Błedny test
-
Hej dziewczyny. Pomózcie dziś 28 dzień cyklu, 26 dc z poranmego moczu wyszła dość ładna druga kreska. 27dc nie z porannego moczu tylko cień cienia. Pełna nadziei poszłam na bete i wyszło 0.35 czyli brak ciąży. Dziś powinnam dostać @ a na razie od 3 dni tylko beżowy śluz. Błędne testy? Co myślicie?
https://zapodaj.net/96fa881823df0.jpg.html -
Mia2022 wrote:Może być ciaza biochemiczna... może dieta z dużą ilością jabłek? Ewentualnie błędne testy... nie bylo zastrzyków jak ovitrelle?
Dieta z dużą ilością jabłek? Jaki to na wpływ na testy? Pierwsze słyszę..ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Nie w tym miesiacu całkowicie odpuścilam, w poprzednim były zastrzyki rekovelle + ovitrelle. Jutro jade do lekarza..Mia2022 wrote:Może być ciaza biochemiczna... może dieta z dużą ilością jabłek? Ewentualnie błędne testy... nie bylo zastrzyków jak ovitrelle?
-
Zazu92, jabłka zawierają w sobie coś, a co to Ci nie powiem , co powoduje, że test może wyjść pozytywny. Jak zamoczysz test ciążowy w soku 100% jablko wyjdzie pozytywny i to na prawdę wyraźna kreska. Ale tylko jablko, już przy mieszanych wyjdzie negatyw.. Także jabłka mają coś w sobie :p
-
Mia2022 wrote:Zazu92, jabłka zawierają w sobie coś, a co to Ci nie powiem , co powoduje, że test może wyjść pozytywny. Jak zamoczysz test ciążowy w soku 100% jablko wyjdzie pozytywny i to na prawdę wyraźna kreska. Ale tylko jablko, już przy mieszanych wyjdzie negatyw.. Także jabłka mają coś w sobie :p
Aż sobie poczytałam w necie bo mnie zaciekawiłaś
No i faktycznie sok jabłkowy może dać pozytywny wynik testu, ale tylko kiedy użyjesz soku bezpośrednio na test. Spożywanie go nie da ci pozytywu z moczu
Tak samo może zadziałać sok z cytryny czy soda oczyszczona 😳
Jestem ogólnie w szoku. Bo pierwsze słyszę o tym, ale temat bardzo interesujący 😁ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Niestety chyba testy pink mają coś w sobie, że wychodzą błędne. Mi też pokazał a za 3 dni przyszła 🐒Pauliina92 wrote:Hej dziewczyny. Pomózcie dziś 28 dzień cyklu, 26 dc z poranmego moczu wyszła dość ładna druga kreska. 27dc nie z porannego moczu tylko cień cienia. Pełna nadziei poszłam na bete i wyszło 0.35 czyli brak ciąży. Dziś powinnam dostać @ a na razie od 3 dni tylko beżowy śluz. Błędne testy? Co myślicie?
https://zapodaj.net/96fa881823df0.jpg.html -