Beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
anita_pe wrote:Nie kochana nie pomyliło mi się. Ogólnie wszystkie moje ciąże bazują na niskich wartościach bety. Nie osiągnęłam wyniku typu 30-40 tys. Mam nawet wynik tej bety papierowo i dwie godziny później miałam wizytę u lekarza. Wszystkie bety robione w jednym laboratorium i USG wykonywane u tego samego lekarza na tym samym sprzęcie. Dlatego moja Pani doktor zasugerowała puste jajo bo już mnie dobrze zna.
To organizm ludzki jednak potrafi zadziwić. Ale tą betę masz w normie. Może ta ciąża będzie standardowa i zarodek przy wyższej becie się pojawi. Parę dni i beta już będzie koło 10000. -
Natalia28 wrote:Progesteron jest bardzo niski. Musisz zgłosić się jak najszybciej do ginekologa po progesteron w tabletkach. Niski progesteron powoduje krwawienia a w końcowej fazie poronienie, bo to on odpowiada za utrzymanie ciąży. Wynik bety masz dobre, ciąża dobrze się rozwija.
Dostałam informacje od swojej gine, że w prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma konieczności stosowania leków. Zapytałam czy mam w takim razie narazie nic nie brać i przyjść do niej to mi nie odpisała. Czekam, może w pon mi odpisze. Jeśli nie to powtarzam badania we wtorek i lece do innej gine w środe😔 mimo że tak lubie moją gin😢ℹ️luty 2024: AMH 1,99
10.04.24 ⏸️ pozytywny test🥹
11.04.24:
beta 136,75
progesteron 16,64
13.04.24:
beta 447,55
progesteron 10,61
————————————-
👩🏼27 lat
👱🏼♂️30 lat -
Oxinia wrote:Dostałam informacje od swojej gine, że w prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma konieczności stosowania leków. Zapytałam czy mam w takim razie narazie nic nie brać i przyjść do niej to mi nie odpisała. Czekam, może w pon mi odpisze. Jeśli nie to powtarzam badania we wtorek i lece do innej gine w środe😔 mimo że tak lubie moją gin😢
Ja w poprzedniej ciąży też miałam niski progesteron. Na starcie 15-16 potem 11-12 w 8 tyg 10. Nic nie brałam.Oxinia lubi tę wiadomość
26.09.2019 - Franio 💙
06.12.2023 - Staś 💙
28.03.2024 - ⏸️
11.04.2024 - b-hcg 3474
13.04.2024 - b-hcg 5397
15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
23.04.2024 - 6+5 jest ❤️ -
anita_pe wrote:Ja w poprzedniej ciąży też miałam niski progesteron. Na starcie 15-16 potem 11-12 w 8 tyg 10. Nic nie brałam.
dzięki za te słowa!🥹💖
co ja bym bez was zrobiła, załamałabym się na śmierć ze stresu😅ℹ️luty 2024: AMH 1,99
10.04.24 ⏸️ pozytywny test🥹
11.04.24:
beta 136,75
progesteron 16,64
13.04.24:
beta 447,55
progesteron 10,61
————————————-
👩🏼27 lat
👱🏼♂️30 lat -
Oxinia wrote:Dostałam informacje od swojej gine, że w prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma konieczności stosowania leków. Zapytałam czy mam w takim razie narazie nic nie brać i przyjść do niej to mi nie odpisała. Czekam, może w pon mi odpisze. Jeśli nie to powtarzam badania we wtorek i lece do innej gine w środe😔 mimo że tak lubie moją gin😢
No z tymi lekarzami to różnie jest, czasem coś tam może nie przypasować w prowadzącej lekarz. Najważniejsze to znaleźć taką lekarz, żeby jej ufać i czuć się pewnie. -
SailorMoon wrote:Hej dziewczyny
Myślicie że jest jeszcze szansa? Dzisiaj robiłam beta i wyszło 1,1 a jest to 11 dpo… @ planowo powinna być za 4 dni -
Kasia 1987 wrote:Pęcherzyk ciążowy jest w macicy i odpowiada wiekiem. Na razie mam nie odstawiać leków i powtórzyć USG za 7 dni. Betę mam powtórzyć w przyszłym tygodniu
Hej u mnie beta z wczoraj 405 zatem nic się nie ruszyła od piątku, progesteron spadł do 13 ng
Zatem koniec z nadzieją. Dzisiaj odstawiłam wszystkie leki i w sumie mam nadzieje ze beta szybko spadnie.Starania od 01.2020
Ona: 1987, On: 1989
03.2021 ivf 6 komórek, 2 zarodki
15.03. Transfer 3 dniowca 9A- beta <0,2 😭
26.06 crio 4BC (4.2.3) 8dpt -beta <0,2 😭
brak zarodków
2022 naturalny cud
08.2023 poronienie, zabieg lyzeczkowania
12.2023 cb
04.2024 cb
09.2024 stymulacja 6 komórek, ❄️❄️❄️❄️
10.2024 transfer odroczony, hiperstymulacja
11.2024 transfer -
Kasia 1987 wrote:Hej u mnie beta z wczoraj 405 zatem nic się nie ruszyła od piątku, progesteron spadł do 13 ng
Zatem koniec z nadzieją. Dzisiaj odstawiłam wszystkie leki i w sumie mam nadzieje ze beta szybko spadnie. -
Kasia 1987 wrote:Hej u mnie beta z wczoraj 405 zatem nic się nie ruszyła od piątku, progesteron spadł do 13 ng
Zatem koniec z nadzieją. Dzisiaj odstawiłam wszystkie leki i w sumie mam nadzieje ze beta szybko spadnie. -
Kobitki pomocy...
20.03 minęło 14 dpo. Stwierdzone u ginekologa.
Wyszedł test pozytywny.
Dziś 22.03 zrobiłam betę i wyszło 161.
Niby w normie, ale blisko niskich norm. I coś czuję że lipa a ta cisza to prawdziwy cud. Mąż ma baaaardzo niska ilość plemników. Ma b. Ciężka oligospermie....
Jesli się nie uda.. To się załamie 😭😭
Jutro oczywiście powtórzę betę.
Teoretycznie to już 4tci 3 dzień jak się nie mylę.. To wydaje mi się za niski poziomSyn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Noheart93 wrote:Kobitki pomocy...
20.03 minęło 14 dpo. Stwierdzone u ginekologa.
Wyszedł test pozytywny.
Dziś 22.03 zrobiłam betę i wyszło 161.
Niby w normie, ale blisko niskich norm. I coś czuję że lipa a ta cisza to prawdziwy cud. Mąż ma baaaardzo niska ilość plemników. Ma b. Ciężka oligospermie....
Jesli się nie uda.. To się załamie 😭😭
Jutro oczywiście powtórzę betę.
Teoretycznie to już 4tci 3 dzień jak się nie mylę.. To wydaje mi się za niski poziom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 19:01
-
Proszę o pomoc bo mega się stresuje i szukam czy może ktoś miał podobne objawy... We wtorek zaczęło mnie lekko boleć podbrzusze (w środę powinnam dostać okres). Od środy do piątku dalej bolał lekko brzuch (nornalnie jak mam okres muszę się ratować tabletkami, a tutaj to taki delikatny ból do wytrzymania, raz boli raz przestaje). W tym samym czasie też byłam pewna że mam plamienie (nornalnie przy okresie krwawienie bardzo obfite). W piątek rano zrobiłam test domowy -wyszla blada lekko widoczna kreska. W sobotę zrobiłam betę -wyszlo 27. Jednak od piątku do dziś (już jest niedziela) ten brzuch nadal pobolewa tak samo, a co najgorsze krwawienie się zwiększyło , ale nadal nie jest to tyle co okres -ale dosyć sporo).... Jutro będę dzwonić do ginekologa, ale dziś szukam pocieszenia... Czy jest możliwość ciąży czy nie daj Boże może coś się dziać gorszego że mną ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 16:24
-
GosiaZaja wrote:Proszę o pomoc bo mega się stresuje i szukam czy może ktoś miał podobne objawy... We wtorek zaczęło mnie lekko boleć podbrzusze (w środę powinnam dostać okres). Od środy do piątku dalej bolał lekko brzuch (nornalnie jak mam okres muszę się ratować tabletkami, a tutaj to taki delikatny ból do wytrzymania, raz boli raz przestaje). W tym samym czasie też byłam pewna że mam plamienie (nornalnie przy okresie krwawienie bardzo obfite). W piątek rano zrobiłam test domowy -wyszla blada lekko widoczna kreska. W piątek zrobiłam betę -wyszlo 27. Jednak od piątku do dziś (już jest niedziela) ten brzuch nadal pobolewa tak samo, a co najgorsze krwawienie się zwiększyło , ale nadal nie jest to tyle co okres -ale dosyć sporo).... Jutro będę dzwonić do ginekologa, ale dziś szukam pocieszenia... Czy jest możliwość ciąży czy nie daj Boże może coś się dziać gorszego że mną ?
GosiaZaja lubi tę wiadomość
-
GosiaZaja wrote:Proszę o pomoc bo mega się stresuje i szukam czy może ktoś miał podobne objawy... We wtorek zaczęło mnie lekko boleć podbrzusze (w środę powinnam dostać okres). Od środy do piątku dalej bolał lekko brzuch (nornalnie jak mam okres muszę się ratować tabletkami, a tutaj to taki delikatny ból do wytrzymania, raz boli raz przestaje). W tym samym czasie też byłam pewna że mam plamienie (nornalnie przy okresie krwawienie bardzo obfite). W piątek rano zrobiłam test domowy -wyszla blada lekko widoczna kreska. W sobotę zrobiłam betę -wyszlo 27. Jednak od piątku do dziś (już jest niedziela) ten brzuch nadal pobolewa tak samo, a co najgorsze krwawienie się zwiększyło , ale nadal nie jest to tyle co okres -ale dosyć sporo).... Jutro będę dzwonić do ginekologa, ale dziś szukam pocieszenia... Czy jest możliwość ciąży czy nie daj Boże może coś się dziać gorszego że mną ?
Gosia, jeśli to krwawienie, a nie plamienie, to może to ciąża biochemiczna - zdążyłaś wytestować dwie kreski, ale maleństwo z różnych powodów, przeważnie z powodu wad, nie zagnieździło się w macicy. Na tak wczesnym etapie niestety wszystko może się wydarzyć, wiem z doświadczenia bo zdarzyło mi się to dwa razy. Dla pewności poszłabym jutro na betę - jeśli spada, to faktycznie ciąża biochemiczna, jeśli rośnie to możliwe, że plamienie wystąpiło w czasie planowej miesiączki. Ale wtedy to już koniecznie do lekarza, bo my tylko pocieszymy i podpowiemy, ale lekarza nie zastąpimy. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😘04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Hej. Jestem tu nowa i potrzebuję pomocy.
18 kwietnia zrobiłam test ciążowy u wyszedł negatywnie.
19 kwietnia zrobiłam betę HCG wyszła 2 mIU/mL
13 maja miałam strasznie mdłości , nie mogłam nawet patrzeć na jedzenie.
14 maja z porannego moczu zrobiłam test wyszedł pozytywny.
15 maja zrobiłam jeszcze trzy inne testy i też pozytywne . Tego samego dnia poszłam jeszcze na betę HCG i wyniki 26365 mIU/mL
Wizytę u ginekologa mam 22 maja.
Dziewczyny powiedzcie czy taka beta jest okej?
Dodam że ostaną miesiączkę miałam 29 lutego
Cykle mam nie regularnie ,mam pcos i wysoką tarczycę. -
NiuniaR wrote:Hej. Jestem tu nowa i potrzebuję pomocy.
18 kwietnia zrobiłam test ciążowy u wyszedł negatywnie.
19 kwietnia zrobiłam betę HCG wyszła 2 mIU/mL
13 maja miałam strasznie mdłości , nie mogłam nawet patrzeć na jedzenie.
14 maja z porannego moczu zrobiłam test wyszedł pozytywny.
15 maja zrobiłam jeszcze trzy inne testy i też pozytywne . Tego samego dnia poszłam jeszcze na betę HCG i wyniki 26365 mIU/mL
Wizytę u ginekologa mam 22 maja.
Dziewczyny powiedzcie czy taka beta jest okej?
Dodam że ostaną miesiączkę miałam 29 lutego
Cykle mam nie regularnie ,mam pcos i wysoką tarczycę. -
OldMe-NewMe wrote:Z batą jest tak że ważny jest przyrost, czy dobrze rośnie, u Ciebie jest wysoka ale nie znamy przyrostu. Natomiast jeśli masz wysoka tarczycę, zakładam że miałaś na myśli wysokie tsh. Badałaś tsh teraz? Jesli jest wysokie to koniecznie powinnaś je unormować z endokrynologiem. To bardzo ważne w ciąży.
Tak chodziło o TSH . Badałam tydzień temu zanim się dowiedziałam o ciąży i miała 5.86
Czekam aktualne na wizytę u endokrynologa .
Czy powinnam powtórzyć jutro lub w poniedziałek beta HCG?Czekająca94 lubi tę wiadomość
-
NiuniaR wrote:Tak chodziło o TSH . Badałam tydzień temu zanim się dowiedziałam o ciąży i miała 5.86
Czekam aktualne na wizytę u endokrynologa .
Czy powinnam powtórzyć jutro lub w poniedziałek beta HCG?
Wiesz co wydaje mi się (ale lekarzem nie jestem) że na tym etapie kiedy beta jest już tak duża to już się jej nie bada bo przyrost jest inny na samym początku a inny później (tempo przyrostu się zmienia). Ja bym przed wizyta u Endo zrobiła TSH, Ft3, Ft4, anty tpo i anty tg i glukozę. To był mój zestaw który zlecił mi Endo przed wizyta zanim włączył euthyrox.