Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Cień cienia testu ciążowego.
Odpowiedz

Cień cienia testu ciążowego.

Oceń ten wątek:
  • anita_pe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Hej dziewczyny😊 jestem w cyklu po cb, ten miesiąc był mega dziwny, ciagle bóle jajników, zawroty głowy. Jestem 31 dni po ostatniej miesięczce, owulacje miałam w 18 dniu, a dziś jestem 13dpo, test wyszedł mu negatywnie. Myślicie, ze jest jeszcze szansa? Czuje objawy jak przed cb.. zastanawiam się czy jest jeszcze na co liczyć 😊

Póki nie ma okresu jest nadzieja. Ja swój cykl tez uważałam za nieudany bo nie dość ze stosunek nie był jakoś w obrębie owulacji to jeszcze przedwcześnie dostałam plamienia. Okazało się ze to plamienie implantacjne. 14 DPO wyszedł cień cienia a 16 DPO beta 18,3. Dzisiaj jest 6+0. Także nie poddawaj się. Trzymam kciuki.

kasiastaxo lubi tę wiadomość

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita_pe wrote:
    Póki nie ma okresu jest nadzieja. Ja swój cykl tez uważałam za nieudany bo nie dość ze stosunek nie był jakoś w obrębie owulacji to jeszcze przedwcześnie dostałam plamienia. Okazało się ze to plamienie implantacjne. 14 DPO wyszedł cień cienia a 16 DPO beta 18,3. Dzisiaj jest 6+0. Także nie poddawaj się. Trzymam kciuki.

Pozostaje tylko czekać 😌 powiem szczerze ze staramy się dopiero 4 cykl a ja powoli zaczynam mieć dość tego czasu oczekiwania po owulacji, chyba sobie z tym nie radzę. Szczególnie po tej cb🤯

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiastaxo wrote:
    Pozostaje tylko czekać 😌 powiem szczerze ze staramy się dopiero 4 cykl a ja powoli zaczynam mieć dość tego czasu oczekiwania po owulacji, chyba sobie z tym nie radzę. Szczególnie po tej cb🤯

Znam to 6 cykli w stresie. Jak odpuściłam poszłam na siłownie, basen to pyk. W najmniej spodziewanym momencie.

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • Aga1604 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita_pe wrote:
    Znam to 6 cykli w stresie. Jak odpuściłam poszłam na siłownie, basen to pyk. W najmniej spodziewanym momencie.

Dobra, u mnie obecnie 5 cykl stresu, więc za miesiąc idę na silownie i basen, a nóż... 😅

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1604 wrote:
    Dobra, u mnie obecnie 5 cykl stresu, więc za miesiąc idę na silownie i basen, a nóż... 😅

Po prostu trzeba odpuścić. Na prawdę czasem to tylko nasza głowa blokuje. Ja odpuściłam zobilam badania byłam na wizycie Pani doktor stwierdziła ze nic się tu złego nie dzieje i trzeba czasu. Zapisałam się na siłownie, nie mierzylam temperatury, nie robiłam testów owulacyjnych i nie odliczałam dni jak głupia. Jak 21.03 zaczęłam plamić byłam pewna ze po prostu przedwcześnie dostałam miesiączki. Następnego dnia po krwawieniu ani śladu. 23 zrobiłam test bo coś mi nie pasowało. Był cień. A beta 18,3.

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • kasiastaxo Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sama nie wiem czy zacząć kontrolować temperaturę i robic testy na owulacje, czy kolejny miesiąc spróbować na luzie, u mnie do owulacji jest spoko, nie czuje mega presji, ale po owulacji gdy czekam na @ 🙈 moja głowa szaleje

• Aga1604 Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita_pe wrote:
    Po prostu trzeba odpuścić. Na prawdę czasem to tylko nasza głowa blokuje. Ja odpuściłam zobilam badania byłam na wizycie Pani doktor stwierdziła ze nic się tu złego nie dzieje i trzeba czasu. Zapisałam się na siłownie, nie mierzylam temperatury, nie robiłam testów owulacyjnych i nie odliczałam dni jak głupia. Jak 21.03 zaczęłam plamić byłam pewna ze po prostu przedwcześnie dostałam miesiączki. Następnego dnia po krwawieniu ani śladu. 23 zrobiłam test bo coś mi nie pasowało. Był cień. A beta 18,3.

Gratuluje 🥰
    Niby sama sobie zdaję z tego sprawę, ale z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniej. Ale też nie wariuję jeszcze.. testy na owulacje i czekanie do miesiączki i tyle.
    W zeszłym miesiącu ginekolog zleciła mi badania i wyszła mi podwyższona prolaktyna i delikatnie podniesiona insulina, więc wdrożone leki może coś pomogą. Póki co tydzień do miesiączki, zobaczymy co będzie, nic więcej zrobic nie mogę 😀

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2023, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1604 wrote:
    Gratuluje 🥰
    Niby sama sobie zdaję z tego sprawę, ale z miesiąca na miesiąc jest coraz trudniej. Ale też nie wariuję jeszcze.. testy na owulacje i czekanie do miesiączki i tyle.
    W zeszłym miesiącu ginekolog zleciła mi badania i wyszła mi podwyższona prolaktyna i delikatnie podniesiona insulina, więc wdrożone leki może coś pomogą. Póki co tydzień do miesiączki, zobaczymy co będzie, nic więcej zrobic nie mogę 😀

Ja tez mam podwyższona insulinę i pcos. Wierze dziewczyny ze i Wam się uda

Aga1604 lubi tę wiadomość

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🙂 u mnie pierwszy raz od pierwszego porodu pojawiła się owulacja. Test owulacyjny był najbardziej pozytywny w zeszły wtorek 🙂 jestem tak mega niecierpliwa, że aż w sobotę zrobiłam test dla sportu. Bez sensu zupełnie, ale z synkiem było tak, że przez PCOS nie miałam owulacji aż w końcu w 45 dniu cyklu nagle się pojawiła i to był złoty strzał i test pozytywny (bladzioch) wyszedł dokładnie 7 dni po owulacji 🙂 więc sobie ubzduralam że teraz też tak będzie... Karmię wciąż takze obawiam się że będzie teraz dużo trudniej 😳 jedynie od owulacji mam non stop mdłości. Wiem że to za wcześnie na ciążowe ale wybitnie się źle czuje teraz. Być może to zawirowania hormonalne bo do tej pory miałam tylko dwa razy okres i cykle bez owulacji przy karmieniu. Tez pamiętam że przy udanym cyklu miałam okropnie od razu drażliwe piersi a teraz nic poza skurczami w dole brzucha czasem.

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • tynka.malinka Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co o tym myśleć. W poniedziałek (03.04.) byłam u ginekologa na zwykłym kontrolnym badaniu USG, nie licząc na to, że w tym miesiącu uda się zajść w ciąże. Na USG oczywiście nic nie było widać, byłam przed okresem. Dzisiaj (06.04.) w dniu spodziewanej miesiączki na teście pojawiła się jasna druga kreseczka, czy jest możliwe, że to ciąża, pomimo tego, że 3 dni temu niczego jeszcze nie było widać na USG?

https://naforum.zapodaj.net/2d7d0e68f0aa.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 20:37

• anita_pe Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynka.malinka wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co o tym myśleć. W poniedziałek (03.04.) byłam u ginekologa na zwykłym kontrolnym badaniu USG, nie licząc na to, że w tym miesiącu uda się zajść w ciąże. Na USG oczywiście nic nie było widać, byłam przed okresem. Dzisiaj (06.04.) w dniu spodziewanej miesiączki na teście pojawiła się jasna druga kreseczka, czy jest możliwe, że to ciąża, pomimo tego, że 3 dni temu niczego jeszcze nie było widać na USG?

Jak najbardziej. Kreseczka piękna. A ciąże dopiero można na usg zobaczyć przy becie 1000 także gratulacje 😍

tynka.malinka lubi tę wiadomość

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • Aga1604 Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynka.malinka wrote:

Może zrób sobie betę z krwi?

Trzymam kciuki 🥰

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy testy doz płytkowe wybarwiały Wam drugą kreskę po dłuższym czasie niż te 5 minut?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • tynka.malinka Nowa

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1604 wrote:
    Może zrób sobie betę z krwi?

Trzymam kciuki 🥰

Zrobiłam dzisiaj. Beta 48, jest okej?

Winnica, Aga.f lubią tę wiadomość

• aldonaviktoria Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LICh!
    ja również ten cykl mam kosmos 😮‍💨 (➡zobacz mój wykres i komentarze (nie notatki tylko komentarze) pod wykresem]...
    dziś drugi raz w ciągu 2 dni I kreska w ciążowym, a że zaraz Święto Zmartwychwstania i z badań laboratoryjnych nici, zakupiłam dziś ... uwaga ... test diagnostyczny ciążowy z krwi‼️ tak Dziewczęta - z krwi ale do zrobienia w domu! podobnie jak z glukometrem się postępuje.
    oczywiście zaopatrzyłam się też w 2×ciążowy (te 2 co zrobiłam nie były z 1go moczu - a ten na krew można robić o każdej porze więc 🤏🏻trochę mnie korci żeby wypróbować go jush dziś) oraz w 7×owulacyjnych (do tej pory trafiałam na opakowania po 5szt, no to teraz mam o dwa więcej☺️)
    ciekawa jestem jutrzejszych wyników i ciekawi mnie, czy któraś z Was korzystała już z testu przez nakłucie palca, hm..?
    napiszcie proszę co o tym sądzicie o testach, moim cyklu/tabelce, etc. dopszsz(?(

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
    👩🏼‍🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Dziewczyny a czy testy doz płytkowe wybarwiały Wam drugą kreskę po dłuższym czasie niż te 5 minut?
    jednym z testów które dziś zakupiłam to właśnie DOZ płytkowy, więc w ciągu najbliższych kilku dni dam Ci znać 🤗

kropeczek lubi tę wiadomość

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynka.malinka wrote:

zgadzam się z anita_pe ➡ jak najbardziej możliwe 💙

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼

Wysłany: 7 kwietnia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tynka.malinka wrote:
    Zrobiłam dzisiaj. Beta 48, jest okej?

Sprawa wygląda zasadniczo tak:
    Mniej niż 5 mIU/ml.
    Niski poziom beta hCG (poniżej 5 mIU/ml) oznacza, że kobieta nie jest w ciąży. Powyżej 5 mIU/ml oznacza 🤰🏻.

Beta hCG - normy w ciąży (w zależności od wieku ciążowego liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki):

3. tydzień - 5 ➡ 50 mIU/ml
    4. tydzień - 5 ➡ 426 mIU/ml
    5. tydzień - 18 ➡ 7,340 mIU/ml
    6. tydzień - 1,080 ➡ 56,500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień - 7, 650 ➡ 229,000 mIU/ml
    9. - 12. tydzień - 25,700 ➡ 288,000 mIU/ml
    13. - 16. tydzień - 13,300 ➡ 254,000 mIU/ml
    17. - 24. tydzień - 4,060 ➡ 165,400 mIU/ml
    25. - 40. tydzień - 3,640 ➡ 117,000 mIU/ml

uff..❣️

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼
  • NowaG Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umowiłam na wizytę po świętach. Zobaczymy, co mi powie. U mnie niby jest owulwcja, ale nie jest to służę w 100% płodny. Biorę znów wiesiołek.

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaG wrote:
    Ja się umowiłam na wizytę po świętach. Zobaczymy, co mi powie. U mnie niby jest owulwcja, ale nie jest to służę w 100% płodny. Biorę znów wiesiołek.
    a na co wiesiołek?

🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️

I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
    III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
    IV 🤰✝️ Rita 👼
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ