X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża czy torbiel?
Odpowiedz

Ciąża czy torbiel?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ptysiu Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 12 kwietnia miałam @ od 2-7 dc bralam clo na wywołanie owu. Byłam na monitoringu w 14 dc i miałam piękny pecherzyk 27 mm . Lekarz kazał mi przyjechać w 19dc i przyjechałam okazało się że zrobił się torbiel 4mm. Kazał poczekac na miesiaczke i brać anty aby się torbiel wchłonąl. Ale @ nie przyszła. 7 dni spóźnia mi się @ testy 2 pozytywne czy torbiel może dac test pozytywny? A czy może lekarz się pomylił ? A może mnie ta torbiel rozregulowała? Czy może któraś z Was miała podobny przypadek?
    Dodam że dziś skurcze brzucha....

Euthyrox 150
    Norvasc 5
    Od 03.2019 clo 1 cykl
    04.2019 clo 2 cykl

f2w3e6hhsl1g0odr.png
    Starania od 09.2018
  • Takbardzochce Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się skończyli? Widzę szwaczek więc ciąża!;)

Aniołek 8/11 tydz ciaza obumarła 08.2018
    Aniołek córeczka 8 tydz 03.2018
    MTHFR A1298C Hetero
    PAI-1 4/5G Hetero
    Ok: zespół antyfosfolipidowy, toczeń, PC przeciw Bglikoproteinir, ANA.
    Wit D 83
    Homocysteina 7,5
    W planach: HSG, krzywa insulinowa
    Biorę: Acard 75, eutyrox 25, Bright, wit D, wit C, koenzym q10, castangus, jod, inofem.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ