Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Brak @ po luteinie
Odpowiedz

Brak @ po luteinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AlexiS Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    To nasz 6 cykl starań. W marcu odstawiłam tabletki i moje cykle kompletnie się rozregulowały. Lekarz zalecił luteinę 2 tabletki podjęzykowa 16-25 dnia cyklu. No i tak biorę od 3 miesięcy i @ zawsze w terminie (do 32 dnia cyklu). W tym cyklu po odstawieniu nie wystąpiła... Mam 35 dc. W 32dc i 34dc testy ciążowe negatywne. Czy jest na co liczyć i testować dalej czy to już moment na panikę i przesunięcie wizyty u lekarza na bliższy termin?Temperatury nie mierzylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2020, 22:00

03.2020 - odstawienie tabletek
    05.2020 - początek rozregulowanych cyklów, zlecona luteina 16-25dc
    12.2020 - zaczynamy śledzenie cyklu na poważnie...
  • raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam podobna sytuacje ale luteina pierwszy raz odstawiłam w 30 dc dzisiaj 34 i@ nie ma...:-(

• Kasia4991 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatnim cyklu bralam duphaston przez 10 dni 2 razy dziennie i od ostatniej tabletki okres dostałam dopiero po 13 dniach, miałam nadzieję że to ciąża ale zrobiłem bete i niestety to nie było to.

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia4991 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu bralam duphaston przez 10 dni 2 razy dziennie i od ostatniej tabletki okres dostałam dopiero po 13 dniach, miałam nadzieję że to ciąża ale zrobiłem bete i niestety to nie było to.
    przykro mi Kasia:-(

• AlexiS Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35dc i @. Po prostu się kompletnie opóźniło.

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlexiS wrote:
    35dc i @. Po prostu się kompletnie opóźniło.
    Ja już nawet nie myśle ze będzie inaczej @ na pewno przyjdzie, tylko czemu tak długo trzeba na nią czekać.... wrrr

• Anka37 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ostatnim cyklu luteina od 17dc przez 10 dni. Okres nie wystąpił, testy i beta negatywna. Od 45 dc brałam ponownie przez 6 dni i okres pojawił się 53 dnia cyklu dopiero.
    To mój pierwszy taki cykl. Wcześniej po odstawieniu zaraz po 2 dniach dostawałam okresu

• AlexiS Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka37 wrote:
    Ja w ostatnim cyklu luteina od 17dc przez 10 dni. Okres nie wystąpił, testy i beta negatywna. Od 45 dc brałam ponownie przez 6 dni i okres pojawił się 53 dnia cyklu dopiero.
    To mój pierwszy taki cykl. Wcześniej po odstawieniu zaraz po 2 dniach dostawałam okresu

U mnie było dokładnie tak samo do tej pory - 2 dni i okres. Nawet w poprzednim cyklu zagapiłam się z tabletkami i przerwałam w 23 zamiast 25dc - i cykl skończył się na 25dc :)

Anka37 lubi tę wiadomość

• Anka37 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlexiS wrote:
    U mnie było dokładnie tak samo do tej pory - 2 dni i okres. Nawet w poprzednim cyklu zagapiłam się z tabletkami i przerwałam w 23 zamiast 25dc - i cykl skończył się na 25dc :)
    Nowy cykl nowe szanse 💪😁

• raisa122 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa się wyjaśniła.. przyszła @ ....;-(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ