X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża czy przesunięcie cyklu?
Odpowiedz

Ciąża czy przesunięcie cyklu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NOWA KOLEŻANKA Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

U mnie sytuacja wygląda następująco
    Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
    Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
    Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
    Ostatnia wizyta u gina pół roku temu, wszystko w jak najlepszym porządku

Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
    Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.

Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
    Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?

Daga121222 lubi tę wiadomość

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA KOLEŻANKA wrote:
    Cześć dziewczyny,

U mnie sytuacja wygląda następująco
    Od 2 lat regularne cykle 30 dni, wahania maxymalnie +/- 1 dzień.
    Brak antykoncepcji hormonalnej w ostatnich 6 latach.
    Temperatura 37,3 i nie spada poniżej 37
    Ostatnia wizyta u gina pół roku temu, wszystko w jak najlepszym porządku

Dziś mam 37 dzień cyklu, testy ciążowe negatywne, stosunek w okolicach owulacji (nie monitoruję jej, ale wiem po swoim organizmie kiedy występuje)
    Pojawiły się w ostatnich kilku dniach lekkie mdłości i wrażliwość na zapachy, choć sama nie wiem czy to nie od nerwów związanych z tym, że nie wiem czy to ciąża, czy po prostu coś się poprzesuwało.

Planuję poczekać do końca tygodnia - jeśli nie przyjdzie @ to zrobię betę, ale to czekanie doprowadza mnie do szału.
    Słyszałam, że bywa tak, że testy dość późno wykrywają ciążę w niektórych przypadkach, zastanawiam się nad zrobieniem testu owulacyjnego - ponoć wychodzą pozytywne nawet we wczesnej ciąży, spotkałyście się kiedyś z tym?

Na Twoim miejscu nie czekałabym do końca tygodnia z betą. I nie sugeruj się testami owulacyjnymi 🙂

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • NOWA KOLEŻANKA Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pojawiło się plamienie, więc już chyba mam odpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ