Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ciąża urojona
Odpowiedz

Ciąża urojona

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania to bardzo ciężki okres, musisz dac sobie czas i odpuścić trochę. Z własnego doświadczenia radzę Ci znaleźć sobie jakaś pasję. Ja np. zaczynam robić bombki ze sznurka. Musisz czymś innym zająć myśli, w innym razie zwariujesz.
    Powodzenia Ci życzę. ❤

innamorata88 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Czy któraś z Was to przeżyła?
    Wydaję mi się, że wywołuje podświadomie wszystkie objawy ciąży. Zaczynam się ekscytować, coraz więcej czytać i nagle po raz kolejny chlust zimnej wody i jedna kreska na teście. A ja wciąż za każdym razem czuję, że to już teraz- a później ta nieopisana pustka......
    Teraz znowu czekam na moment testowania- pewna, że to już to. Tym razem jednak wyjątkowo boję się rozczarowania i popadnięcia w depresję.
    Który to cs?

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, widziałam, że pisałaś, że dwa miesiące temu odstawiłaś tabletki, a w tym miesiącu prezerwatywy - więc to pierwszy cykl starań, tak? :)

Z tabletkami to jest tak, że przy nich hormony zupełnie inaczej działają. Kilka cykli po odstawieniu tabletek organizm może w ogóle wariować i może nawet nie być owulacji. Dlatego trzeba z dużą dozą cierpliwości podchodzić do wszystkich objawów - podczas brania tabletek tych objawów jest jak na lekarstwo i po odstawieniu mogą się nagle pojawić (lub w pierwszych miesiącach po odstawieniu, kiedy organizm wraca do normalności).
    Objawy, o których pisałaś, mogą być spowodowane tym, że np. w tym miesiącu po raz pierwszy od wielu miesięcy miałaś owulację i po prostu progesteron szaleje :) I w Twoim przypadku akurat na to bym stawiała - chociaż oczywiście, jest też szansa na ciążę :)

Wiem, że szczególnie na początku starań, jesteśmy strasznie niecierpliwe, staramy się wszystkie objawy traktować jak ciążę i najchętniej kupiłybyśmy czasoprzewijacz ;) U Ciebie to dopiero sam początek i musisz dać organizmowi chwilę na złapanie oddechu.

Jeśli to jednak nie ciąża, to najlepiej sprawdź u lekarza, czy owulacja Ci już wróciła po tabletkach (umów się na USG w okolicach owulacji) - żeby mieć pewność, że wszystko jest w porządku.

innamorata88, JustynaG lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam często objawy ciąży przed okresem w czasie starań. Zawsze wywoływały nadzieję, bo były bardzo silne. U mnie pojawiały się naturalnie, bo nie stosowałam wcześniej żadnej hormonalnej antykoncepcji.

Kiedyś przyszedł cykl, gdy wiedziałam, że szans na ciążę nie ma (brak seksu przez dłuższy czas). Jakoś zaraz przed @ mnie złapały mdłości na jakiś zapach. Dopiero następnego dnia je sobie przypomniałam i pomyślałam, że gdyby szanse na ciążę były na 100% już bym się nakręcała. Wtedy przestałam tak mocno się wsłuchiwać w siebie i testować w kolejnych cyklach przed dniem @.

W tym udanym cyklu pierwszym objawem był pozytywny test ciążowy. Miałam kilka dni wcześniej jakieś kłopoty z układem trawiennym, ale oduczyłam się traktować to jako objaw. Im spokojniejsza głowa, tym mniejsze rozczarowanie.

age.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    W 25 dniu cyklu przy 31 dniowych cyklach (7 dpo) beta wyszła mi <1,2 U/l, więc chyba jednak to wina tak, jak mówicie- hormonów :(

Bo to już wiarygodny wynik, nie?

Mogło być za wcześnie. Zrób test, ale w 32 dniu cyklu. A do tego czasu, żyj, pij, jedz wszystko co chcesz.

age.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Wiem dziewczyny :) dzięki za rady. Te objawy nieustępujące mnie nakręciły.... postaram się następnym razem na spokojnie podejść do tego
    Jeszcze wszystko przed Tobą :) Oczywiście nie życzę Ci wielomiesięcznych starań, ale z czasem człowiek nabiera dystansu. :)

mi88, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ