X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zapadnięty pęcherzyk
Odpowiedz

Zapadnięty pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justa01 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Miałam swój pierwszy monitoring, a raczej jego próbę. Mam cykle około 25-26 dniowe i poszłam w 10dc. Okazało się, że pęcherzyk był zapadnięty i widać było płyn. Ginekolog powiedział, że owulacja już była dzień wcześniej (czyli w 9dc) lub ewentualnie tego samego dnia. Byłam zaskoczona ponieważ ZAWSZE co miesiąc mam mocny ból jajnika i myślałam, że właśnie wtedy jest owulacja. A tym razem w tym 10 dc nie bolało mnie nica nic. Dopiero dostałam ból dzień po wizycie, czyli w 11dc (teoretycznie dzień lub dwa po owulacji). I teraz nie wiem co myśleć...Dlaczego boli mnie jajnik dzień, dwa po pęknięciu pęcherzyka? I czy w ogóle zapadnięty pęcherzyk jest czymś normalnym? Myślałam, że wizyta trochę mi rozjaśni wątpliwości, a mam jeszcze większy mętlik w głowie....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ