Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie czy to pms czy ciąza
Odpowiedz

czy to pms czy ciąza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Od 7 dni zauważyłam , że moje piersi się powiekszyły i sutki są wrażliwe nawet są takie na dodatek twarde i stojące . Towarzysza mi na co dzień gazy:( od jakiegoś czasu . Wczesniej przez 2 cykle zaobserwołam objawy pms w postaci wrażliwych piersi ale teraz to trwa o wiele dłuzej . W czasie obecnego cyklu przez 3 minuty poczułam się strasznie źle , jakby mnie ciągło na wymioty . i to się zdarzyło tylko raz . ile może trwać zespol napięcia przedmiesiączkowego ? :) podejzewam ciąze ....dodam że jestem w trakcie leczenia tarczycy . I mysle ze to nie ciąza...chociaz mam taka mała nadzieje :)

żoneczka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i przy silnym pms ma sie zawroty glowy metaliczny smak w ustach oraz mdlosci..Tak mialam w poprzednim cyklu..Bylam przekonana ze ejstem w ciazy bo moje piersui zrobily sie ogromniaste i mialam wrazenie ze pekna...Na dwoje babka wrozyla..test rozwieje wszystko..Mi przeszlo w cudowny sposob jak tylko sie @ pojawila...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz moze ile trwa pms ?

żoneczka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trwal rowniutko caly tydzien od czwarku do srody..w czwartek rano przyszla@ a w ciagu tego tyg miewalam nawet migreny cos co nie zdarzyloi mi sie nigdy wczesniej bol okropny reakcja mdlosciami na swiatlo i halas...to byl koszmar.Na szczescie nastepny cykl juz byl normalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 10:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma okreslonego czasu trwania PMS, jedni maja tydzien, inni dwa, bo juz od owulki. Zalezy od poziomu hormonu w danym cyklu.

48f411ed51.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy pms jest dowodem na to że owulacja wystąpiła ? u mnie to przebiega w taki sposob ze odczuwam pełneiszcze piersi i wrazliwe sutki . nie mam innych objawów .

żoneczka
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoneczka wrote:
    czy pms jest dowodem na to że owulacja wystąpiła ? u mnie to przebiega w taki sposob ze odczuwam pełneiszcze piersi i wrazliwe sutki . nie mam innych objawów .

Nie. Jedynym dowodem, że owulacja potwierdziła jest: skok temperatury, usg.

Miasa lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ