X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża czy przesunięcie cyklu?
Odpowiedz

Ciąża czy przesunięcie cyklu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NOWA KOLEŻANKA Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U mnie sytuacja wygląda następująco
    Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
    Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
    Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
    Ostatnia wizyta u gina pół roku temu, wszystko w jak najlepszym porządku

Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
    Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.

Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
    Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?

Daga121222 lubi tę wiadomość

• Daga121222 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA KOLEŻANKA wrote:
    Cześć dziewczyny,

U mnie sytuacja wygląda następująco
    Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
    Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
    Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
    Ostatnia wizyta u gina pół roku temu, wszystko w jak najlepszym porządku

Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
    Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.

Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
    Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?

Na Twoim miejscu nie czekałabym do końca tygodnia z betą. I nie sugeruj się testami owulacyjnymi 🙂

👱🏻‍♀️29
    🧑🏻‍🦱29

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023

💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk

18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności
    18.11 badanie drożności jajowodów
    Jajowody drożne ✅

AMH 5,20

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

01.2025 stymulacja (aromek+ovitrelle)
  • NOWA KOLEŻANKA Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pojawiło się plamienie, więc już chyba mam odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ