Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Brak @ i brak ciąży
Odpowiedz

Brak @ i brak ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, potrzebuję Waszej rady. Zawsze miałam bardzo regularne cykle. Teraz @ spóźnia mi się trzy dni. Robiłam dwa testy z krwi i oba są negatywne. Co powinnam zrobić czy już panikować? Dużo ostatnio przeszłam i boję się że kolejne kłody pod nogami w drodze o upragnionego maluszka.

• Sandra94 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza sie, ja też zawsze mwm regularne cykle, a dwa miesiące temu tydzien opóźnienia, mimo że ciazy nawet nie miałam co podejrzewać. Nic nie panikuj, jak nie przyjdzie w ciągu tygodnia to powtorz bete, jeśli negatywna to ja bym poszla do gina, moze da cos na wywołanie @,chociaż jesli do tej pory wszystko bylo jak w zegarku to samo sie unormuje, takie pojedyncze cykle sie zdarzają. Oczywiście życzę Ci ciąży, jednak w tym czasie, krew juz powinna cos pokazać.

Podróżowałas w ostatnim czasie? Przeziebienie? Stres?

24 lata, UK
    1cs
  • Miszczynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94 dziękuję za odpowiedź. Dziś zrobiłam bete 0,9, prolaktyna 17,7, progesteron 5,4. Tydzien temu progesteron wynosił ponad trzy razy wiecej wiec jest nadzieja że okres juz tuż tuż. Ogólnie to ostatnio nigdzie nie wyjeżdzałam. Przeżyłam wirusówke mężą, i o dziwo on też przeżył. A stres... kto go nie ma. Ten miesiac był ciężki. Miałam badanie drożności jajowodów, no i święta z wesowłą rodzinką, a dodatkowo w pracy sie wali. Ale to ostatnie to ostatnie to zawsze jest.
    Jak do poniedziałku nic się nie zmieni to skontaktuj3 się z lekarzem i niech on podejmuje decyzje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ