Ciałko żółte jak to z nim jest?
-
nick nieaktualnyJestem 10 dni po owu (24dc) dzis mialam usg i pierwszy raz w zyciu mi sie zdarzylo,zeby lekarz znalazl u mnie cialko zolte. Potwierdzil,ze owulacja byla na prawym jajniku, widoczne na nim owe cialko zote, endometrium odpowiadjace tej fazie cyklu. Powiedzial,ze szanse na ciaze sa jak bylo dzialane "cos" w tych dniach;) Zastanawia mnie wiec jak dlugo te cialko zolte powinno byc widoczne jak myslicie? Znalezlam w sieci taka informacje ,ze jesli nie doszlo do zaplodienia to sie degeneruje miedzy 10-12 dniu po owulacji, a jak doszlo to sie powieksza. Pytalam oczywiscie lekarza, czy jesli COS jest na rzeczy to by teraz zauwazyl? Mowil,ze nie, ze to za wczesnie. Jakie szanse sa waszym zdaniem na zaplodnienie jesli owu byla?
Czekam na posty, walczymy od 2 lat o cud.. -
nick nieaktualnyCzarnula, ciałko żółte to pozostałość po pęcherzyku, z którego uwalniane jest jajeczko. Jeśli nie widział nigdy u Ciebie ciałka żółtego - to nie miałas owulacji...
Ja ostatnio bylam na usg w 14 dpo i ciałko żółte fajktycznie było, ale dlatego, ze miałam podwyższone ciążą biochemiczną stężenie hcg. Spytałam o nie - usłyszałam, ze podczas miesiaczki zostanie wydalone (juz wtedy beta mi spadała) -
nick nieaktualnyMarto, wczesniej nie widzial owulacji bo lecze sie dlugo juz wlasnie z powodu cykli bez owulacyjnych, dlatego moze cos sie wkoncu ruszylo skoro to cialko zolte jest, bynajmniej tak powiedzial,ze owu byla. Sporo schudlam a wiec to kolejny powod ,ze jest lepiej, wkoncu sama w czas miesiaczkuje moze nie regularnie ale i nie tak rzadko jak kiedys. Mam pcos, to byl 3 cykl na clo.
-
nick nieaktualny2 razy mialam tzw puste jaja plodowe, raz w lipcu i rok temu w pazdzierniku, wtedy tez testy ciazowe pozytywne. Ale mam tez syna 4,5 roku tez uzyskanego dzieki Clo, dlatego nie trace wiary.W tym cyklu rowniez pieknie wychodzily mi testy owulacyjne, ciazowy sobie zrobie w urodziny, ktore mam pod koniec miesiaca:)
-
Hej, to moze wy mi pomozecie. Jezdze do gine na ocene owulacji 4 cykl. Dostaje hormony podwyzszona prolaktyna. Na 17 dzien cyklu pojechalam na badanie i uslyszalam ze pecherzyk pękł i owulacja byla na 15 dzien cyklu i jest cialko zolte. Stosunek przypadal akurat na 14 i 15 dzien cyklu tak jak owu. Nie bardzo wiem czy czekac na okres czy jest wogole sens robic test i kiedy najlepiej?Joanna
-