Beta HCG- wynik
-
Hej!
Człowiek niby wie a jednak nadal w strachu... A może słusznie 🤔 dlatego wolę zapytać, jak to wyglądało z Waszego doświadczenia.
31 grudnia kochaliśmy się z mężem, teoretycznie byłam 3 dni po owulacji na podstawie kalendarzyka, więc wiadomo że to żaden pewnik. W ten dzień test owulacyjny z widoczną kreską, ale mniej intensywną od kreski testowej. W każdym kolejnym dniu kreska była bledsza. Także wnioskuję, że tego 31go byłam już po piku Lh, ale może to był dzień owulacji, tego nie wiem, bo nie mam pojęcia jak szybko spada poziom lh po uwolnieniu jajeczka.
Dzisiaj zrobiłam w laboratorium beta hcg, wynik <0.1. Progesteron 16.83 nmol/l, 5.28 ng/ml.
Miesiączka wg kalendarzyka ma się pojawić w czwartek.
Czy to są dane, które pozwalają mi spać spokojnie? Wizja czwartej ciąży jakoś nie napawa hura optymizmem.
-
Lexi89 wrote:Hej!
Człowiek niby wie a jednak nadal w strachu... A może słusznie 🤔 dlatego wolę zapytać, jak to wyglądało z Waszego doświadczenia.
31 grudnia kochaliśmy się z mężem, teoretycznie byłam 3 dni po owulacji na podstawie kalendarzyka, więc wiadomo że to żaden pewnik. W ten dzień test owulacyjny z widoczną kreską, ale mniej intensywną od kreski testowej. W każdym kolejnym dniu kreska była bledsza. Także wnioskuję, że tego 31go byłam już po piku Lh, ale może to był dzień owulacji, tego nie wiem, bo nie mam pojęcia jak szybko spada poziom lh po uwolnieniu jajeczka.
Dzisiaj zrobiłam w laboratorium beta hcg, wynik <0.1. Progesteron 16.83 nmol/l, 5.28 ng/ml.
Miesiączka wg kalendarzyka ma się pojawić w czwartek.
Czy to są dane, które pozwalają mi spać spokojnie? Wizja czwartej ciąży jakoś nie napawa hura optymizmem.Baby #1 Wrzesień 2024 -
Hej wspierające kobietki.
27.12 zaczęła się miesiączka
Dziś jest 12 dpo owulacji i 27 dc , zazwyczaj są 28-29 dniowe , chociaż okres wskazuje na niedzielę., ale o tak by się przesunął bo od 08.01 24dc biorę przez 10 dni duphaston. Miałam dziwne objawy pieczenie sutek czy biegunke w niedzielę i poniedziałek i dziś o 5:15 też mnie obudziła więc stwierdziłam że zrobię test i zrobiłam 3 , druga kreska bladsza ale była. Poszłam na betę 54 , progesteron 49,4, wiem że beta jest w normie ale boję się że trochę za mała ? Z pierwszym dzieckiem jak robiłam w 29dc to miałam 297 betę już i dlatego teraz ta mnie stresuje. Idę w sobotę na powtórkę…
Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
AMH -072
II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
Beta 13.01 -155 Progesteron 56
Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka -
Justinka1986 wrote:Hej wspierające kobietki.
27.12 zaczęła się miesiączka
Dziś jest 12 dpo owulacji i 27 dc , zazwyczaj są 28-29 dniowe , chociaż okres wskazuje na niedzielę., ale o tak by się przesunął bo od 08.01 24dc biorę przez 10 dni duphaston. Miałam dziwne objawy pieczenie sutek czy biegunke w niedzielę i poniedziałek i dziś o 5:15 też mnie obudziła więc stwierdziłam że zrobię test i zrobiłam 3 , druga kreska bladsza ale była. Poszłam na betę 54 , progesteron 49,4, wiem że beta jest w normie ale boję się że trochę za mała ? Z pierwszym dzieckiem jak robiłam w 29dc to miałam 297 betę już i dlatego teraz ta mnie stresuje. Idę w sobotę na powtórkę…Baby #1 Wrzesień 2024 -