X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Beta-HCG w 9dpo-4,40 czy jest szansa?
Odpowiedz

Beta-HCG w 9dpo-4,40 czy jest szansa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badanie beta-HCG w 9dpo i wyszło mi 4,4 ciąża jest powyżej 5 wg norm laboratorium.
    Czy jest szansa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jest. Ostatnio dużo na ten temat czytałam, bo mam niejasną sytuację z wykluczeniem ciąży po wypadku:
    http://portal.abczdrowie.pl/hcg-wolna-podjednostka-beta
    Około siódmego dnia owulacji w organizmie kobiety zagnieżdża się zapłodniona komórka jajowa. Dwa dni później HCG wzrasta powyżej 1 mIU/ml. Na tym etapie możliwe jest jeszcze mikroporonienie. Dlatego dopiero wynik powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Normy beta HCG zmieniają się zależnie od rozwoju zarodka.

I jeszcze takie coś znalazłam:
    http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=138&s_id=9&ss_id=13

A Twoja beta dowodzi, że i u mnie by coś już było jeśli to byłaby ciąża. Czekam właśnie na wynik 4 badania, miałam wypadek i wykluczenie ciąży jest podstawą do uruchomienia dalszej diagnostyki. Mnie przy wyniku 1,2 nie chcieli prześwietlać i kazali czkać, w karcie mam wpisane podejrzenie ciąży. To myślę że i 4,4 jest podejrzeniem.. nie jest pewniakiem i może nic z tego nie wyniknąć, ale podejrzeniem jest!

Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość

• Marta-K Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, Twój wynik MOIM ZDANIEM oznacza bardzo wczesną ciążę! :) gdyby do zagnieżdżenia doszło 5 dnia po zapłodnieniu to mamy tak:
    5 dp (dnia po owu) wynik 1,
    7 dp wynik 2 (bo co dwa dni się podwaja chyba),
    9 dp wynik 4!
    Wszystko pasuje :) ale musisz koniecznie powtórzyć wynik żeby zobaczyć czy ładnie przyrasta. Powodzenia!
    Marta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 22:57

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tu pachnie ciążą :)

• Marta-K Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Marta
  • Marta-K Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey i jak tam sytuacja?Jak się czujesz?

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testowałam po raz drugi póki co... Okresu brak. Powiadomię jak sprawa się wyjaśni bezwłocznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z niecierpliwością, chociaż jestem prawie pewna wyników:)

• Marta-K Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, czekamy więc.. :)

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie o interpretacje wyniku Bety.
    1 dc miała 03.11- cykle mam regularne- 28 dniowe
    11.11 wieczorem - miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków Oviterelle
    13.11 rano miała inseminację.
    Dziś zrobiłam wynik beta hcg- wyszło 1,20- Z tego co pisze Marta-k czy jest możliwe że do zagnieżdżenia doszło np wczoraj i że jest jeszcze jakaś nadzieja? Do miesiączki jest prawie tydzień więc bardzo wcześnie ten wynik zrobiłam...
    Będę wdzięczna za inormację :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę za wcześnie chyba żeby wyrokować. Nadzieja jest, bo przecież inseminacja była. Nie ma rady musisz poczekać.

• Marta-K Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moniko,
    dla mnie wynik bety 0,1 czy 0,2 to ewidentny brak ciąży. A jak jest już 1,2 to coś się jednak zadziało. Teoretycznie do zagnieżdżenia może dojść nawet 12 dni po owulacji/inseminacji. Także szansa jest :)

Ważne żebyś powtórzyła badanie np pojutrze. Jeśli też będzie około 1 czy mniej to może znaczyć że komórka próbowała się zagnieździć, ale się nie udało.
    Jeśli jednak beta wzrośnie to może być sukces :)

Trzymam kciuki!

Marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta- K bardzo dziękuję za wiadomość;0
    Co prawda straciłam już nadzieję i nastawiam sie na kolejny cykl ale chyba wybiorę się jutro na Betę żeby mieć potwierdzenie czarno na białym :)
    Dam znać późniejszym popołudniem jaki wynik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testowałam, konsultowałam się z moim lekarzem- taki wynik to brak ciąży ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Beta z wczoraj 0.26 :(
    Kolejne rozczarowanie. Okresu dalej brak

• Marta-K Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro dziewczyny.. Trzymajcie się! Może na gwiazdkę uda nam się zrobić naszym mężulkom wspaniały prezent :)

Marta
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim laboratorium każdy wynik poniżej 5 IU/L jest wykluczeniem ciąży. Jeśli oczywiście testuje się w rozsądnym terminie czyli nie zaledwie kilka dni po terminie domniemanej owulacji, ale najwcześniej w dniu terminu miesiączki. Testowanie za wcześnie wprowadza niepotrzebny zamęt i nie daje żadnej wartościowej informacji. Zazwyczaj niestety tylko rozczarowanie :(
    Norma minimalna zależy od dokładności aparatu. Zazwyczaj laboratoria podają przy wynikach normy u nich obowiązujące.

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja dzisiaj robiłam bete i wyszła <2.0 a od 2 tyg mam objawy na ciąże cały miesiąc zero miesiączki tylko 7 czerwca dostałam plamienia,które trwało 5 dni,po tym już nic czułam,że zaczynam puchnąć więc zaczęłam brac Duphaston jak na razie czysto pomimo,że dziś przyjęłam 9 tabletkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:41

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ