Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja dzisiejsza beta wyniosła 22 ( 4 dni po spodziewanej @)
normy:poza okresem ciąży 0-5
3-4 tydzień 9-130
4-5 tydz. 75-2600
5-6 tydz. 850-20800
6-7 tydz. 4000-1000200
7-12 tydz. 11500-289000
12-16 tydz. 18300-137000
16-19 tydz. 1400-53000
z jednej strony się cieszę a z drugiej troszkę boję się - to tak malutko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2013, 19:53
ania83 lubi tę wiadomość
dejzik -
Dziewczyny pomóżcie błagam moja beta-hcg:2082 mIU/ml tylko według tego co mam napisane nie mieści się w normie. Norma to 4-5 tydz ciąży 2560-8230. Normy są według tego co się orjętuje dla hcg a nie dla beta-hcg. Nie wiem jaka jest różnica i boje się że za mało. Jutro będe powtarzać badanie.
-
Nic się nie bój, wszystko jest dobrze! Może owulacja Ci się przesunęła, może zagnieżdżanie trwało dłużej, mogło się stać cokolwiek, nie czytaj tych tabelek! Wiem po sobie, bo też się zaczytywałam w normach, a w niczym to nie pomogło.
Teraz moje pytanie. Plis o odpowiedź, bo już rzygam tymi staraniami :p
Beta w 20dc przy teoretycznej owulacji 13 dnia (testy owu) dałaby już jakikolwiek wynik, rzędu 1, 2, cokolwiek? Bo wyszło mi >0,01 (o ile zbadali moją krew, hyhy, bo była jakaś pomyłka z nazwiskami na probówkach). Zrobiłam tak wcześnie, bo miałam panieński przyjaciółki i musiałam się odpowiednio nastawić Test i tak powtórzę w sobotę przed weselem (28dc), ale cierpliwość to nie jest moja mocna strona.
Nie wiem czy taki wynik jednoznacznie przekreśla ciążę?bazooka tube on my shoulder -
Ja dziś odebrałam bete i miałam 1,2 i tez nie wiem czy mam płakać czy sie cieszyć. Niby ciąża jest od 5 ale gdzies czytałam ze mozliwe ze test z krwi był za wczesnie zrobiony. Ja mam jeszcze nadzieję. Planowana @ ma byc jutro, zobaczymy. Jak nie przyjdzie to powtórze bete. To juz 4 cykl starań. Masakra. Nie sądziłam że bedzie tak trudno, a najgorsze to czekanie ....
-
Z tego co wiem to ciążę definitywnie na sto pro określa wynik >25. Przy 5 można przypuszczać.
Jakiś czas temu miałam 5 i trochę, niewiele niżej od norm, ale nic z tego nie wyszło. Więc ta beta, te normy to takie, o, do bani.
uszy do góry, 4 cykl to jeszcze nie tak trudno jesteś fajną żoną, niedługo na pewno będziesz fajną mamąbazooka tube on my shoulder -
dzięki za słowa otuchy skowronka,przykro mi że ci się nie udało.... Jeszcze pozostała mi nadzieja że może jednak beta podskoczy. Narazie @ nie ma ale przedemna jeszcze cały dzień wiec wszystko sie może zdażyc. Gdzieś czytałam że laska tez miala 1,2 a za pare dni juz powyzej 40 wiec to mi daje nadzięję. Pozdrawiam wszyskie staraczki
Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
Mi dziś niestety wyszło poniżej 0,100 no nic 4 cykl rozpocznie się jak nadejdzie małpiszon
Juditha lubi tę wiadomość
-
Wykrywalne stężenie beta-HCG (1 mIU/ml) w surowicy krwi i moczu kobiety ciężarnej można stwierdzić po 48 godzinach od zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Zagnieżdżenie odbywa się między 6 a 8 dniem po zapłodnieniu, tyle bowiem trwa wędrówka zapłodnionej komórki przez jajowód do jamy macicy. Najszybciej zatem można rozpoznać ciążę wykonując test ciążowy z moczu lub badanie krwi w 7-9 dniu po zapłodnieniu.
Niki345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny