Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy to może być ciąża?
Odpowiedz

Czy to może być ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ala222 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mam taki problem bo nigdy nie plamilam. Kochałam się z mężem w sobotę 4.01.20r
    W niedzielę dostałam okres dziś jest 14 dzien cyklu i plamię na brązowo cały dzień i czuję dyskomfort w brzuchu oraz dziwnie się czuję. Owulacji nie mam i nie wygląda ( negatywne testy, obserwacja śluzu oraz szyjki macicy) na to żeby się zbliżała a szyjka macicy jest długa nisko miękka i otwarta. Co to może być? Miał ktoś tak? Zawsze na owulacje boli mnie brzuch oraz mam dużo śluzu tym razem nie mam tak.

• saraxanna Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W obecnej sytuacji nie bardzo mam możliwość żeby wybrać się do lekarza więc może Was się poradzę :)

W marcu dzień przed owulacją uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Przed okresem miałam objawy inne niż zwykle- nigdy nie bolały mnie piersi a tym razem były większe, bolące i były widoczne żyłki. Okres też był inny niż zwykle, zaczął się dwudniowym brązowym plamieniem co też wczesniej mi się nie zdarzało. Trwał 7 dni (łącznie z tym plamieniem). Brzuch bolał mnie dużo mniej niż zwykle. Dzisiaj jest 11 dzień cyklu, a od wczoraj boli mnie podbrzusze i mam brązowe plamienia co wcześniej nigdy się nie zdarzało. Kłują mnie też jajniki, najczęściej lewy. Co to może być ?

Robiłam dwa testy ciążowe, ostatni w dzień spodziewanej miesiączki i był negatywny. Moje cykle są dość nieregularne ale zazwyczaj trwają 32-35 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2020, 16:21

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro miałaś okres, i test wyszedł negatywny to nie jesteś w ciąży. Skąd plamienie, tego żadna z nas nie wie. W takich przypadkach tylko wizyta u ginekologa, często miałam przed okresem objawy które wcześniej się nie pojawiały. Tez miałam plamienia przed miesiączka, których nigdy nie miałam. Jaka była przyczyna? Nie wiadomo

age.png

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ