X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zapytanie o PIK
Odpowiedz

Zapytanie o PIK

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasialinkaa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Robiłam testy owulacyjne od 8 dc cały czas były dwie kreski ale jednak nie pozytywne . Dzisiaj zrobiłam owulaka i kreska dużo ciemniejsza więc wyszedł pozytywny . Czyli jutro możliwa owulacja . Czy jest jeszcze sens piątek / sobota serduszkowac ? Ostatnio ❤️ było w poniedziałek i wtorek. Mąż na wyjeździe wraca w piątek ;) ktoś coś podpowie . Z góry dzięki
    https://zapodaj.net/plik-1MSq3fcZmk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:05

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
    25.01. beta 215,18 mlU/ml, prog 35,49 ng/ml
    27.01 beta 393,55 mlU/ml , prog 29,63ng/ml
  • Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Cześć dziewczyny . Robiłam testy owulacyjne od 8 dc cały czas były dwie kreski ale jednak nie pozytywne . Dzisiaj zrobiłam owulaka i kreska dużo ciemniejsza więc wyszedł pozytywny . Czyli jutro możliwa owulacja . Czy jest jeszcze sens piątek / sobota serduszkowac ? Ostatnio ❤️ było w poniedziałek i wtorek. Mąż na wyjeździe wraca w piątek ;) ktoś coś podpowie . Z góry dzięki
    https://zapodaj.net/plik-1MSq3fcZmk

Hejka, zazwyczaj od piku do owulacji może dojść w przeciągu 24h do 36h około. Więc najlepiej byłoby ❤️ serduszkować jeszcze dziś, ale wiem, że nie macie takiej możliwości. Zazwyczaj jest pik następnego dnia, choć w moim przypadku mam wrażenie że mam owulke od razu po piku 😅 W piątek jeszcze działajcie. A mierzysz temperaturę?

• kasialinkaa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Hejka, zazwyczaj od piku do owulacji może dojść w przeciągu 24h do 36h około. Więc najlepiej byłoby ❤️ serduszkować jeszcze dziś, ale wiem, że nie macie takiej możliwości. Zazwyczaj jest pik następnego dnia, choć w moim przypadku mam wrażenie że mam owulke od razu po piku 😅 W piątek jeszcze działajcie. A mierzysz temperaturę?

Pięknie dziękuję za odpowiedź 😊 tak myślę że lipa że akurat wyszła owulka w środku tygodnia no ale cóż . Postaram się w piątek żeby było ❤️ oby zdążył wrócić . Jak będzie cykl stracony to nic będę czekać na kolejny. Ciężko trafic jak ma się męża kierowcę międzynarodowego 😅 niestety nie mierze temp myślę że mnie to przerasta jak czytam posty dziewczyn . Dlatego zajęłam się chociaż owulakami .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:01

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
  • Pelasia30 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Pięknie dziękuję za odpowiedź 😊 tak myślę że lipa że akurat wyszła owulka w środku tygodnia no ale cóż . Postaram się w piątek żeby było ❤️ oby zdążył wrócić . Jak będzie cykl stracony to nic będę czekać na kolejny. Ciężko trafic jak ma się męża kierowcę międzynarodowego 😅 niestety nie mierze temp myślę że mnie to przerasta jak czytam posty dziewczyn . Dlatego zajęłam się chociaż owulakami .

No czasami tak właśnie jest, że owulka wypada wtedy kiedy nam nie pasuje 🤣 działajcie, może akurat się uda 🤞
    Jeśli chodzi o mierzenie temperatury to rzeczywiście dla niektórych jest to stresujące. Ja mierze, pomaga mi to. Bardzo długo zmagałam się z cyklami bezowulacyjnymi, temperatury pomagają mi poznawać swój organizm. Dzięki temu też wychwyciłam owulke dwa miesiące temu. Oczywiście testy owulacyjne też wykonuje. Jak się budzę to nie umiem nie zmierzyć sobie tempki 😅
    Ale jeśli masz cykle regularne i potwierdzone owulacje i brak problemów hormonalnych to może i obejść się bez mierzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 22:11

• kasialinkaa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    No czasami tak właśnie jest, że owulka wypada wtedy kiedy nam nie pasuje 🤣 działajcie, może akurat się uda 🤞
    Jeśli chodzi o mierzenie temperatury to rzeczywiście dla niektórych jest to stresujące. Ja mierze, pomaga mi to. Bardzo długo zmagałam się z cyklami bezowulacyjnymi, temperatury pomagają mi poznawać swój organizm. Dzięki temu też wychwyciłam owulke dwa miesiące temu. Oczywiście testy owulacyjne też wykonuje. Jak się budzę to nie umiem nie zmierzyć sobie tempki 😅
    Ale jeśli masz cykle regularne i potwierdzone owulacje i brak problemów hormonalnych to może i obejść się bez mierzenia.

Właśnie to jest najgorsze że człowiek obserwuje swój organizm ,wykonuje testy owulacyjne jest Pik a akurat partnera nie ma . Ale tak jak piszesz może akurat się uda . 🤞 Jak najbardziej rozumiem, że mierzysz temp i fajnie że wychwyciłaś owulację to już coś do przodu oby z efektami hehe ;)

Pelasia30 lubi tę wiadomość

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ