Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie beta hcg 12,3- jest szansa? Plamię... :-(
Odpowiedz

beta hcg 12,3- jest szansa? Plamię... :-(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • supergirl Nowa

Wysłany: 9 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie,
    miałam ostatnio cykle, jak w zegarku, co 31 dni (ostatni 1 września). W październiku okres spóźniał się, więc po 5 dniach zrobiłam test paskowy w domu- negatywny. Okres wciąż nie nadchodził, a ja miałam coraz więcej objawów, jak przy ciąży z córką. Poszłam 37 dc na betę- jej wynik to 12,3- niby ciąża wg rozpiski z lab 1-2 tyg. Ucieszyłam się, że się udało. Tego samego dnia zaczęłam plamić (wczoraj), a dziś już raczej krwawić, ale mało obficie, bez bóli brzucha, w ogóle nie czuję jakby to była miesiączka. Dzwoniłam do gina, kazał powtórzyć betę po weekendzie i czekać na rozwój, bo jeśli to ciąża, to bardzo młoda, ale wynik nie daje takiej pewności, no i to krwawienie :-( Czy któraś z Was tak miała i finał był szczęśliwy?

supergirl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na twoim miejscu na cito lecialabym do gina po progesteron jesli nie bierzesz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:47

• supergirl Nowa

Wysłany: 9 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #sylwiaśta159 mój gin uważa, że dopiero po drugiej becie będziemy działać. Dodam, że przed betą byłam u niego i na badaniu usg transwaginalnym nic nie widział. Na następny dzień zrobiłam betę i od razu do niego zadzwoniłam, a on powiedział, że beta "ni w pięć ni w dziewięć" i trzeba zobaczyć, czy będzie rosnąć. Malutka ta beta mi się wydaje- teoretycznie od OM byłby to 5 tydz, a wg labolatorium 1... więc spodziewam się poronienia niestety, bądź martwego zarodka...

supergirl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety... ale przeciez jesli prg jest za niski to ta beta moze nie zdazyc urosnac... nie rozumiem lekarzy... beta jest ciazowa- wczesno- ale ciazowa. Ja bym nie odpuscila- poszla do innego po progesteron JUZ. Owszem, mozesz czekac, ale po co? Skoro krwawisz to nie jest dobry znak, ktory mozna olac i spokojnie czekac na wzrost bety...

Wg laboratorium 1 od dnia owulacji, nie dnia misiaczki zapewne. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:10

• supergirl Nowa

Wysłany: 9 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za wypowiedź. Tak myślałam o tym progesteronie, ale nie wiem, czy już nie za późno. Znaleźć u nas w sb (jutro) lekarza to będzie graniczyć z cudem, oczywiście nawet prywatnie. Na SOR jechać z tym, jak gina nie znajdę?
    Obawiam się, że podejdą do tego olewczo - nie ma pewnie zarodka jeszcze a może i pęcherzyka na USG i nikt nic nie zrobi :-(

supergirl
  • supergirl Nowa

Wysłany: 9 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą owulacją by się zgadzać mogło, bo chyba miałam opóźniona sporo i wtedy kiedy doszło do zapłodnienia to by się zgadzało, że ciąża 1-2 tyg od dnia owu :-)

supergirl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,napisz proszę jaki dalszy ciąg historii? :)

• supergirl Nowa

Wysłany: 20 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, straciłam. Beta spadła do norm nieciężarnych, powtarzana tydzień temu w pon, czyli 5 dni po pierwszej becie. Plamienie zaczęło się w pt, w weekend było to już krwawienie# jak przy miesiączce. Konsultowalam z innym ginem i pow to samo, co mój - w tak wczesnej ciąży trzeba dać naturze działać.

supergirl
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ