X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Brak okresu w miesiącu
Odpowiedz

Brak okresu w miesiącu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 94Magda Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy zdarza wam się brak okresu w miesiącu? Owulacja potwierdzona monitoringiem, testy negatywne, okresu brak. Mam 43dc zawsze trwają 30 dni. Totalnie nie wiem co się dzieje, czekam na wizytę u ginekologa żeby sprawdził czy jest wszystko ok. A do tego czasu wariuję. Zdarzają się takie sytuacje, to normalne?

• Martyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to nie jest normalne. U mnie np. Wydłużone cykle wynikały z przesunięcia owulacji (na później), ale zawsze po owulacji +/- 14 dni pojawiał się okres. No chyba, że u Ciebie ta owulacja została potwierdzona również niedawno

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • 94Magda Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie, owulacja 7 lipca, okres powinien być 21 i do tej pory nic. Myślałam że się udało może no ale testy negatywne a raczej tak późno to już by wyszły. Czyli pozostaje wizyta u ginekologa i zobaczymy co mi powie

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie zawsze okres miałam ok 30 dni (czasem 29 A czasem 31) dziś 36 dc.
    Dwa dni przed tym jak planowo miałam go dostać bolało mnie podbrzusze tak okresowo. Bolal tak przez 4 dni i przestal. Zadnego krwawienia ani nic. Mam też bardzo bolące piersi i ogólnie jestem jakaś osłabiona. Dziś zrobiłam test i negatyw. Staramy się z mężem o 2 dziecko i już kur... nie wiem. Oczywiście jestem umówiona do gina ale dopiero po powrocie do Polski czyli za tydzień. Trochę się stresuje

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każda zaczęła swoją historię w tym wątku a żadna nie dopisała jak to się skończyło 🙈

Dajcie info co wyszło w waszych sytuacjach, bo ja jestem w podobnej i pewnie inne dziewczyny też wertują wątki szukając podobnych do swojego problemu 😁🙏

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
  • 94Magda Znajoma

Wysłany: 12 września 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres się spóźnił na tyle że przyszedł na początku sierpnia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ