X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zapadnięty pęcherzyk
Odpowiedz

Zapadnięty pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Miałam swój pierwszy monitoring, a raczej jego próbę. Mam cykle około 25-26 dniowe i poszłam w 10dc. Okazało się, że pęcherzyk był zapadnięty i widać było płyn. Ginekolog powiedział, że owulacja już była dzień wcześniej (czyli w 9dc) lub ewentualnie tego samego dnia. Byłam zaskoczona ponieważ ZAWSZE co miesiąc mam mocny ból jajnika i myślałam, że właśnie wtedy jest owulacja. A tym razem w tym 10 dc nie bolało mnie nica nic. Dopiero dostałam ból dzień po wizycie, czyli w 11dc (teoretycznie dzień lub dwa po owulacji). I teraz nie wiem co myśleć...Dlaczego boli mnie jajnik dzień, dwa po pęknięciu pęcherzyka? I czy w ogóle zapadnięty pęcherzyk jest czymś normalnym? Myślałam, że wizyta trochę mi rozjaśni wątpliwości, a mam jeszcze większy mętlik w głowie....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ