X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie brak @, poradźcie.
Odpowiedz

brak @, poradźcie.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madlenkaa Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Dziś mam według obliczeń 38dc i @ dalej brak. Testy robiłam już 2 - pierwszy 3 dni przed spodziewaną @ a drugi dziś aczkolwiek nie rano. Oba negatywne. (Tak mi się wydaje, na tym drugim był cień cienia albo rysuje mi to wyobraźnia) Cykl trwa 30-32 dni to już max. Kompletnie nie mam żadnych objawów które mogłyby wskazywać że @ się zbliża, a zawsze miałam. Tyle że podbrzusze pobolewa mnie ale nie przypomina mi tego bólu przed @. Bardziej są to pokłuwania, czasem z jednej strony janika czasem z drugiej. Piersi nie bolą bardzo, wręcz malutko, przynajmniej nie czuje jakoś specjalnie. Może sutki lekko wrażliwe ale tylko czasem. Częsciej mnie swędzą ;) Mdli mnie porankami i wieczorami ale zwalam to na temperature za oknem i na to ciepełko (co dziwne, trzęsę się z zimna). Senna jestem ale to u mnie raczej norma tak mysle. Wg obliczeń moich wynika że dni płodne miałam 26.07-1.08, a owulacja okolice 31.07. Stosunek był bez zabezpieczenia 26.07 i 27.07 potem 1.08 z prezerwatywą i 2.08 znowu bez. Nie bardzo wiem co mam o tym myslec.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo. Idź na badanie beta-hcg, a następnie z wynikiem (o ile będzie negatywny) do lekarza. Przepisze Ci luteinę. Bierze się ją przed 5 dni, potem do kolejnych 5 dni przyjdzie @.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • klaudia1989 Nowa

Wysłany: 18 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki wynik madlenkaa? Ja mam podobnie. Nie wiem dokładnie kiedy powinnam dostać @,bo od kilku mies mi się rozregulował (zamiast 28, to 31-33 dni cyklu) ale od tego cyklu biorę inofolic. Owulację potwierdziła pani ginekolog, staramy się z Mężem o dziecko. Po owulacji miałam uczucie jakbym za chwilę miała dostać miesiączki, a teraz w terminie spodziewanej @ - brak... Robiłam dziś rano (31. d.c.) test ciążowy z moczu i wyszedł negatywnie. Do tego mam niespotykane wcześniej upławy białawo-żółte i wodniste. Nie wiem już co mam myśleć. Czy to ten inofolic tak działa, że nie mam po prostu bólów przed @? I co z tymi upławami?

• MagSz Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brak miesiączki może też być spowodowany brakiem owulacji

respondeca lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam upławy biało żółte dosyć obfite, ale jak zapewnia lekarz to normalne w ciąży. A test ciążowy z moczu wyszedł mi negatywny w dniu spodziewanej @, dzień po wyszedł blady cień dopiero beta potwierdziła, że się udało!!Na dodatek kłucia po bokach oraz ból podburza i to okropne uczucie zimna. Więc może i Tobie się udało??Życzę tego z całego serca!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Klaudia06 Nowa

Wysłany: 18 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:45

Klaudia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ