X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, beta z wczoraj 16.19
    Progesteron 12

Trochę mnie to stresuje, że beta niska.
    Testy ciemnieją ale kreska dalej jest blada. Kiedy u was kreska była tak czerwona jak ta testowa?

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    02/07 Kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    02/07 Kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.
    Taki jest plan, chociaż stres mnie trochę zżera.

W pierwszej ciąży była 11tys w 40dc i zasniad, w drugiej ciąży zrobiłam test i betę dopiero po 11 dniach spóźnienia i była 600.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ