Czy Pregnyl fałszuje wynik beta hcg?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem 10 dni po podaniu pregnylu.
Przed chwilą odebrałam wyniki bety (tak, nie wytrzymałam ) 8 mIU/ml
Progesteron 80 nmol/l
Wiem, że testy sikane po pregnylu mogą dawać fałszywy wynik, ale czy to się też tyczy testów z krwi? Pewnie powtórzę pojutrze, ale zżera mnie ciekawość...
W poprzednim cyklu już 8 dni po podaniu pregnylu testy wychodziły negatywne.
-
Nie wiem jak pregnyl ma się do ovitrelle ale zobacz na tamten watek.
Fałszuje ale w ulotce ovi jest napisane do 10 dni, mój dr uważa ze i tak mniej i ze wynik ok 3-4 to może z zastrzyku. Ja miałam 8 dni po zastrzyku bete 10, 9 dni po 7, 10 dni po 4. Twój wynik jest dość niepewny, powtórz jutro dla pewności, jak wzrośnie choć niewiele znaczy ze ciazaKaraluch lubi tę wiadomość
-
Witam,mam pytanie, ciężko znaleźć mi odp w necie a chyba nie muszę mówić jak jest z tą ciekawością i chęcią poznania odpowiedzi już teraz. 13 dni temu miałam zrobiony zastrzyk z pregnyl 5000 (2 ampułki) na pęcherzyku 1.8mm który był aż tak duży w moim przypadku po clo. Dziś mam 31 dc, 3 dzień po spodziewanej miesiaczce temperatura od 6 dni powyżej 37 st. Ból podbrzusza, czasami nawet przeszywajacy gorąc, piersi większe piekące sutki, ogólnie duszno i ciepło. Zrobiłam dziś dopiero test i kreska jedna, bhcg 0,97 mlU... Jak myślicie zrobić kolejny test za parę dni czy już nie mieszać sobie w głowie? Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedźIssssy
-
Odświeżam trochę wątek, dziś zniecierpliwiona zrobiłam bhcg i wyszedł mi wynik 17mlU/ml, strasznie się ucieszyłam... ale potem przyszedł głos rozsądku, że z10 dni temi miałam podawany pregnyl czy to może być fałszywie dodatni wynik?
Ika lubi tę wiadomość
[/url] -
po 10 dniach już raczej nie, zrób betę po 48h będziesz mieć pewność. Ja robilam kiedyś betę 10dni po podaniu pregnylu (2 ampułki) i wyszło 0, więc u Ciebie może się coś dziać dobrego PowodzeniaEmiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny. Może otrzymam od Was odpowiedz ... 27.07 miałam pierwszy dzień okresu, 31.07 brałam tabletki od 5do 9 dnia na pękające pęcherzyki, 7 .07 dostałam zastrzyk. 7 8 i 9 dzień po zastrzyku robiłam test.. łącznie 10 i wyszły pozytywnie. 14.08 to jest 18dc robiłam betę z krwi wyszła 7.390. A dziś znowu testy 2 i wyszły pozytywnie
Jutro jadę na kolejną betę. Jednak jak Wy to widzicie ? -
Dagusia84 wrote:Witajcie dziewczyny. Może otrzymam od Was odpowiedz ... 27.07 miałam pierwszy dzień okresu, 31.07 brałam tabletki od 5do 9 dnia na pękające pęcherzyki, 7 .07 dostałam zastrzyk. 7 8 i 9 dzień po zastrzyku robiłam test.. łącznie 10 i wyszły pozytywnie. 14.08 to jest 18dc robiłam betę z krwi wyszła 7.390. A dziś znowu testy 2 i wyszły pozytywnie
Jutro jadę na kolejną betę. Jednak jak Wy to widzicie ?
U mnie tydzień po prygnalu na testach były dwie tłuste krechy a fasolki brak.
Generalne powinno się testować 14 dni po prygnalu.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Dagusia84 wrote:Dziewczyny 2.700 spadło... chyba nic z tego...
Przykro mi bardzo najlepiej dlatego 14 dni po prygnalu testować bo rozczarowanie bardzo boli.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄