosowanie tego leku. Owulacje miałam zawsze w 14 dc. Jednak przez ten estrofem wszystko się chyba pomieszało, bo dziś już 26 dc a ja dopiero mam owulacje. Testy owu, śluz i temp to potwierdzają znam swoje ciało i wiem że na bank mam owu.

Mój lekarz jest na urlopie. Nie mam do kogo się zwrócić o doradę. Duphaston powinnam dziś przestać brać ale nie wiem co zrobić.

Wiem że duphaston nie zablokował mi owulacji. Jednak biorę go już 10 dni. Teraz owu i logiczne jest ze powinnam go brac kolejne 10dni. Czy ktoś z was miał kiedyś taka sytuacje, że brał dupka za wcześnie była owu i udało się zajść w ciążę???

Dodam, że nie wiem kiedy nadazy mi się kolejna okazja zajścia, bo mój mąż pracuje za granicą i przez koronawirusa w zależności jak rozwinie się sytuacja, może tam zostać i nie wracać narazie do Polski. Proszę o komentarze, osoby. Które posiadają wiedzę czy ten za wcześnie wzięty duphaston mocno namiesza i czy może jest w tym cyklu możliwość zajścia w ciążę?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ