X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża, beta
Odpowiedz

Ciąża, beta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy po 13 dniach od współżycia test z krwi wyjdzie już prawidłowy? Czuje ze mam objawy ciąży a beta negatywna. Czy jeśli miałabym faktycznie te objawy to w becie z krwi by już to wyszło i byłaby pozytywna? Czy ja za dużo się naczytałam i panikuje jeśli chodzi o objawy i ciążę 🙈 miałam niby okres spóźniony 2 dni lecz był skąpy jak nigdy nie czułam dużego bolu trwał 5 dni, w pierwszych dwóch dniach były skrzepy . Czy mogło być to jednak plamienie implantacyjne?

Ona
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,plamienie implantacyjne jak sama nazwa wskazuje to plamienie, nie krwawienie a już napewno nie ze skrzepami. Wydaje Mi się,że po prostu przesunął Ci się okres skoro beta wychodzi negatywna. Jeśli chodzi o objawy to myślę, że każda z Nas już to przeszła i w niejednym cyklu wyszukiwałysmy u Siebie objawów ciążowych. Jeśli jednak dalej się martwisz to zawsze możesz powtórzyć betę lub zrobić test z moczu.

Zmartwiona97 lubi tę wiadomość

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi najbardziej o objaw że chodzę często sikać :( nie boli mnie przy tym nic ani nie piecze. Więc z tego powodu najbardziej się martwię. Chociaż chyba beta z krwi już by coś wykryła?

Ona
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszych objawach które zauważyłam poszłam zrobić beta hcg I wyszło 16,2 a był to 10 dzień po owulacji , także ja uważam że beta powinna być razem z objawami.
    Ale jeśli masz wątpliwości to powtórz bete.
    Trzymam kciuki .

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się wydaje że gdybym miała faktycznie te objawy w krwi to jednak beta by to wykryła zwłaszcza że już byłam po tym krwawieniu /plamieniu... Jak myślicie kiedy powtórzyc test? I czy zrobić już mogę taki domowy czy z bety z krwi ?

Ona
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że pisałaś że miałaś spóźniony okres i trwał 5 dni, to skąd przeczucie że jesteś w ciąży? Raczej jak było krwawienie I beta hcg jest niska to nie ma szans na ciążę. 😐
    Plamienie implantacyjne jest delikatne i nie ma przy nim skrzepów. Także myślę że to poprostu był okres.

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ zawsze miałam bóle przed okresem a teraz praktycznie nic i okres przeważnie mam 5 dni obfity a teraz najbardziej obfite były pierwsze dwa dni chociaż i tak w porównaniu do innych miesiączek te 2 dni były skape chociaż występowały skrzepy. Resztę czyli trzy dni to było takie delikatne krwawienie ale najbardziej zauważalne podczas sikania wtedy ze mnie wpływało najwięcej krwi a na podpasce nie tak dużo. Tym te okres różnił się niż pozostałe. Teraz biegam często siku i dlatego się martwię :( i jestem senna i zmęczona ale to może być przez to że miesiąc wstawałam po 4 do pracy a teraz wróciłam do Polski i to zmęczenie ze mnie opada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 23:40

Ona
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że krew miałam jasno czerwona później ciemna a na końcu w ostatni dzień brąz. A jeszcze poprzedni okres spóźnił mi się tydzień co też nigdy się nie zdarzało az tyle. Czy to mogą być hormony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 23:37

Ona
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co przychodzi mi do głowy to wizyta u ginekologa. Jeśli testy i beta hcg nie przekonują Ciebie, to dla Twojego spokoju może powinnaś pójść na wizytę i sprawdzić co się dzieje.
    Zrobisz jak uważasz, życzę wszystkiego dobrego 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świat. :)

Ona
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiona97 wrote:
    Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świat. :)

Pamiętaj,że okres może się zmienić z różnych przyczyn, zaburzenia hormonalne też mogą wchodzić w grę. Jeśli jesteś już po okresie to dla własnego spokoju możesz zrobić test z moczu, jeśli wyjdzie negatywny to ciazy nie ma.

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2023, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😘jutro z rana zrobię test z moczu mam nadzieję że to całkowicie mnie uspokoi mimo tych objawów. 😅🙈

Ona
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam betę 3,7. A dzisiaj rano test z moczu baaaardzo blada kreska cień cienia. A z moich obliczeń jeśli dobrze liczę że owulacja była 6 grudnia to praktycznie 14dpo dopiero cokolwiek wyszło. Jutro dla pewności powtórzę test z moczu rano i jeśli kreska będzie ciemniejsza to polecę na betę sprawdzić. A wczoraj byłam już załamana że nic z tego

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam betę 3,7. A dzisiaj rano test z moczu baaaardzo blada kreska cień cienia. A z moich obliczeń jeśli dobrze liczę że owulacja była 6 grudnia to praktycznie 14dpo dopiero cokolwiek wyszło. Jutro dla pewności powtórzę test z moczu rano i jeśli kreska będzie ciemniejsza to polecę na betę sprawdzić. A wczoraj byłam już załamana że nic z tego

Kurcze,to jest nadzieja,może do zagnieżdżenia doszło później... Trzymam zatem kciuki by wszystko było dobrze ✊️✊️

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano z 1 porannego moczu zrobiłam test hcg10mlu tylko jedna kreska nic więcej,dziś jest 15 dni od stosunku czy jeszcze powinnam lecieć na betę z krwi?

Ona
  • Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pytanie może głupie ale owulacje miałam 28 listopada,stosunek miałem 5 grudnia teraz w grudniu kolejna owulacja przypada mi 29 grudnia.... Czy zawsze powinno się patrzeć na tą owulacje co była czy na tą co będzie i dopiero po niej robić testy? Bo tyle się naczytałam wszystkiego że już zglupialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 11:51

Ona
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli podejrzewasz u Siebie teraz ciążę to bierzesz pod uwagę owulacje,która już miałaś...Piszesz,że owulacje miałaś 28 listopada,a stosunek 5 grudnia,więc raczej niemożliwe byś była w ciąży,zakładamy,że dwa dni po owulacji można jeszcze zajść w ciążę a Ty serduszkowalas się 5 grudnia... Do tego miałaś już okres plus negatywne testy... na Moje oko nie jesteś w ciąży. Nowy cykl,kolejna owulacja- może teraz się uda 😊

• Zmartwiona97 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue1991 wrote:
    Jeśli podejrzewasz u Siebie teraz ciążę to bierzesz pod uwagę owulacje,która już miałaś...Piszesz,że owulacje miałaś 28 listopada,a stosunek 5 grudnia,więc raczej niemożliwe byś była w ciąży,zakładamy,że dwa dni po owulacji można jeszcze zajść w ciążę a Ty serduszkowalas się 5 grudnia... Do tego miałaś już okres plus negatywne testy... na Moje oko nie jesteś w ciąży. Nowy cykl,kolejna owulacja- może teraz się uda 😊
    Tylko skad to częste sikanie? :( nic mnie przy tym nie boli ani nie piecze a naczytałam się że to 1 objaw ciąży 🙈

Ona
  • Blue1991 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób może badanie moczu,by wykluczyć zakażenie a za kilka dni zrob dla swojego spokoju test.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ