X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża biochemiczna?
Odpowiedz

Ciąża biochemiczna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edzika Nowa

Wysłany: 11 marca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część, piszę pierwszy raz bo może ktoś miał taką sytuację. 16.02.2025 prawdopodobnie wystąpiła owulacja, 24.02 zrobiłam test gdzie pojawiła się kreska cieniutka, zrobiłam zdjęcie, spojrzałam jeszcze raz i kreska jak była tak znikła i ok, uznałam że ciąży nie ma. Okres powinnam dostać 1.03 ale dostałam 27.02 i był obfity przez 4 dni potem się skończył i pierwszy raz w życiu miałam brązowe plamienie tylko widoczne przy pocieraniu i jakoś mnie naszło żeby zrobić test. Zrobiłam test o czułości 20 i wyszła kreska druga jak się patrzy. Zdezorientowany no bo jak to, przecież był okres. Pojechałam do szpitala bo do głowy mi przyszło tylko poronienie. W szpitalu lekarz na USG nic nie widział, krwawienia nie stwierdza tylko śluz brunatny i nic nie dał bo co ma być to bd według niego cb. Ok. Moja ginekolog zaleciła mi betę z krwi , zrobiłam 10.03 wynik 105,740 i do lekarza. Po badaniu nic nie widać, endometrium 10 mm i lewy jajnik z widocznym pęcherzem. Posamiciczna wykluczona, dalej mi powiedziała, że to cb. Mam jutro potwierdzić betę. Miał ktoś tak i skończyło się to jednak ciąża czy to pozostałość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ