X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, beta z wczoraj 16.19
    Progesteron 12

Trochę mnie to stresuje, że beta niska.
    Testy ciemnieją ale kreska dalej jest blada. Kiedy u was kreska była tak czerwona jak ta testowa?

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej ☺️. Wiesz w którym dniu po owulacji jesteś? Albo który to dzień cyklu?
    Ogólnie to normalne, że kreski wychodzą blado na początku. Zazwyczaj dopiero kilka dni po terminie miesiączki wychodzą ładne kreski.
    Najważniejszy jest jednak teraz przyrost bety, więc zrób po 48h (ważne, żeby godzinowo też się zgadzało) 🤗

Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwa wrote:
    Dzisiaj powinnam dostać miesiączki. Czyli wczoraj był 30dc, ale ciężko mi określić kiedy dokładnie była owulacja bo tego nijak w tym cyklu nie sprawdzałam. Ale wydaje mi się po śluzie że 14, czyli dzisiaj 13dpo

W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Sylllwa Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    W takim razie nie martw się cienką kreską!
    Zawsze beta musi z jakiegoś poziomu wystartować. Powtórz badanie po 48h i skorzystaj z internetowych kalkulatorów, żeby się upewnić, że prawidłowo rośnie ☺️.
    Taki jest plan, chociaż stres mnie trochę zżera.

W pierwszej ciąży była 11tys w 40dc i zasniad, w drugiej ciąży zrobiłam test i betę dopiero po 11 dniach spóźnienia i była 600.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ