Ciąża czy przesunięcie cyklu?
-
Cześć dziewczyny,
U mnie sytuacja wygląda następująco
Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
Ostatnia wizyta u gina pół roku temu, wszystko w jak najlepszym porządku
Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.
Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?Daga121222 lubi tę wiadomość
-
NOWA KOLEŻANKA wrote:Cześć dziewczyny,
U mnie sytuacja wygląda następująco
Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
Ostatnia wizyta u gina pół roku temu, wszystko w jak najlepszym porządku
Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.
Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?
Na Twoim miejscu nie czekałabym do końca tygodnia z betą. I nie sugeruj się testami owulacyjnymi 🙂👱🏻♀️28
🧑🏻🦱28
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, selen i cynk
18.10 ➡️ Pierwsza wizyta w Klinice Niepłodności -