X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy jest możliwa ciąża?
Odpowiedz

Czy jest możliwa ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, 10 miesięcy temu (w marcu) urodziłam córeczkę, po 4 miesiącach przestałam karmić. W grudniu podejrzewałam druga ciążę, miałam tydzień po owulacji skurcze macicy i wyciek z piersi tłusty i przeźroczysty, strasznie bolały mnie krzyże, jednak przyszedł okres. Wprawdzie był inny niż zawsze, (zawsze miałam od razu powódź) najpierw trzy dni jasnoczerwone a dopiero na 4 dzień mocniej tak jak normalnie podczas okresu. No i nic nie byłoby w tym dziwnego, jak od czasu tych skurczu macicy cały czas bolą mnie te krzyże i raz na jakiś czas 2-3 razy chcwyci mnie skurcz macicy (taki sam miałam po porodzie )no i mam bóle miesiączkowe. Zastanawiam się czy to może jednak być ciąża? Zawsze po okresie bóle krzyżowe mijały. Może któraś z Was miała podobnie?

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powinnaś wykonać test, albo pójść na betę ;) Krwawienia w ciąży się zdarzają, może tak być i w Twoim przypadku, że mimo krwawienia ciąża jest

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zrobiłam test i wyszedł negatywny, ale podejrzewam poronienie samoistne i stąd te bóle krzyża (choć od wczoraj już mnie nie bolą) i bóle miesiączkowe. Działamy dalej :-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ