X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy ta beta jest już definitywna?
Odpowiedz

Czy ta beta jest już definitywna?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • temida Nowa

Wysłany: 3 listopada, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Może nie jest to najlepsze forum, jeśli chodzi o tematykę, bo ja akurat ciąży nie planuję. Uznałam jednak, że to dobry pomysł zapytać o opinię osoby doświadczone, być może bardziej rozeznane niż ja. Jakiś czas temu spotkała mnie bardzo przykra sytuacja, w której szczegóły nie chcę się wdawać. Stało się to 29.08 w nocy. Kolejne kilka tygodni upłynęło mi w nieludzkim stresie. Zrobiłam kilka testów po 14+ dniach od stosunku (cykle mam dosyć nieregularne od paru miesięcy, nie umiem przewidzieć, kiedy mogła być owulacja). Były negatywne. 18.09 w nocy, czyli 20 dni po tej pożal się Boże sytuacji seksualnej, trafiłam na sor, gdzie wykonano mi szereg badań z krwi, w tym beta hcg. Wyszła ona <0,1. Czy ona mogłaby się jeszcze podnieść? Czy to nie za wcześnie? Czy powinnam powtórzyć to badanie? Dodam, że 3 dni później zaczęłam krwawić, ale oczywiście wkręcam sobie, że to nie była moja miesiączka, a krwiak lub inne tego typu dolegliwości ciążowe powodujące krwawienie. Trwało 6 dni, było normalne obfitością, od jasnoczerwonego, przez ciemnoczerwone do brunatnego krwawienia i brązowego plamienia 6 dnia. 2 dnia ustąpił mi wtedy ból piersi i inne objawy. Teraz jestem już w 43 dniu cyklu, znów bolą mnie piersi, miewam bóle podbrzusza, ale okresu ani widu ani słychu. Czy któraś z Pań byłaby życzliwa i byłaby w stanie spojrzeć racjonalnym okiem na moją sytuację? Bardzo dziękuję za poświęcony czas i pozdrawiam

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli było krwawienie to ciąży nie ma. Jest problem z nieregularnymi cyklami, a piersi bolą z powodu hormonów. Udałabym się na wizytę do ginekologa w celu sprawdzenia przyczyny tak długich cykli. Pewnie zleci badania hormonalne, ale ciąży bym się nie obawiała 🙂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze to bardzo mi przykro z powodu trudnej sytuacji, ktora Cie spotkala.

Cykl rozciąga się moze przez tez stres jako Ci teraz towarzyszy.
    Tak jak nqpisala koleżanka wcześniej również nie widzę tu szans na ciaze.
    Ale jak chcesz dla swojej psychiki mozesz powtórzyć beta hcg w każdym labie. To koszt rzędu kilkudziesięciu złotych.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
    NIFTY pro, ryzyka niskie, czekamy na córeczkę ❤️
    30.07 - prenatalne, 6,5 cm zdrowego dzidziusia ❤️
    2.09 - 217 gram szczęścia ❤️
    17.09 - połówkowe, 331 gram milosci 🥰
    preg.png
  • temida Nowa

Wysłany: 3 listopada, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Po pierwsze to bardzo mi przykro z powodu trudnej sytuacji, ktora Cie spotkala.

Cykl rozciąga się moze przez tez stres jako Ci teraz towarzyszy.
    Tak jak nqpisala koleżanka wcześniej również nie widzę tu szans na ciaze.
    Ale jak chcesz dla swojej psychiki mozesz powtórzyć beta hcg w każdym labie. To koszt rzędu kilkudziesięciu złotych.

Dziękuję!
    Sytuacja na szczęście się rozwiązała. Odebrałam dziś wyniki bety, wyszło <2,3 mIU/ml. Dodatkowo, na potwierdzenie, zaczął mi się okres. Bardzo dziękuję za wsparcie. Wszystkiego dobrego!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ