Ciąża urojona
-
Starania to bardzo ciężki okres, musisz dac sobie czas i odpuścić trochę. Z własnego doświadczenia radzę Ci znaleźć sobie jakaś pasję. Ja np. zaczynam robić bombki ze sznurka. Musisz czymś innym zająć myśli, w innym razie zwariujesz.
Powodzenia Ci życzę. ❤innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Julia24 wrote:Czy któraś z Was to przeżyła?
Wydaję mi się, że wywołuje podświadomie wszystkie objawy ciąży. Zaczynam się ekscytować, coraz więcej czytać i nagle po raz kolejny chlust zimnej wody i jedna kreska na teście. A ja wciąż za każdym razem czuję, że to już teraz- a później ta nieopisana pustka......
Teraz znowu czekam na moment testowania- pewna, że to już to. Tym razem jednak wyjątkowo boję się rozczarowania i popadnięcia w depresję.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Julia, widziałam, że pisałaś, że dwa miesiące temu odstawiłaś tabletki, a w tym miesiącu prezerwatywy - więc to pierwszy cykl starań, tak?
Z tabletkami to jest tak, że przy nich hormony zupełnie inaczej działają. Kilka cykli po odstawieniu tabletek organizm może w ogóle wariować i może nawet nie być owulacji. Dlatego trzeba z dużą dozą cierpliwości podchodzić do wszystkich objawów - podczas brania tabletek tych objawów jest jak na lekarstwo i po odstawieniu mogą się nagle pojawić (lub w pierwszych miesiącach po odstawieniu, kiedy organizm wraca do normalności).
Objawy, o których pisałaś, mogą być spowodowane tym, że np. w tym miesiącu po raz pierwszy od wielu miesięcy miałaś owulację i po prostu progesteron szaleje I w Twoim przypadku akurat na to bym stawiała - chociaż oczywiście, jest też szansa na ciążę
Wiem, że szczególnie na początku starań, jesteśmy strasznie niecierpliwe, staramy się wszystkie objawy traktować jak ciążę i najchętniej kupiłybyśmy czasoprzewijacz U Ciebie to dopiero sam początek i musisz dać organizmowi chwilę na złapanie oddechu.
Jeśli to jednak nie ciąża, to najlepiej sprawdź u lekarza, czy owulacja Ci już wróciła po tabletkach (umów się na USG w okolicach owulacji) - żeby mieć pewność, że wszystko jest w porządku.innamorata88, JustynaG lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ja miałam często objawy ciąży przed okresem w czasie starań. Zawsze wywoływały nadzieję, bo były bardzo silne. U mnie pojawiały się naturalnie, bo nie stosowałam wcześniej żadnej hormonalnej antykoncepcji.
Kiedyś przyszedł cykl, gdy wiedziałam, że szans na ciążę nie ma (brak seksu przez dłuższy czas). Jakoś zaraz przed @ mnie złapały mdłości na jakiś zapach. Dopiero następnego dnia je sobie przypomniałam i pomyślałam, że gdyby szanse na ciążę były na 100% już bym się nakręcała. Wtedy przestałam tak mocno się wsłuchiwać w siebie i testować w kolejnych cyklach przed dniem @.
W tym udanym cyklu pierwszym objawem był pozytywny test ciążowy. Miałam kilka dni wcześniej jakieś kłopoty z układem trawiennym, ale oduczyłam się traktować to jako objaw. Im spokojniejsza głowa, tym mniejsze rozczarowanie. -
Julia24 wrote:W 25 dniu cyklu przy 31 dniowych cyklach (7 dpo) beta wyszła mi <1,2 U/l, więc chyba jednak to wina tak, jak mówicie- hormonów
Bo to już wiarygodny wynik, nie?
Mogło być za wcześnie. Zrób test, ale w 32 dniu cyklu. A do tego czasu, żyj, pij, jedz wszystko co chcesz. -
Julia24 wrote:Wiem dziewczyny dzięki za rady. Te objawy nieustępujące mnie nakręciły.... postaram się następnym razem na spokojnie podejść do tego
mi88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-