Czy będę w ciazy
-
Hejka dziewczyny, ostatni okres miałam 11 maja, dni płodne kończyły mi się 28 maja jednak z 28 na 29 w nocy jakoś 2-3 uprawiałam seks bez zabezpieczenia, teoretycznie wytrysku nie było ale wiemy jak jest między czasie, jakiś 20 godzin po wzięłam tabletkę dzień po. Dzisiaj 8 czerwca miałam badania krwi i współczynnik wyniósł mnie 2.00 następna miesiączkę mam dostać za 2 dni w piątek chodź pewnie jej nie dostanę przez tabletki. Myślicie ze mimo tych badań krwi 10 dni po mogę byc w ciąży?
-
Wszystko zależy od tego czy tabletka "dzień po" zadziałała , dużo też zależy od twojego organizmu. Żadna antykoncepcja czy nawet tabletka "dzień po" nie daje 100% gwarancji na to że nie zajdziesz w ciążę. Nawet w czasie antykoncepcji u kobiet warto dodatkowo zabezpieczać się jeśli nie chce się miec dziecka czy choroby wenerycznej. W tym momencie musisz poczekać do miesiączki ,jeśli jej nie dostaniesz wykonaj test ciążowy kontrolnie.
Mała wskazówka jeśli nie chcesz ciąży a się zabezpieczać IE to i tak warto kontrolnie robić test ciążowy dla pewności. Mi ginekolog mówiła że nawet przy podwójnym zabezpieczeniu fajnie by bo gdybym dodatkowo się testowała ,bo nigdy nic nie wiadomo co zawiedzie. A czasem mogą zawiec i nawet oba zabezpieczenia.
Poza tym to forum dla kobiet ,które starają się o dziecko . -
A ja zadam swoje pytanie, nie wiem czy akurat dobre miejsce wybrałam.
Robiłam testy owulacyjne clear blue - pozytywny czyli buźka uśmiechnięta zaczęła mi się pojawiać 27 czerwca czyli to był mój 21 dzień cyklu.
Dodam ze cykle mam średnio 31 dniowe.
Dzisiaj teoretycznie okres powinnam dostać… czyli 31 test negatywny z porannego moczu, czy mimo to jest jeszcze szansa na ciąże? Czy raczej wierzyć ze w tym cyklu nic z tego…
Dodam ze biorę luteinę, po wcześniejszym poronieniu…
Mam ja brać po owulacji przez 7 dni. -
Justi5555 wrote:A ja zadam swoje pytanie, nie wiem czy akurat dobre miejsce wybrałam.
Robiłam testy owulacyjne clear blue - pozytywny czyli buźka uśmiechnięta zaczęła mi się pojawiać 27 czerwca czyli to był mój 21 dzień cyklu.
Dodam ze cykle mam średnio 31 dniowe.
Dzisiaj teoretycznie okres powinnam dostać… czyli 31 test negatywny z porannego moczu, czy mimo to jest jeszcze szansa na ciąże? Czy raczej wierzyć ze w tym cyklu nic z tego…
Dodam ze biorę luteinę, po wcześniejszym poronieniu…
Mam ja brać po owulacji przez 7 dni.Justi5555 lubi tę wiadomość
-
Testy o czułości 25. Biel vizira 😒
Co prawda żadnych oznak ciąży nie mam,
Ale 3 dni po owulacji ( według testów owulacyjnych) miał tak mocny ból podbrzusza aż mnie zginęło w pół i trwał jakieś 30 min…. Od tamtego czasu pobolewa podbrzusze i jajniki. Nie wiem czy się nakręcam czy faktycznie to może coś oznaczać….
Tyle ze testy negatywne … nie mam możliwości iść na betę ze względu na prace…
Pewnie już dawno bym była 😅
Dlatego ratuje się testami -