X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, beta z wczoraj 16.19
    Progesteron 12

Trochę mnie to stresuje, że beta niska.
    Testy ciemnieją ale kreska dalej jest blada. Kiedy u was kreska była tak czerwona jak ta testowa?

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    ✨ 09/04/25 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    🔜 2 IUI (Lametta+ Menopur)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.1 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.
    Taki jest plan, chociaż stres mnie trochę zżera.

W pierwszej ciąży była 11tys w 40dc i zasniad, w drugiej ciąży zrobiłam test i betę dopiero po 11 dniach spóźnienia i była 600.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ