Brak miesiączki
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny jestem pierwszy raz na forum , ale postanowiłam ,że napiszę ponieważ może ktoś miał podobnie jak ja .Od 10 miesięcy staramy się z narzeczonym o dziecko , ale cały czas z marnym skutkiem . Od jakiegoś ponad tygodnia jestem ciągle przeziębiona nieustający katar i kaszel . Jakieś 6 dni temu doszły objawy typowo na miesiączkę a nigdy tak nie miałam zawsze w pierwszy dzień @ zaczynał dopiero boleć mnie brzuch . Czy któraś tak miała może ? Aktualnie @ spóźnia mi się trzy dni , ale wciąż odczuwam ten ból jakbym miała zaraz dostać . Nie wiem czy to może być ciąża czy może jednak przez przeziębienie dlatego też nie wiem czy testować czy jednak się wstrzymać bo to fałszywy alarm
-
nick nieaktualny
-
Nie rozumiem po co się wstrzymywać z testowaniem. Po to się testuje, żeby się dowiedzieć czy się udało czy nie Jeśli jesteś po terminie to tym bardziej nie ma co czekać. Trzymam kciuki!
golonat, JagnaJankowska lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycccccccccc wrote:Boję się kolejnego zawodu , bo jeśli ten brak miesiączki to jednak wina przeziębienia . Dlatego zwlekam i pytam czy ktoś miał może tak ,że objawem ciąży było to dziwne przeziębienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 11:06
-
nick nieaktualny
-
Zrób, zrób - to przeziębienie, tak mi się wydaje z tego, co przeczytałam, to zaczęło się już po owulacji, zresztą jeśli to nie jest poważna choroba, sam katar, bez gorączki, to i tak raczej by na owulację nie wpłynęło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 20:13
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Bardzo długo mnie tu nie było, nie wiem czy są tu jeszcze dziewczyny, które mnie pamiętająPonad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
Mega się rozpisałam i ucięło. Staraliśmy się przez ponad rok. Mierzenie temperatury, testy itp. Zmęczyło mnie to bardzo i odpuściliśmy.
Moje cykle trwają od 31 do 34 dni. Dzisiaj jest 40 dc. Okresu brak. Testy robione dzisiaj i w 37 dc negatywne.Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
Z objawów to tak: nudności, raz wymiotowałam. Przez 2 dni czułam się jakbym miała kaca. Niby głodna, a w żołądku rewolucje. Przez 5 dni poranna biegunka. Bolące piersi. Od 17 dc miałam aż przez 11 dni lekkie plamienia.
Dzisiaj idę o 20:00 do gina zobaczymy co powie.Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-
Daj znać po wizycie co Ci gin powiedział.listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
Hej dziewczyny. Okazało się, że mam lekko podwyższoną prolaktynę. 516 przy normie 498 (lub coś koło tego). Dostałam leki, łykam pół tableki na noc. Prawdopodobnie to jest przyczyną braku dzidziusiaPonad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
Podwyższona prolaktyna
-