X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 39 dc i nic
Odpowiedz

39 dc i nic

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulaa95 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam "problem" dziś mój 39 dc i dalej nic. Od wczoraj pobolewają mnie tylko piersi ale są miękkie, nie takie jak przed okresem. Podbrzusze czuję już dość długo.
    Okres mam zazwyczaj co 30 dni (+- 1 lub 2 ).
    W 34 co prawda popołudniu i negatywny. w 37 też negatywny.. Nie czuję się wgl. jak na okres.
    Czy jest możliwość, że to ciąża a testy nie wychodzą jeszcze przy takiej długości cykli ?

Paulaa95
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeżeli standardowo Twoje cykle są krótsze to test powinien wyjść z jakiegokolwiek sika, nie musi być poranny. Ale... jeżeli dalej testy są negatywne to znaczy że coś spowodowało wydłużenie cyklu. Może to być stres, choroba, niedosypianie przez dłuższy czas, duże braki w odżywianiu itp. Jesteś w stanie określić kiedy miałaś owulacje?

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • Paulaa95 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem wstanie powiedzieć kiedy owulacja była .. No cóż poczekam jeszcze chwilę i po niedzieli pójdę do lekarza.. Ale ciągle mam nadzieję.

Ochmanka lubi tę wiadomość

Paulaa95
  • sandra_szara Nowa

Wysłany: 14 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 46 dc i nic. Jutro lekarz. Oszaleć można

• Paulaa95 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj sprawdzając śluz, miałam niteczke krwi w śluzie.. włożyłam tampon bo myśle, kurdę może się rozkręci a tu NIC. zero, CZYSTO. Oszaleje !

Paulaa95
  • sandra_szara Nowa

Wysłany: 15 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa95 wrote:
    Ja wczoraj sprawdzając śluz, miałam niteczke krwi w śluzie.. włożyłam tampon bo myśle, kurdę może się rozkręci a tu NIC. zero, CZYSTO. Oszaleje !

Wróciłam od lekarza. Dostałam luteinę na wywołanie okresu ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja ma 37 dc. W niedziele robilam test i negatywny. Czuje sie jakbym miala dostac okres ale dalej nic. Brzuch i krzyze bola mnie jak na @ piersi nic. Czasami cos tam zakuje, zaswedzi.
    Zawsze borykalam sie z niereguralnym okresem. Ale jest to pierwszy cykl po zaprzestaniu brania tabletek antykoncepcyjnych i powinnam miec owulacje idealnie 14 dc. Juz sama nie wiem. Co o tym sądzicie? Mialyscie podobna sytuacje??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:11

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula_brzydula wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja ma 37 dc. W niedziele robilam test i negatywny. Czuje sie jakbym miala dostac okres ale dalej nic. Brzuch i krzyze bola mnie jak na @ piersi nic. Czasami cos tam zakuje, zaswedzi.
    Zawsze borykalam sie z niereguralnym okresem. Ale jest to pierwszy cykl po zaprzestaniu brania tabletek antykoncepcyjnych i powinnam miec owulacje idealnie 14 dc. Juz sama nie wiem. Co o tym sądzicie? Mialyscie podobna sytuacje??
    Wcale nie jest powiedziane że owu będziesz miała w 14 dc a po za tym sama piszesz ze masz nieregularne @. Może być tak że owulacja jeszcze ci nie wróciła. Zależy od organizmu i tabletek jakie bralas. Mi po jednych tabletkach owu wróciła po 6 miesiącach a po innych od razu w pierwszym miesiącu po odstawieniu zaszlam w ciążę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ