SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, beta z wczoraj 16.19
    Progesteron 12

Trochę mnie to stresuje, że beta niska.
    Testy ciemnieją ale kreska dalej jest blada. Kiedy u was kreska była tak czerwona jak ta testowa?

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.
    Taki jest plan, chociaż stres mnie trochę zżera.

W pierwszej ciąży była 11tys w 40dc i zasniad, w drugiej ciąży zrobiłam test i betę dopiero po 11 dniach spóźnienia i była 600.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ