beta hcg 12,3- jest szansa? Plamię... :-(
-
Kochanie,
miałam ostatnio cykle, jak w zegarku, co 31 dni (ostatni 1 września). W październiku okres spóźniał się, więc po 5 dniach zrobiłam test paskowy w domu- negatywny. Okres wciąż nie nadchodził, a ja miałam coraz więcej objawów, jak przy ciąży z córką. Poszłam 37 dc na betę- jej wynik to 12,3- niby ciąża wg rozpiski z lab 1-2 tyg. Ucieszyłam się, że się udało. Tego samego dnia zaczęłam plamić (wczoraj), a dziś już raczej krwawić, ale mało obficie, bez bóli brzucha, w ogóle nie czuję jakby to była miesiączka. Dzwoniłam do gina, kazał powtórzyć betę po weekendzie i czekać na rozwój, bo jeśli to ciąża, to bardzo młoda, ale wynik nie daje takiej pewności, no i to krwawienie Czy któraś z Was tak miała i finał był szczęśliwy?supergirl -
nick nieaktualny
-
#sylwiaśta159 mój gin uważa, że dopiero po drugiej becie będziemy działać. Dodam, że przed betą byłam u niego i na badaniu usg transwaginalnym nic nie widział. Na następny dzień zrobiłam betę i od razu do niego zadzwoniłam, a on powiedział, że beta "ni w pięć ni w dziewięć" i trzeba zobaczyć, czy będzie rosnąć. Malutka ta beta mi się wydaje- teoretycznie od OM byłby to 5 tydz, a wg labolatorium 1... więc spodziewam się poronienia niestety, bądź martwego zarodka...supergirl
-
nick nieaktualnyO rety... ale przeciez jesli prg jest za niski to ta beta moze nie zdazyc urosnac... nie rozumiem lekarzy... beta jest ciazowa- wczesno- ale ciazowa. Ja bym nie odpuscila- poszla do innego po progesteron JUZ. Owszem, mozesz czekac, ale po co? Skoro krwawisz to nie jest dobry znak, ktory mozna olac i spokojnie czekac na wzrost bety...
Wg laboratorium 1 od dnia owulacji, nie dnia misiaczki zapewne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:10
-
Dziękuję Ci za wypowiedź. Tak myślałam o tym progesteronie, ale nie wiem, czy już nie za późno. Znaleźć u nas w sb (jutro) lekarza to będzie graniczyć z cudem, oczywiście nawet prywatnie. Na SOR jechać z tym, jak gina nie znajdę?
Obawiam się, że podejdą do tego olewczo - nie ma pewnie zarodka jeszcze a może i pęcherzyka na USG i nikt nic nie zrobisupergirl -
nick nieaktualny
-
Niestety, straciłam. Beta spadła do norm nieciężarnych, powtarzana tydzień temu w pon, czyli 5 dni po pierwszej becie. Plamienie zaczęło się w pt, w weekend było to już krwawienie# jak przy miesiączce. Konsultowalam z innym ginem i pow to samo, co mój - w tak wczesnej ciąży trzeba dać naturze działać.supergirl
-