Czy ta beta jest już definitywna?
-
Dzień dobry! Może nie jest to najlepsze forum, jeśli chodzi o tematykę, bo ja akurat ciąży nie planuję. Uznałam jednak, że to dobry pomysł zapytać o opinię osoby doświadczone, być może bardziej rozeznane niż ja. Jakiś czas temu spotkała mnie bardzo przykra sytuacja, w której szczegóły nie chcę się wdawać. Stało się to 29.08 w nocy. Kolejne kilka tygodni upłynęło mi w nieludzkim stresie. Zrobiłam kilka testów po 14+ dniach od stosunku (cykle mam dosyć nieregularne od paru miesięcy, nie umiem przewidzieć, kiedy mogła być owulacja). Były negatywne. 18.09 w nocy, czyli 20 dni po tej pożal się Boże sytuacji seksualnej, trafiłam na sor, gdzie wykonano mi szereg badań z krwi, w tym beta hcg. Wyszła ona <0,1. Czy ona mogłaby się jeszcze podnieść? Czy to nie za wcześnie? Czy powinnam powtórzyć to badanie? Dodam, że 3 dni później zaczęłam krwawić, ale oczywiście wkręcam sobie, że to nie była moja miesiączka, a krwiak lub inne tego typu dolegliwości ciążowe powodujące krwawienie. Trwało 6 dni, było normalne obfitością, od jasnoczerwonego, przez ciemnoczerwone do brunatnego krwawienia i brązowego plamienia 6 dnia. 2 dnia ustąpił mi wtedy ból piersi i inne objawy. Teraz jestem już w 43 dniu cyklu, znów bolą mnie piersi, miewam bóle podbrzusza, ale okresu ani widu ani słychu. Czy któraś z Pań byłaby życzliwa i byłaby w stanie spojrzeć racjonalnym okiem na moją sytuację? Bardzo dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam
-
Jeśli było krwawienie to ciąży nie ma. Jest problem z nieregularnymi cyklami, a piersi bolą z powodu hormonów. Udałabym się na wizytę do ginekologa w celu sprawdzenia przyczyny tak długich cykli. Pewnie zleci badania hormonalne, ale ciąży bym się nie obawiała 🙂👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Po pierwsze to bardzo mi przykro z powodu trudnej sytuacji, ktora Cie spotkala.
Cykl rozciąga się moze przez tez stres jako Ci teraz towarzyszy.
Tak jak nqpisala koleżanka wcześniej również nie widzę tu szans na ciaze.
Ale jak chcesz dla swojej psychiki mozesz powtórzyć beta hcg w każdym labie. To koszt rzędu kilkudziesięciu złotych.🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
17.09 - połówkowe, 331 gram milosci 🥰

-
Minia000 wrote:Po pierwsze to bardzo mi przykro z powodu trudnej sytuacji, ktora Cie spotkala.
Cykl rozciąga się moze przez tez stres jako Ci teraz towarzyszy.
Tak jak nqpisala koleżanka wcześniej również nie widzę tu szans na ciaze.
Ale jak chcesz dla swojej psychiki mozesz powtórzyć beta hcg w każdym labie. To koszt rzędu kilkudziesięciu złotych.
Dziękuję!
Sytuacja na szczęście się rozwiązała. Odebrałam dziś wyniki bety, wyszło <2,3 mIU/ml. Dodatkowo, na potwierdzenie, zaczął mi się okres. Bardzo dziękuję za wsparcie. Wszystkiego dobrego!
-