X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Beta 2.3

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Staramy się z partnerem o dziecko.
    W marcu poroniłam - ciąża biochemiczna.
    Miesiąc temu wykonywałam testy owulacyjne, wyszło,że mam owulację. Po owulacji wykonałam progesteron, okazało się,że miałam cykl bezowulacyjny. Byłam u ginekologa, stwierdził,s jest wszystko w porządku.
    W wrześniu, wg aplikacji miałam owulację 12 września.
    Nie robiłam monitoringu oraz nie wykonywałam testów (byłam na wakacjach). Z partnerem kochaliśmy się codziennie. Beta wykonałam 8 dni po dniach płodnych, wyszła 2.3. tego co wyczytałam, raczej ciąży nie będzie.
    Pierwszy raz miałam takie objawy jak bolące sutki,po kilku dniach. Zazwyczaj w trakcie okresu zdarza się,że są obolałe.
    Długość cyklu wynosi u mnie ok.30 dni.
    Sama już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć.
    Wcześniej miałam wykonywane badania hormonalne, niby wszystko ok.
    Jakie wykonać badania i kiedy, by mieć pewność,że jest ze mną wszystko dobrze.
    Z góry dziękuję za odpowiedź

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 23 września 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaleca się seks co dwa dni żeby plemniki dojrzały. 8 dpo to zazwyczaj czas zagniezdzenia. Najlepiej wykonać test w dniu spodziewanej miesiączki. Twoja beta jeszcze nie świadczy o straconym cyklu.

Biochemy są bardzo często spotykane. Nie każda z nas o nich wie.

Jeżeli chodzi o badania to najlepiej zacząć od zbadania nasienia. Dla kobiet diagnostyka jest dłuższa i droższa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2024, 14:26

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ