X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Brak okresu w miesiącu
Odpowiedz

Brak okresu w miesiącu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 94Magda Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy zdarza wam się brak okresu w miesiącu? Owulacja potwierdzona monitoringiem, testy negatywne, okresu brak. Mam 43dc zawsze trwają 30 dni. Totalnie nie wiem co się dzieje, czekam na wizytę u ginekologa żeby sprawdził czy jest wszystko ok. A do tego czasu wariuję. Zdarzają się takie sytuacje, to normalne?

• Martyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to nie jest normalne. U mnie np. Wydłużone cykle wynikały z przesunięcia owulacji (na później), ale zawsze po owulacji +/- 14 dni pojawiał się okres. No chyba, że u Ciebie ta owulacja została potwierdzona również niedawno

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • 94Magda Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie, owulacja 7 lipca, okres powinien być 21 i do tej pory nic. Myślałam że się udało może no ale testy negatywne a raczej tak późno to już by wyszły. Czyli pozostaje wizyta u ginekologa i zobaczymy co mi powie

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie zawsze okres miałam ok 30 dni (czasem 29 A czasem 31) dziś 36 dc.
    Dwa dni przed tym jak planowo miałam go dostać bolało mnie podbrzusze tak okresowo. Bolal tak przez 4 dni i przestal. Zadnego krwawienia ani nic. Mam też bardzo bolące piersi i ogólnie jestem jakaś osłabiona. Dziś zrobiłam test i negatyw. Staramy się z mężem o 2 dziecko i już kur... nie wiem. Oczywiście jestem umówiona do gina ale dopiero po powrocie do Polski czyli za tydzień. Trochę się stresuje

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 11 września 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każda zaczęła swoją historię w tym wątku a żadna nie dopisała jak to się skończyło 🙈

Dajcie info co wyszło w waszych sytuacjach, bo ja jestem w podobnej i pewnie inne dziewczyny też wertują wątki szukając podobnych do swojego problemu 😁🙏

czerwiec 2025:
    TSH 2,711 uIU/ml
    FSH 12,79 mlU/ml
    LH 5,88 mlU/ml
    Estradiol 51,3 pg/ml
    Prolaktyna 41,18 ng/ml
    DHEA-SO4 215 ug/dl
    Testosteron 55,9 ng/dl
    SHBG 35,3 nmol/l
    Progesteron 2,12 ng/ml
    AMH 0,20 ng/ml
    Kwas foliowy >23,40 ng/ml
    FT3 3,45 pg/ml (zakres 2,60-5,10)
    FT4 0,94 ng/dL (zakres 0,64-1,25)
    Stwierdzona anemia (mikrocytoza, hipochromia ercs.)
    do poprawy (anemia):
    MCV 67,4fL (zakres 80-98)
    HGB 10,8g/dL (zakres 12-16)
    HCT 32,9% (37-47)

d6f40cd609a1bc8e53555774d83c8af9.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
  • 94Magda Znajoma

Wysłany: 12 września 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres się spóźnił na tyle że przyszedł na początku sierpnia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ