X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy jest szansa na ciążę?
Odpowiedz

Czy jest szansa na ciążę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, od 4 miesięcy staramy się o dzidziusia.
    Pytanie jak w temacie - czy jest szansa na ciążę?
    2 maja - rozpoczęcie plamienia - średnie
    4 maja - intensywne plamienie
    w nocy z 12 na 13 maja - serduszkowanie

Mój cykl jest niestety nieregularny i trwa między 26 a 28 dni.

Nie wiem czy jest sens mieć jakiekolwiek nadzieje :(((

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy miałaś @? Co to za plamienie? Owulacyjne czy okres? A może implantacja? Przed tym plamieniem były <3? Prowadzisz wykres?
    Za mało danych podałaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 00:31

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko zależy również od długości cykli, niestety nie da się tak prosto odpowiedzieć..... w ciąze zajść wbrew pozorom też nie jest łatwo:):) wszystko pokaże czas, ale tak jak moremi wspomniała mało danych by się wypowiadać, chociaż z całego serduszka Ci ciąży życzymy:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj źle wpisałam, późno już było :) 4 maja zaczęła mi się @, bardzo mocne krwawienie.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile trwają cykle? Mialas objawy owulacyjne w czasie serduszkowania? Wlasciwie troszke czasu uplynie nim nauczysz sie rozpoznawac te dni:-)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam, że cykle mam miedzy 26 a 28 dni. Wcześniejszy miał 25 lub 27 w zalezności jak liczyć. Co do objawów owulacyjnych, ciężko powiedzieć, dopiero uczę się swojego ciała. Wydawało mi się, że były.
    Zajście w ciążę to ciężka praca :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle 26-28 są regularne. Owulacja zwykle występuje 14 dni przed terminem @, czyli powinnaś ją mieć około 12-14 dnia cyklu. Przy przyjęciu, że 4 maja to był pierwszy dzień @ owulacja wypada w okolicach 16-18 maja. Działaj ;)
    Jak napisała Jula - sporo jeszcze przed Tobą - o ile nie "zaskoczysz" od razu :)
    Prowadź wykres (temperatura mierzona tuż po przebudzeniu w ustach, pochwie lub odbycie - stale w jednym miejscu i o tej samej porze, obserwacja śluzu, szyjka macicy niekoniecznie - odradzam przy skłonnościach do infekcji, ewentualnie testy owulacyjne) i działajcie :)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dec1fae7bd7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 13:55

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ