X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Brak miesiączki, testy i beta negatywne
Odpowiedz

Brak miesiączki, testy i beta negatywne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Destiny90 Nowa

Wysłany: 22 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    14 kwietnia miałam ostatnią miesiączke.
    Współżyjemy z narzeczonym dosyć często oczywiście bez zabezpieczenia. Staramy się o Malucha.
    28 kwietnia miałam delikatne jasnoróżowe plamienia plus kłucie w jajniku. Byłam przekonana, ze to implantacja :-( 7.05 zrobiłam betę - bo lekarz widział pęcherzyk. Wyszła 0.1
    10.05 zgłosiłam się do ginekologa zgodnie z wytycznymi. Zrobił mi badanie już pęcherzyka nie było.
    15 maja powinnam dostać okres, od 14-18 co chwile biegałam do łazienki bo myslalam, ze to już. Bolały mnie jak nigdy jajniki i krzyż. Po tych 4 dniach ustało. Dosłownie jakbym okres miała ale bez krwawienia.
    W związku z tymi bólami i spóźniającym się okresem ponownie poszłam do lekarza. Zlecił betę i luteinę. 21.05 maja beta 0.1
    Dalej nie mam okresu, luteina nie wspolpracuje.. Nic mnie nie boli jednak mam poranne mdlosci.
    Dziś jest 8 dni spóźnienia.
    Lekarz przyjmie mnie dopiero w piątek.
    Co myślicie?

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny90 wrote:
    Cześć
    14 kwietnia miałam ostatnią miesiączke.
    Współżyjemy z narzeczonym dosyć często oczywiście bez zabezpieczenia. Staramy się o Malucha.
    28 kwietnia miałam delikatne jasnoróżowe plamienia plus kłucie w jajniku. Byłam przekonana, ze to implantacja :-( 7.05 zrobiłam betę - bo lekarz widział pęcherzyk. Wyszła 0.1
    10.05 zgłosiłam się do ginekologa zgodnie z wytycznymi. Zrobił mi badanie już pęcherzyka nie było.
    15 maja powinnam dostać okres, od 14-18 co chwile biegałam do łazienki bo myslalam, ze to już. Bolały mnie jak nigdy jajniki i krzyż. Po tych 4 dniach ustało. Dosłownie jakbym okres miała ale bez krwawienia.
    W związku z tymi bólami i spóźniającym się okresem ponownie poszłam do lekarza. Zlecił betę i luteinę. 21.05 maja beta 0.1
    Dalej nie mam okresu, luteina nie wspolpracuje.. Nic mnie nie boli jednak mam poranne mdlosci.
    Dziś jest 8 dni spóźnienia.
    Lekarz przyjmie mnie dopiero w piątek.
    Co myślicie?

Ja myślę, że przesunął Ci się cykl. Miałam tak raz, cykl trwał 42 dni i ani w lewo ani w prawo.
    Masz regularne miesiączki?
    Jeśli nie, warto zbadać androgeny :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Destiny90 Nowa

Wysłany: 22 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie od roku mam regularne. Odkąd odstawiłam tabletki anty w dalszym ciągu jest regularny.
    Jak nie w lewo ani w prawo to może prosto? :)

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny90 wrote:
    Tak, właśnie od roku mam regularne. Odkąd odstawiłam tabletki anty w dalszym ciągu jest regularny.
    Jak nie w lewo ani w prawo to może prosto? :)

mnie się później zdarzyło tak jeszcze 2 razy w krótkim odstępie (38dni i 36 dni) i poszłam się przebadać i przycyzna została znaleziona. Obserwuj swoje cykle taki jeden nietypowy, czy dwa w roku spokojnie mogą się zdarzyć. :)

Destiny90, adaska lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Destiny90 Nowa

Wysłany: 22 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    mnie się później zdarzyło tak jeszcze 2 razy w krótkim odstępie (38dni i 36 dni) i poszłam się przebadać i przycyzna została znaleziona. Obserwuj swoje cykle taki jeden nietypowy, czy dwa w roku spokojnie mogą się zdarzyć. :)

Dziękuje!

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio cykl 45dni, gdzie ZAWSZE 28-30. W koncu @ przyjdzie.

adaska lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz miałam cykl, który trwał więcej niż 40 dni. Zazwyczaj 28-30 dni. Poszłam do lekarza i okazało się, że mialam cykl bezowulacyjny. Dostałam dupka na wywołanie. Pobrałam tydzień i po odstawieniu przyszła @

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ