Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Co to może być..
Odpowiedz

Co to może być..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • r0023 Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dwa tygodnie temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Generalnie sytuacja wyglada tak: brałam antykoncepcję jednoskładnikową, zapomniałam kilka razy o tabletce i chyba z 3/4 razy wzięłam ją z wyraźnym opóźnieniem, mniej więcej do 3-4h. W tym samym czasie z partnerem uprawiałam seks kilka razy, zawsze dochodził we mnie. No więc po jakichś 2 tygodniach stwierdziłam ze wypada zrobić test. Zrobiłam 4 i wszystkie jak wół pozytywne. Od razu na drugi dzień zrobiłam betę - i okazało się, że wyszła >0.100. Tego samego dnia byłam u ginekolog i kazała mi zrobić test za dwa tygodnie (czyli jutro) i przyjść na kontrolę. Na drugi dzień zrobiłam jeszcze dwa testy i wyszły pozytywne. 😂 ja oszaleję. Dodam, że zrobiłam z ciekawości testy owulacyjne, które miałam w domu . Tydzień temu pozytywne i dzisiaj pozytywne. Była któraś z was w podobnej sytuacji? Albo może słyszałyście o takiej sytuacji? Wydaje mi się że mało prawdopodobne, że jestem. Ale zwariuje zaraz😟

• PaulaJa1 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zrób betę raz jeszcze, tamta była mogłabyć błędna!

r0023 lubi tę wiadomość

• r0023 Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to się w ogóle zdarza że beta jest błędna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2021, 17:29

• PaulaJa1 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w laboratorium mogli się pomylić :)

• r0023 Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, no to czekam do jutra😬 chciałabym już wiedzieć ☹️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ