X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zioła i suplementy po owulacji
Odpowiedz

Zioła i suplementy po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ☺️ właśnie zbliża mi się owulacja i po niej chciałabym zacząć pić zioła na 2 fazę cyklu. Jednak mam parę pytań i wątpliwości. W przepisie jest napisane aby zaparzyć zioła z jednej łyżki, zalać wodą i pić 3 razy dziennie. Ale pić tę jedną szklankę przez cały dzień czy za każdym razem przygotowywać od nowa? 🤔
    Drugie pytanie dotyczy tego jak długo mogę je pić? Czy jak znajdę w ciążę to muszę je od razu odstawić czy pić jeszcze przez pewien czas?
    Moim problemem jest też krótka faza lutealna (11 dni) dlatego zaczęłam łykać witaminę b6 (300 mg dziennie) i magnez 500 mg. I tu znowu nasuwa mi się pytanie czy jak zobaczę dwie kreski na teście to muszę zmniejszyć jakoś ta dawkę? Czy nie zaszkodzi maluchowi na samym początku?
    Jestem dopiero na początku starań i po jednym poronieniu biochemicznym w lutym więc obawiam się że może być problem z zagnieżdżeniem że względu na tą krótka fazę lutealna 😕 proszę o pomoc bo jestem zielona w temacie

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie zioła mam na myśli ale po owulacji polecam jeść ananasa, dojrzałego, a najwazniejszy jest środek ananasa. Mozna tez zamiast jedzenia przyjmować bromelinę bo to o nią chodzi. Ananas świetnie wpływa na endometrium, na zagniezdzenie zarodka.

Gosiak123 lubi tę wiadomość

• Vantiel Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ciekawa czy te ziola pomagaja, stosowal ktos? bo ja np. uzywalam prefert zel do wspomagania zajscia i pomoglo:) 5msc:)

• Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vantiel wrote:
    jestem ciekawa czy te ziola pomagaja, stosowal ktos? bo ja np. uzywalam prefert zel do wspomagania zajscia i pomoglo:) 5msc:)
    gratulacje❤️ zaczynam z ziołami od jutra, najpierw na drugą fazę. Ten cykl raczej i tak stracony ale może chociaż na wydłużenie fazy lutealnej coś pomoże, dam znać jak 🐵 przyjdzie

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
  • Kamiszczka Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i jak po stosowaniu ziół widzicie jakieś efekty?

• Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam w poprzednim cyklu zioła na II fazę aby wydłużyć lutealna ale nic nie zmieniły i znów trwała 11 dni. W tym cyklu pije zioła sroki nr 3 do owu a później znów na drugą fazę. Zioła sroki pije dopiero 8 dzień także efektów za bardzo nie widzę ale mam wrazenie że owulacja przyjdzie trochę wcześniej bo szyjka już jest wysoko a dziś dopiero 12 dc (zawsze mam owulacje około 24 dc) Dam znać jak wyglądał pierwszy cykl z ziołami 🙂

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
  • Monika321 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze warto spróbować! Chyba dziś udam się po zioła ;)

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
    Niestety nie da się kliknąć tutaj w link, istnieje opcja jedynie kopiowania i wklejenia:)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdb1P-yoAMo-BWNFHIkZTgqAdC1Ih4wbEHIKnnoTQvfg7S3yA/viewform

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ